30 günluk bebegıme bişey oldu :(

Canım benim bebegimde 22 günlük bende 4 5 gün önce usuttum bebegimi insanların yok erkek bu sıcağa alıştırma diye karismalari yok bebek bu sıkıntı giydirme diye karismalarindan soydu giydir yaparak sonunda hasta ettim oglumu:KK43: doktora gittik oda bişeyi yok ilaç vermicem usutmus kendiliğinden gecicek dedi burun spreyi verdi burnunu çekmek için bişey aldık spreyden sonra akan burnunu çekiyoruz rahat nefes alıyor hirlamasi duruyo 1 2 saat. Tavsiye ederim çok işe yariyor
Benim olayim olmus resmen erkek cocuk sicaklarmis o pamuk isitirmis neler neler en son incecik giydirdim üsüttu :( sana da cok gecmis olsun

çok yerinde bir uyarı.. bebekler için buharı ölümcül olabiliyor.. içinde kafur var zaten. ayrıca araştırmalar bronşlarda iltihaba yol açarak, mukusu artırarak ve mukusun temizlenmesini azaltarak ciddi solunum yetersizliğine yol açabileceğini gösteriyormuş. ben de 5 yaşındaki çocukta bile göğsüne sürülmesinin çok ciddi mukus artışı ve ateş yükselmesine neden ollduğuna şahit oldum. Viks çok tehlikeli bir ilaç, hem buharı, hem solunması hem de doğrudan teması çok tehlikeli bebek ve küçük çocuklarda :KK43:

ayrıca sevgili Pandora_x Pandora_x eb son FDAnın 400 sayfa rapor hazırladığını ve 6 yaşından küçük çocuklarda "her türlü öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarının kullanımının yasaklanmasını" tavsiye ettiğini okumuştum, tabi bu uygulamada pek mümkün değil ama vakalardan yola çıkarak böyle bir rapor hazırlamış FDA. ayrıca 2 yaş altı için çok ölümcül sonuçlar doğabileceğini, en azından bunun mutlaka dikkate alınmasını tavsiye etmişler.. sadece viks için değil, her türlü reçetesiz vs satılan ve çocuklarda da kullanılan öksürük soğuk algınlığı ilaçları için bu uyarı.

Yani doktorunuz doğru yapmış, siz sıcak tutmaya çalışın bebeğinizi..
Cok sydınlatici oldu tesekkurler ..sadece odaya sicak su koydum ortam nemini kotusun die ..sürekli atesini ölcüyorum burnunu aciyorum iyilesecek yavrum inşallah..

Yazıldı mı bilmiyorum ama kuru soğanı 4 e bölüp başucuna koyun. nefesini açar burnunun akmasını kolaylaştırır. hemde zararı yok bebişe. geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
Benim minik kızımda bir aylıkken grip oldu. Evimiz sobalı. Aynı derecede tutamıyoruz maalesef. Burnu akıyordu bide tıkanıyordu. Ağlayınca kıpkırmızı oluyordu. Korkmuştum. Acilde ciğerlerini dinledi doktor. İLAÇ YAZDI AMA ATEŞ OLMAZSA VE ÇOK MECBUR KALMAZSAN VERME !!! Dedi. Vermedim.
Burnuna sefiyol damla sıktım çektim. Sık sık emzirip uyuttum. Uyuyunca sakinleşiyor.Arada sıcak su dolu küvette yıkadım. 10 günde anca iyileşti. Şuan 4 aylık ama hala arada burnu akar
Oncelikle Çocuk Doktoruna git. İçin rahat etsin. Sonra sakin olmaya çalış. Kolay kolay tıkanmaz bebekler. Beslemeyi ihmal etme. Çokta sakınma. Vücut ısısı kendini dengeler. Ev ılık olsun yeter. Tekrar geçmiş olsun.

Cok sydınlatici oldu tesekkurler ..sadece odaya sicak su koydum ortam nemini kotusun die ..sürekli atesini ölcüyorum burnunu aciyorum iyilesecek yavrum inşallah..

evet normal saf suyun buharı da iyi gelir tabi. bir de bahsedilmiş, bebek burun aspiratörlerinden yoksa edinin isterseniz. gerçi siz açıyormuşsunız da nefesle çekebileceğiniz uygun modelleri de mevcut yoksa. Bebeğinizin burun temizliği konusunda eklediğim linke de bakmanızı tavsiye ederim, sık sık ancak zorlamadan nazikçe temizlemeniz gerekiyor sanıyorum.
http://centralhospital.com/Haberler/bebeklerde-saglikli-nefes-alimi-icin-burun-temizligi-sart!/

evet normal saf suyun buharı da iyi gelir tabi. bir de bahsedilmiş, bebek burun aspiratörlerinden yoksa edinin isterseniz. gerçi siz açıyormuşsunız da nefesle çekebileceğiniz uygun modelleri de mevcut yoksa. Bebeğinizin burun temizliği konusunda eklediğim linke de bakmanızı tavsiye ederim, sık sık ancak zorlamadan nazikçe temizlemeniz gerekiyor sanıyorum.
http://centralhospital.com/Haberler/bebeklerde-saglikli-nefes-alimi-icin-burun-temizligi-sart!/

