3 yıllık evliyiz ancak eşim çocuk istemiyor.

Sordum, istemiyorum diyor başka birşey demiyor. 3 senedir ne zaman konuyu açsam aynı sonuç . Tek kelime istemiyorum bu kadar. Ve ben çıldırıyorum
Kotu bir durum sizin de hakkınız anne olmak bunu sizin elinizden almaması lazım veya en baştan söyleseymiş ben çocuksuz evlilik istiyorum diye sizde ona gore bu adamla bir gelecek düşünürdünüz

Maddi durumumuz çok şükür iyiyiz.

Benim 32 , eşim 38
Yaslariniz da cocuk sahibi olmak icin cok uygun. Siz de daha fazla geciktirmek istememekte haklisiniz. Gunumuzde isteyenler bile hemen cocuk sahibi olamiyor. Esiniz bu konuyu size aciklamak zorunda. Olsaydiniz 25-30 yaslarinda hadi bekleyin, evlilige adapte olun derdim ama yasiniz gelmis. 3 yil da evli kalmissiniz.

Yaslariniz da cocuk sahibi olmak icin cok uygun. Siz de daha fazla geciktirmek istememekte haklisiniz. Gunumuzde isteyenler bile hemen cocuk sahibi olamiyor. Esiniz bu konuyu size aciklamak zorunda. Olsaydiniz 25-30 yaslarinda hadi bekleyin, evlilige adapte olun derdim ama yasiniz gelmis. 3 yil da evli kalmissiniz.

yaşları bahane edince, hemen olmuyormuş zaten diyorum. Hayırlısı kader kısmet diyor. O anda allahtan korkmasam tekme tokat dövesim geliyor.

Merhaba,

3 yıllık evliyiz. Eşime çocuk konusunu ne zaman açsam beni kendi halime bırak diyor. 3 yıldır kendi haline bıraktım ama maalesef sonuç aynı.

Çocuk konusu ortak vermemiz gereken bir karar diyorum. Dinlemiyor beni.

Çocuk konusunda üzerine gitmiyorum ancak başkalarının çocuklarını sevmesi de zoruma gidiyor artık.

Dün bana ballandıra ballandıra kardeşinin çocuğunu anlatıyordu bende bizde yapalım artık dedim. Heves uğruna çocuk yapamam dedi.

Sonrasında eve geldik ve hiç konuşmadık halen konuşmuyoruz. Bana bu konuda fikir konusunda yardımcı olabilir misiniz.
benim eşimde uzun süre cocuk istemedi. Kendisiyle defalarca konustum. Evliliğimizden 4 sene sonra o da mecburiyetten yapsak mı acaba dedi. Ama yaşımızda oldukca gecmişti artık :) sonrasında cok ugrastık. asılama tüp denemeleri. cok sükür bu sene nasıp oldu. Eşinize bunu söyleyin. Yaş ilerledikce cocuk olma olasılığı da azalıyor. Sonra cok istese de allah korusun zorlana bilirsiniz. Bunu anlat ona

Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamış mıydınız? Yani hiç mi istemiyor yoksa hazır mı değil? Nasıl bir açıklama yapıyor?

Bir de geçen sene boşanma durumuna gelmişsiniz. Daha 1 sene olmamış.
Konu neydi, sorun çözüldü mü bilmiyorum ama eşiniz evliliğinizin geleceğine güvenmediği için istemiyor olabilir.

Evlenmeden once kac yil beraberdiniz? Hic konusmadiniz mi cocuk isini?
O zamanlar istiyorum deyip sonradan mi vaz gecti? Yoksa hic istemiyordu da siz nasil olsa ikna olur diye mi dusundunuz?

benim eşim de 4 yıl istemedi, çocuk yapmak delilik derdi:) sonra biranda tamam dedi, hatta birinci yaşına yeni girince ikinciyi istedi. ikisinin de beşiğinin başından ayrılmazdı, çok ilgili çok iyi babadır
sizin eşiniz de henüz hazır değil demek ki. Allah tez vakitte nasip etsin inşallah hayırlısıyla

Çocuk sevebilir,ama karşıdan.
Kendi baba olma fikrini sevmeyebilir.
Çocuklara agucuk yapmayı herkes sever,sorumluluk almayı sevmek önemli olan.
haklısın lale
çocuk sevmek ayrı ömür boyu sorumluluk apayrı

çevremde bikaç örnek var çocuk hiç yapmayacağız diyen
çok kınanıyor ve garip karşılıyorlar
insan kendini eksik hissedermiş ne alaka halbuki
Rabbim gerçekten isteyenlere nasip etsin

konu sahibi arkadaşım bir arkadaş da yazmış ya yukarıda gerekirse ayrılın diye
ben burda kimseye kolay kolay öyle demem
ama arkadaş doğru demiş maalesef

bir 10 yıl sonra çocuğunuz olmadı diye büyük üzüntü yaşayabilirsiniz
eşinizi iyice düşman belleyebilirsiniz
gerçekten de istemiyorsa eşiniz

Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamış mıydınız? Yani hiç mi istemiyor yoksa hazır mı değil? Nasıl bir açıklama yapıyor?

