Konuşma Problemleri 3 yaşındaki prensesimiz hiç konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Canim arkaslar zaten tavsiyede bulunmus kres gercekten cozum arkadasimin ogluda konusamiyordu kimse anlamiyordu ve cocuk sozle iltisim kuramayinca fiziksel iletisime gecip anlamayn kisiye ya vuruyor ya isiriyor uzaktaysa elindekini firkatiyordu sirf bunun icin krese verdiler simdi cok guzel konusuyor. Sen de hic uzulme konusur

Canım bak ne anlatıcam sana bizim annes anaokul öğretmeni babası matematik öğretmeni düşün bi çocuk sadece kelimelerin ilk hecelerini söylüyordu ve anlaşılmıyordu bize geldi kö ko diyo annesi babası hemen tercüman tabi köpekten korktum diyo inanmazsın belki ama herşeyin ilk hecesini söylüyordu çok.güzel bi şekilde ama anne baba tercüman olduğu sürece böyle gitti sonra bırakınca onlar bir kızdı iki kızdı ve şimdi tam babasının oğlu bi matematikçi yakışıklı

Benim yegenlerimde cok gec konusmaya basladi :) birisinin dili sürttügü icin zor ablasiliyordu ... Logopädiye ( konusma terapisti) götürdü ablam dil sürtmeside azaldi suan gayet iyi anlasiliyor dedikleri :) yavrucagizin daha dili dönmüyordzr zamanla olur ama konusma terapistini öneriyorum :) cok faydali :)

Yeğenim 3 yaşında ancak hala düzgün bir şekilde ''anne'',''baba'' bile diyemiyor.
Psikologa gidildi bir takım testler yapıldı neyseki hiçbir sıkıntı olmadigi tespit edildi. Zaten zihinsel ya da fiziksel bir sıkıntısı yok çok şükür bunu dışarıdan da kolaylikla fark edebiliyoruz. Çok aktif ve neşeli bir çocuk iletişim kurmayı da sever. Ancak anlattığını anlayamıyoruz bu durum artık onu sıkıyor kendi ifade edemeyince annesinden bize anlatmasını istiyor bazen annesi dahi anlamıyor ki onu.
Bu durumun onda ileride özgüven kaybına sebep olmasından korkuyoruz. Psikolog bir müddet sonra konuşur demiş. Sevgili kk üyeleri szin cevrenizde bu duruma benzer vakalar oldu mu sorun aşıldı mi?
Benim oğlum da 2 buçuk yaşına kadar konuşmadı. Her akşam kitap okudum. Ama hece hece okudum harflerin çıkışını gördü. Bir kaç kelime söyledi ama konuşma yine yok. Arkadaşım ve iki kızı ile tatile çıktık aynı evde 2 hafta geçirdik ve tatil dönüşü şakımaya başladı. Şu anda 4 yaşında anaokulunagidiyor. Sınıfta en küçük oğlum. Ama öğretmen kendini çok iyi ifade ediyor dedi. Bende sürekli kitap okuduğumu söyledim. Etkisi çok belli en iyi kendisini o ifade ediyor dedi. Kitaplar bol resimli olsun hikaye resimlere yansısın. Zamanla resimlere bakarak anneye çocuk bu hikayeyi anlatmaya başlıyor. Sıkmayin canınızı konuştuğunu anlamadığınız için ona kızmadığınız sürece psikolojisi etkilenmez. Ve yanında konuşmuyor. Bişey anlamıyorum falan demeyin. Birde annenin etkisi var. Gak diyince yemek guk diyince şu vermeyin. Suyu işaret ederse şu istiyorsun su su diyin. Geçen bir arkadaşım oğlu konuşmuyor diye kendini harap ediyordu. 2 buçuk yaşında oda. Çocuğu tuvalete götürdü suyla temizlerken Afacan dondu dondu diye bağırdı. Baksana dondu diyor çocuk nasıl konuşmuyor baya konuşuyor dedim. Konuşuyor dimi dedi. Kadının psikolojisi ni öyle bozmuş lar ki çocuğun arada söylediği kelimeler bile kulağına boş ses gibi geliyor

Yeğenim dört beş yaşına kadar konuşamadı. O zaman ablamla benim yaşlarımız küçüktü ve yeğenimin özürlü olduğunu düşünüp ağlardık. :( :))
Şu anda türkiye birincisi ve gayet konuşkan. Geç açıldı:)

Anne babası bol bol konuşsun, anaokuluna kreşe oyun gruplarına gitsin, yeni insanlarla bir arada olup kendini ifade etmek zorunda kalsın.

Bir komşumuzun kızı da böyle. Evde tüm gün türkçesi doğru olmayan bir bakıcı ile vakit geçiriyor, tek başına. Anne baba dışında bir şey söylemiyormuş.