Oda ısısini hep 24 dereceye ayarlamistik gece 20 olmus nasil olduysa :KK43:( ya vicdan azabi yasiyorum resmen yutkunamiyo bebegim :KK43:
dr güvenmiyorsan başka birine daha götür. ayrıca yutkunamıyor diyorsun da geniz akıntısını nasıl anladın ?
ukraynada rusyada veya soğuk ülkelerdeki bebeler ne yapsın her günlerini hasta geçirmek zorunda kalırlar.
biraz rahatla. sen gerçekten hasta olduğun ne yapacaksın acaba cok merak ediyorum. bi sakin bi sakin.bir daha da bu sana ders olsun bebeği kucağına aldığında asla uyuma. baktın gözlerin kapanıyor için geçecek hemen bırak.
hele sakın sakın emzirme. uyuyup kalırsın bogulur çocuk.
ot ıhlamurdur cay may da verme sakın.
bir şey yoktur demicem olabilir üşütmüştür sümüğü vardır filan da bu kadar panik yapacak bir şey yok..sakin sakin. sıcak tut. herşey yoluna girer.

Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
Benim minik kızımda bir aylıkken grip oldu. Evimiz sobalı. Aynı derecede tutamıyoruz maalesef. Burnu akıyordu bide tıkanıyordu. Ağlayınca kıpkırmızı oluyordu. Korkmuştum. Acilde ciğerlerini dinledi doktor. İLAÇ YAZDI AMA ATEŞ OLMAZSA VE ÇOK MECBUR KALMAZSAN VERME !!! Dedi. Vermedim.
Burnuna sefiyol damla sıktım çektim. Sık sık emzirip uyuttum. Uyuyunca sakinleşiyor.Arada sıcak su dolu küvette yıkadım. 10 günde anca iyileşti. Şuan 4 aylık ama hala arada burnu akar
Oncelikle Çocuk Doktoruna git. İçin rahat etsin. Sonra sakin olmaya çalış. Kolay kolay tıkanmaz bebekler. Beslemeyi ihmal etme. Çokta sakınma. Vücut ısısı kendini dengeler. Ev ılık olsun yeter. Tekrar geçmiş olsun.
Bende cok korkuyorum birden hastalandi bebegim ..burnu acik gibi ama sesi kısik bogazinda balgam var be atamiyo pek :( aģlatken birden düsuyo sea tonu 2 gun once boyle degildi :(

bebegim 8 aylik yaz bebegi oldugu icin dogdugu zaman atletle yatmaya alisti kisinda hic ustunu ortturmedi ki kucuk bebeklerin ustunu ortmekte tehlikeli ben gece icin pofidik tulumlar var ici elyafli gibi ondan giydiriyorum pijamanin ustune sicacik uyuyo ustu acildi derdide yok

dr güvenmiyorsan başka birine daha götür. ayrıca yutkunamıyor diyorsun da geniz akıntısını nasıl anladın ?
ukraynada rusyada veya soğuk ülkelerdeki bebeler ne yapsın her günlerini hasta geçirmek zorunda kalırlar.
biraz rahatla. sen gerçekten hasta olduğun ne yapacaksın acaba cok merak ediyorum. bi sakin bi sakin.bir daha da bu sana ders olsun bebeği kucağına aldığında asla uyuma. baktın gözlerin kapanıyor için geçecek hemen bırak.
bir şey yoktur demicem olabilir üşütmüştür sümüğü vardır filan da bu kadar panik yapacak bir şey yok..sakin sakin. sıcak tut. herşey yoluna girer.
Ders old zayem nerden uyudum öyle cok bozuk moralim ..yatarak asla emzirmiyorum tehlikeli biliyorim emdi kucagimda pispisladım cok huysuzdu ikimiz bir sarmas sarmas uyumusuz ben ürperdim de uyandim üsumistm :( kim bilor bebegim nasil üsümıstür ..yarin baska bi doktora gitcez bakalm.ne dicek..

Balgamli kustu ilk defa ve aglarken tikaniyo balgam var :(

Canım üsutme gaz hepsi geçer de aman sen sen ol sakin emzirirken uyuyup kalma okadar çok haber okuyup duydum ki Allah korusun nefessiz kalır tut kendini alarm kur ışık aç çok dikkat et kuzum takıntı yapma ama dikkat et

bebekler ilaç tavsiyesi hiç hoş değil.

Bahse konu ürün ilaç değil. Ayrıca bebeğe direkt kullanılmıyor. Ben yaptığımı söyledim. Yap demedim. Damlat bölümü markanın reklamı diye yazdım.
Ayrıca doktora sormadan kullanmadım.
Bir önceki mesajımda hiç ilaç kullanmadığımı söylemiştim. Gözünüzden kaçmış olabilir.

Aynı paranoya bende de var... Ya kucağımda uyuyakalırsam da düşürürsem, ya emzirirken uyuyakalırsam boğulursa diye. Ama benimkiler geçmeye başladı, kaderde varsa olur yoksa olmaz rahatım o yüzden.

Back
X