Bir de geçen sene boşanma durumuna gelmişsiniz. Daha 1 sene olmamış.
Konu neydi, sorun çözüldü mü bilmiyorum ama eşiniz evliliğinizin geleceğine güvenmediği için istemiyor olabilir.

evet boşanma durumuna kv ve ailesi yüzünden geldik. şuan çok şükür çok iyiyiz. evlenmeden önce dedim ki 2-3 ay kendi kendimize kalalım dedik. sonrasında yok kesinlikle istemiyor

benim eşim de 4 yıl istemedi, çocuk yapmak delilik derdi:) sonra biranda tamam dedi, hatta birinci yaşına yeni girince ikinciyi istedi. ikisinin de beşiğinin başından ayrılmazdı, çok ilgili çok iyi babadır
sizin eşiniz de henüz hazır değil demek ki. Allah tez vakitte nasip etsin inşallah hayırlısıyla

amin inşallah

Kadin istemese anlarim da, erkege ne oluyor?
Dogurma yok emzirme yok uykusuz kalma yok, ayda 300-500 tl fazladan para harcayacak hepsi bu.
Babalık sizin gözünüzde ayda sadece 300 500 harcamak mı? Gerçekten mi? Bir kere ömür boyu bitmeyen bir sorumluluk silsilesi olacak, bunun için bile istemeyebilir.

Merhaba,

3 yıllık evliyiz. Eşime çocuk konusunu ne zaman açsam beni kendi halime bırak diyor. 3 yıldır kendi haline bıraktım ama maalesef sonuç aynı.

Çocuk konusunda üzerine gitmiyorum ancak başkalarının çocuklarını sevmesi de zoruma gidiyor artık.

Dün bana ballandıra ballandıra kardeşinin çocuğunu anlatıyordu bende bizde yapalım artık dedim. Heves uğruna çocuk yapamam dedi.

Sonrasında eve geldik ve hiç konuşmadık halen konuşmuyoruz. Bana bu konuda fikir konusunda yardımcı olabilir misiniz.
Çocuk istemek ne kadar normalse çocuk istemeyen insanlar da var onlara da saygı duymak lazım. Çocuk konusu evlenmeden önce konuşulması gereken en önemli konulardan biridir. Eğer eşlerden biri çocuk istiyor diğeri istemiyorsa bu büyük bir sorundur. Ona baskı yapmadan bir gün oturun ciddi olarak konuşun. Gerçekten çocuk isteyip istemediğini sorun. Size açık olmasını sağlayın. Eğer gerçekten istemiyorsa, o zaman çocuksuz bir evliliği onunla sürdürmek isteyip istemediğinize karar verirsiniz. Aynı şey onun için de geçerli. Bir insan eşi istiyor diye zorla anne baba olamaz. Ama eşinin anne baba olma hakkını elinden almak da doğru değil. Dolayısıyla çocuk istemeyen kişiler çocuk isteyen kişilerle evlenmemeli. Bunlar evlilik kararı verirken mutlaka ele alınması gereken konulardır.

Merhaba,

Üzücü. Sorumluluk istemiyor demek ki. Kendinin istemesi önemli. Bende eşim bizimde bebişimiz olsa ile başlayan cümleler kurduğunda mutlu oluyorum. Ama sen istersen o testi de yaparız bu doktora da gideriz deyince sırf ben istediğim için bişeyler yapması eksik oluyor yani.

Bir süre konuyu hiç açmayın. Baskı gibi geliyordur belki. Çocuk tüm yaşamı değiştiriyor. Keyfine düşkünse zor gelir ona.

Babalık sizin gözünüzde ayda sadece 300 500 harcamak mı? Gerçekten mi? Bir kere ömür boyu bitmeyen bir sorumluluk silsilesi olacak, bunun için bile istemeyebilir.
Annenin sorumlulugu her yonden daha fazla ama. Cocuklari seviyormus belli ki sorumluluktan kaciyor

Bende nisanda 3 yıllık evli olmuş olacağım, eşim başından beri çocuk istiyordu. Sizdeki durumun aksine ben istememiştim hem hazır değildim hem evliliğim otursun, tatile gidelim, birbirimize alışalım istedim. 1 buçuk sene sonunda bende istedim.. Hemen olacak sandım ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Korunmayı bıraktıktan 18 ay sonra tedaviyle hamile kaldım bu arada yaşlarımız 26 ve 29.

Çocuk konusunu evlenmeden önce konuşmadınız mı hiç ? Çünkü benim çocuğum biyolojik nedenlerden olmasaydı evliliğimi bitirmezdim ama sırf eşim istemiyor diye bu duygudan mahrum kalsaydım bi gözden geçirirdim.. Aynı vizyonu olmayan insanla zor.

Herkes aynı anda hazır olmuyor ama 3 yıl gerçekten uzun bir süre yaşın kaç bilmiyorum ama nasıl olsa çocuk olacak fazla uzatmanın anlamı yok ayrıca bu elma değil ki istiyorum dediğinde hemen olsun belki aylarca olmayacak

Back
X