3 yıldır korunmamama rağmen gebe kalamıyorum

cigdemakpinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
12
1
36
29
arkadaşlar merhaba. tam 3 yıldır korunmamama rağmen gebe kalamıyorum. adetlerim düzenli, verdiğim tahlil sonuçlarım gayet iyi, ultrason ve rahimde hiçbir sıkıntı çıkmadı. keza eşimin de öyle. hangi doktora gittiysek hamileliğe hiçbir engel yok diyor. önerebileceğiniz doğal yollarla yapmam gereken bir şey var mı? tavsiyelerinizi bekliyorum :) 27 yaşındayım eşim ise 32. öncesinde gebelik düşük vs bir geçmişim de yok. olursa ilk gebeliğim olacak. herkese iyi akşamlar :)

Hsg çekildin mi canım

Hsg çekildin mi canım
hayır canım çekilmedim. bir o kaldı zaten yapmadığım. ama çok korkuyorum acılı bir işlemmiş sanırım çok araştırdım ama cesaret edemiyorum etrafıma da soramıyorum yaptıran bir tanıdığım da yok olsa bile sormaktan çekiniyorum. senin bir bilgin var mı hsg ile ilgili. ?

Anestezi alır isen hiç sıkıntı olmuyor canım korkulacak. Bir işlem değil kasma kendini hiç sadece sonrası biraz kanaman oluyor o kadar ağrı falan çok ama çok hafif olur. Ultrason ile sorun yok ama hsg bütün sorunu ortaya çıkarıyor bende bir yıl gittim sorun yok herşey normal denildi bir yıl sonra hsg oldum rahimde perde çıktı ve tüpler kapalı çıktı. O yüzden bence çektir hem herhangi bir sorun yok ise gebelik şansın artıyor

peki sen anestezi alarak mi çekildin yoksa almayarak mı. bide anestezi ile sadece belden aşağısını mı uyuşturuyorlar yoksa tamamen mi. bide devlet hastaneleri yada özel hastaneler ikisi de çekiyor mu çok soru sordum senide yordum kusura bakma lütfen canım :)

Hsg çekilmelisin canım , ağrılı veya çok büyütüldüğü gibi bir işlem değil . Anestezili oldum ben tamamen uyutuluyorsun , 25 dk işlem sürmüş 15 dk falan da kendime gelmem vs en fazla 40 dk sürdü işlem.. Uyandığımda adet savcısı gibi sancım vardı , hemen CD yi alıp doktoruma gittim o da şaşırmıştı sen bugün hsg çekinip mi geldin diye :)
Özellerde yapıyor bazı devlet hastahaneleri de araştır bir bak
Hayırlısından kolayından nasip olsun inşallah

Canım bende çekildim hsg araştırma Hastanesi'nde cekiyolar ama gerçekten zor oluyor çünkü anestezi falan uygulamiyolar ozellerde anestezi uygulayarak yapıyorlarmış daha kolay geciyodur .benim çok agrili olmusdu sonrasında adet ağrısı gibi ağrın oluyo ve biraz kanaman oluyor

Ben anestezisiz çekildim hsg, öyle inanılmaz acı veren bişey değil. Kanamam da olmadı. İstanbul da basit bi özel hastanede yaptırdım. Sonrasında 15 dk kadar oturdum, ped koymuştum sadece sıvı aktı. Yürüyerek eve gittim.

Bu arada aynı durumdayız hiçbir sebep yokken bende gebe kalamıyordum, bu ay oldu ama henüz net değil yarın sonuçlarımı değerlendirecek doktor. Bence herkes 14. Gün yumurtlamıyor, geçen ay yumurtlama dönemimde eşim şehir dışındaydı. Sonrasında oldu ne olduysa. İyi bir doktora yumurtlama takibi yaptır, belki geç çatlıyordur, inositol içeren takviyelerden kullandım ben, yumurta kalitesini arttırıyor. Doktor yazmıştı tabi. Eşime de her sabah aç karnına keçiboynuzu özü içiriyodum, bol ceviz vs ama bilmiyorum ben bunları yıllardır yapıyorum. Şimdi denk geldi. Daha önce soğan kürü, incir kürü hepsini yaptım yine olmamıştı. Son 2 aydır olmayacak demekki kabullenelim ve boşverelim demiştik.

Ben bu gebe kalma işini anlayamadım yani, kimisi tarih seçer o ay gebe kalır, biz böyle sorun yokken sürünürüz. Bilemiyorum.

ne kadar güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim. :) peki sizin ne kadar zaman üzerine oldu. bu arada net değil yazmışsınız inşallah hakkınızda hayırlısı olur sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. :) gerçekten ben de 14. gün yumurtladığımı düşünmüyorum. adetlerim hiç şaşmaz kendimi bildim bileli 28. gün geldiği an adet görürüm. hiç düzensizlik yaşamadım ama bazen yumurtlama belirtilerini adetten hemen sonra yaşıyorum gibi geliyor. bilemedim ama dediğiniz gibi bizde de hiçbir sorun çıkmadı. yaptırmadığım bir hsg çekilmek kaldı, şuan adetimin 3. günü ve biter bitmez çekilicem sanırım. acı eşiğim çok düşük bakalım inşallah bende de sizin gibi olur. ve gerçekten kimisi gebeliğe karar verdiği ay hamile kalır, biz ise böyle sürünürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…