3 Yıllık Evliyim, Vajinismusu Evde Kendi Başına Yenenler Lütfen Yardım Edin (Tükenmiş Durumdayım)

suheylaa123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar,

Artık bitmişlik ve tükenmişlik seviyesine geldiğim için içimi dökmek ve benimle aynı süreçlerden geçip bu derdi kendi başına aşanlardan akıl almak adına bu konuyu açıyorum.

3 yıllık evliyim ve evliliğimin başından beri vajinismus belasıyla uğraşıyorum. Bu süreçte iki defa online seans aldım, bana bazı pozisyonlar ve yöntemler önerildi ama hiçbiri bende işe yaramadı. Ne zaman eşim yaklaşsa ya da bir deneme yapmaya çalışsak penis yaklaşır yaklaşmaz kendimi direkt geri çekiyorum, vücudum yay gibi kasılıyor ve kendimi asla bırakamıyorum.

Burada ve internette herkesin dilatör veya parmak egzersizleriyle bu işi çözdüğünü okudum. Ben de dilatör setini aldım, denemeye çalıştım ama parmak egzersizini de dilatörü de asla yapamıyorum. O kadar çok ters tepti ve canımı sıktı ki en sonunda öfkeyle ve çaresizlikle dilatörleri fırlatıp attım. Aparat görmeye bile tahammülüm kalmadı.

Hastaneye ya da kliniğe gitmek istemiyorum, bu sorunu bir an önce kendi kendime, evimin güvenli alanında çözmek istiyorum. Çocuk sahibi olmayı da çok istediğim için zaman geçtikçe üzerimdeki stres ve baskı daha da artıyor, kendimi çok çıkmazda hissediyorum.

Benim gibi parmak/dilatör yapamayan, dokunmaya bile çekinen ama bir şekilde evde kendi çabasıyla bu duvarı yıkabilen var mı? Bana bir yol gösterin, ne olur yardım edin. Şimdiden destek olan herkese çok teşekkür ederim.

Slm benimdr tam 1 yıl oldu çok direndim evde yemicem diye ama asla olmadı doktor.bulup bu ay 3 seansa gitim Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki 4 boy u.dilatoru hepsini aldimm benim için mucize bende hiç hiç hiç bi şekilde ne parmak ne dilatlru alabiloylr dün.cunku nereye nasıl sokacağını vajinami tanımadım ama doktora gitim ve yaptım şimdi eşimin şehir dışından gelmeisni bekloulrum o gelene kadar da dilatör yapıyorum evde alisim diye bakalım gelince inşallah eşli de olur bence doktora git 3 sene benim 1 hafta önce 1 yılm biti ağlamaktan neden daha önce gitmedim diye daha önce gitseydim belki şimdi hamileydim.de.bende çocuk istiyorum çevre baskısı vs vs ama insan erteldikce aylar geçiyor bence sende hemen git

Çok kez araştırdım çok kez soruşturdum ama gerçekten o kadar uçuk fiyat istiyorlar ki, ayrıca iki kez online seans aldım ama hiçbiri işe yaramadı ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten üç yıl uzun bir süre. Artık daha fazla dayanamıyorum bu duruma

Bende 3 buçuk yıl sonunda yendim. Şu an bir çocuğum var ben de ilk başta sizin anlattığınız gibi aşırı derecede korkup büyük tepkiler veriyordum ama bir yandan da çözülsün istiyordum. Eşimi çok zor da olsa ikna ettim terapi aldık. Ben eşimin durumumu kabullenmesinin de işimize çok yaradığını düşünüyorum. Söylenilen egzersizleri yaptık iki kitap verdi kendi vücudumu tanımıyormuşum meğerse.
21 günde çözeriz dedi. Çok sıkı çalıştım ödevime diyebilirim. Olmaz yapamam dediğim şeyleri yaptım. İlk parmak egzersizini yapabildiğimde inanamadım öyle çok ağladım ki başaracağıma inandım. Kesinlikle çok zor bir dönemdi. Şu anda da tam geçmiş sayılmaz hala kasılıyorum ama normale dönüyorum sonra. Ben sadece parmak egzersizi yaptım. Ama parmak egzersizlerine geçmek için öncesinde 5 gün masaj seansı yaptık eşimle birbirimize. Sırasıyla söylenilenleri yapıp sonuca ulaştık. Doğru tedavi yöntemiyle doğru doktorla siz de yapabilirsiniz

Canım egzersiz yapmadan yenmen zor görünüyor, dilatör yada parmak sıfır acı çünkü kontrol sende, mutlaka adım atıp denemelisin

Doğru bende araştırdımda çok pahalı fiyatlar söylemişlerdi.hata dedim eğer bu kadar da ben asla ne doktora giderim nede yenerim somra çok şükür hastane hastane aradım herkes bı doktor dedi onları buldum aradım en son bana uyan bı doktor buldum ilk dedim belki uygundur yenemem ama alakası yok vala 3 seansat dilatlru alabildim kaldı eşli aslında o paraya genede doktorlar çok bişi yapmıyor sadece konuşma anlatı surda giricek burda giricek söyle nefes al ver vs yani genede fazla sonuçta bu işlem yapmıyor genede insan diyor yeneyeim lazım değil sen gene araştır erteleme

Şey yap olmadıysa özel bi doktora git dilatöru götür de seanslar çok pahalı siz bı kere hangi yöne almm açısından seni çatı muayenesi ysprakn rica et bı kere dilatöru alır misiniz de eğer kabul edip yaparsa tek seferde bile eve gelince kendi kendine dilatör çalışması yaparsın yönü bilsen nefes egzersizleri bilseyn yeterli cesaret geliyor

Anlamıyorum hiç mi hormonlarınız yükselmiyor, kendinize dokunma eşinize yanaşma ihtiyacı hissetmiyorsunuz? 3 yıl olmuş. Ben olsam çoktan boşanırdım, çay kahve içmek için evlenmedik. Sadece kadınlar özelinde konuşmuyorum aynen böyle erkekler de var. Libidonuz düşükse, canınız karşı cinsi çekmiyorsa kendinize bile nasıl dokunulur mastürbasyon yapılır bilmeden ne diye evlenilir evcilik oynanır anlamam. 3 senede bu gençlikle düz duvara tırmanmaktan duvarda alçı boya kalmaz.