Kızım doğduğujdan beri yemek tariflerinden hayallerimden misafirlerimizden anılarımızdan rşimle tanışmamdan tut her şeyi analtıyor her an konuşuyorum. Mutlaka kayda alıyordur:))

Benim kuzenimde yanlis hatirlamiyorsam 4 5 yaslarinda konusmaya basladi suan hic bir sorunu yok korkmayin yani bir sorun yoksa baslar konusmaya

kızımda aynı problemi yaşayınca pedegog tavsiyesiyle kreşe başlamştk 27 aylktı çok faydasını gördük sizde yarım zamanlı oyun gruplarını düşünebilirsiniz.

amcamın oğlu 6 yaşında başladı konuşmaya dr onlara çocukla devamlı konuşmalarını ve onu konuşması için teşvik etmelerini söylemişti mesela su istiyorsa anlayıp vrme su mu istiyorsun kızım diye sorun ve bunu birkaç kez tekrar edin kendisi istemeden vermeyin bir de kreşin çok faydası olduğnu duymuştum okulda arkadaşlarıyla iletişim kuracağı için daha çabuk alışır herhalde

Benim babam 4 yasinda konuşmuş bende 4 yasinda konuşmuşum ve kizim 39 aylik şu son iki ayda cok gelişti. Tv izletmedim cok yakindan ilgiliydim konusmasi icin herseyi yaptim ama olmadi ancak konusmaya basladi ornegin( anne gel isik ac)
(Uyku yo)
Ge yo derdi sonra gel yo oldu. Gelme gitme yapma demiyr gel yo git yo kalk yo diyor:) enterasan bir konusmasi var arada arapca konusuyr ki cevremde arapca konusanda yok hamileyken kuran dinlerdim bunlami alakali bilmiyrm neyse kelimelerin ilk hecelerini söylerdi sonra kelimeleri tamamladi ki televizyon gibi uzun kelimeleri soyleyemiyor kisa kelimelerle cok uzun seyler anlatıyor ama baglayamiyor şu son iki ayda sukur daha iyi yaza tam konusacak saniyrm. Bir sorun yok doktr kres dedi ama 4 yasina kadar cocugun anneye ihtiyacı var bu yuzden gondermeyecegim bol arkadas gurubu kuracagim zaten konusamiyr biri bisey yapar soyleyemez bide korkar hic konusamaz vs. O yüzden gondermem ayrica cok ustune gitmeyin kekelemesin. Bir arkadasim var cocugu ile dogru durust konusmaz ama erkenden bulbul gibi konustu bence Allah ol demeden olmuyor bu benim fikrim.

Eşimin abisi 4 yaşına kadar hiç konuşmuyormuş.. Tabi kayınvalideme göre dilini çözen şey tencere kapağında biriken suyu içirmeleriymiş. Sonra bülbül gibi şakımış. Tabi ne derece doğru bilemem. Onaylamıyorum da böyle koca karı hurafelerini. He deyip geçiyorum.

Yeğenim 3 yaşında ancak hala düzgün bir şekilde ''anne'',''baba'' bile diyemiyor.
Psikologa gidildi bir takım testler yapıldı neyseki hiçbir sıkıntı olmadigi tespit edildi. Zaten zihinsel ya da fiziksel bir sıkıntısı yok çok şükür bunu dışarıdan da kolaylikla fark edebiliyoruz. Çok aktif ve neşeli bir çocuk iletişim kurmayı da sever. Ancak anlattığını anlayamıyoruz bu durum artık onu sıkıyor kendi ifade edemeyince annesinden bize anlatmasını istiyor bazen annesi dahi anlamıyor ki onu.
Bu durumun onda ileride özgüven kaybına sebep olmasından korkuyoruz. Psikolog bir müddet sonra konuşur demiş. Sevgili kk üyeleri szin cevrenizde bu duruma benzer vakalar oldu mu sorun aşıldı mi?

Benim yeğenim de 4 yaşına kadar konuşmadı. Hiç bir sıkıntısı yoktu. Erken yalta hemen kreşe gönderdiler. Arkadaş ortamı vs. Olsun diye. Ben ce öyle bir oyun grubu vs. Varsa oraya yazdırın ya küçük çocuklar için olan kreşe gönderin bnece

cok ilginç ilk defa duydum böyle bir durumu.
Teyzemin cocugu konuşamıyordu, daha doğrusu ifade edmiyordu kendini 1,5-2 yasına geldiğinde duymayla alakalı bir problem olduğunu tespit ettiler hep karsısından konuştuğumuz için farkedememitik.

Çocugun ileriki yaşlarda durumunu burdan bildirirseniz sevinirim. ACil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun

Back
X