Ben de 14 aylık evliyim ve aslında evlendiğimizden beri çocuk düşünüyorduk ve ben bunun 8 ayı vajinusmustum insanlar beni evlenirken o kadar korkuttu ki ben eşime yaklaşmaktan çok korktum sürekli ilk gittim doktora uyuşturucu krem verdi denedim hiç bir işe yaramadı yapamadım bir ay sonra ikinci gittim bu sefer uyuşturucu sprey verdi onunla ve bebe yağıyla denedik gene yapamadım sonra dedim yok olmuyor gitmiyicem bi daha doktora psikolojik olarak etkileniyodum çünkü bi süre durdum hiç bişey yapmadım 6.aya geldim tekrar denemeye başladım sarhoş mu olmuyorum kas gevşeticeleri sakinleştiriciler beler neler kullandım baktım gene olmuyor 7 ay oldu buraya girdim nerdeyse bütün bu vajinusmus hikayelerini okudum hepsini okumuşumdur insanların tecrübelerine baktım ve dilatör seti kullandıklarını gördüm bende sipariş verdim biraz da internetten araştırma yaptım kegel egzersizi dilatörlerle baktım yapabiliyorum kendi vücudumu yönetebiliyorum artık 1-2 hafta boyunca dilatörlerle egzersiz yaptım eşimle denedik gene olmuyor biz kalktık dedik tamam o zaman bi terapiye felan başlayalım olmuyo çünkü doktora gittik doktor tabi şok bana diyo ki dilatörlerle yaptığına eminsin demi dedim evet en büyük boyuna kadar yaptım hatta eşimde bana yardım etti neyse doktor dedi ki bir terapiye başlamayacağım eğer bu seviyeye geldiysen biraz daha dene yapacaksın dedi ve ondan bir kaç gün sonra gene olmaz diye düşünerek ilişki yaşadım ve oldu, ve ben bu zaman kadar boşuna korkmuşum eşimden uzak kalmışım hiç bişey yokmuş aslında ilk zamanlar biraz garip geliyordu ama artık alıştım bi 2-3 ay kendimize zaman verdik iyice alışma sürecim oldu ve afedersin ama biraz birbirimizde kavuşmanın tadını çıkaralım dedik şimdi de 4 aydır çocuk düşüncemize devam ediyoruz :) demem o ki dilatör setini kegel egzersiziyle birlikte dene ve asla pes etme çekinebilirsin kendime dokunmayı anlıyorum ama kendine dokunmadan vücudunu çözemezsin :) eğer sağlık kuruluşlarına gitmekten çekiniyorsan sıkıldıysan dilatör setini bebe yağını ve kegel egzersizini es geçme doktorlar sana uyuşturucu ve kayganlaştırıcı krem vermiştir büyük ihtimal dilatöre o ikisini sür ve kegel egzersiziyle yap :) merak etme sende yeneceksin kendine güven kendinden korkma sonra bir bakıyorsun herşey yoluna girmiş :)

Bana ulaş

3yıl olmuş siz hala doktor pahalı diyorsunuz. Evde kendi kendinize yapabilseydiniz yapardınız zaten kos koca 3yılda. Eşinizin yerinde olsam çoktan boşandıydım.

Hiç umutsuzluğa kapılma ben aynanın karşısına geçip bakmaktan korkardım şimdi 4 ay olacak yeneli. Mesaj at yardımcı olayım sana inşallah yeneceksin arkadaşım

Merhaba ben fizyoterapiye yendim bu yöntemide araştırın lütfen

Herkese merhaba vajinusmus farklı seviyede dereceleri olan bir hastalıktır. Doktorlar genelde ilk seansta durumuna bakıp 1 ile 5 arası numara veriyor . Benim ki 4 tü zora yakın bir vakaydım. 3,5 yıl bu sorunla uğraşmıştık 3 yıl doktora gitmedim. Eşim bu bir hastalık doktora gitmemiz lazım diye hep destekledi. Sonra tedavi sürecine başladık doktorun dediklerini uyguladık ilgili ve işinde çok profesyonel bir doktordu ve bunu yendik. Bazıları evde yenebilirsin şeklinde yorum yapıyor hafif vakalar evet herkesin seviyesi farklı oluyor ama zor vakaya yakınsa doktordan destek almanızı öneririm.

Öncelikle merhaba inşallah yenmişsinizdir Aynı şeyleri yaşadım ve dilatör setim öylece evde duruyor yapmak istiyorum olmuyo ben eskisi kadar kasılmıyorum ilk zamanlarda dediğiniz gibi bende hemen eşimi itiyordum asla istemiyordum şuan izin veriyorum sadece girişe geldi mi alamıyorum içine pek değişen bişey yok yani

Destek olmak isteri

Sorununuzu yendiniz mi.devam ediyorsa yardımcı olmak isterim.özelden destek olabilirim

`