çok yerinde bir uyarı.. bebekler için buharı ölümcül olabiliyor.. içinde kafur var zaten. ayrıca araştırmalar bronşlarda iltihaba yol açarak, mukusu artırarak ve mukusun temizlenmesini azaltarak ciddi solunum yetersizliğine yol açabileceğini gösteriyormuş. ben de 5 yaşındaki çocukta bile göğsüne sürülmesinin çok ciddi mukus artışı ve ateş yükselmesine neden ollduğuna şahit oldum. Viks çok tehlikeli bir ilaç, hem buharı, hem solunması hem de doğrudan teması çok tehlikeli bebek ve küçük çocuklarda
ayrıca sevgili
Pandora_x
eb son FDAnın 400 sayfa rapor hazırladığını ve 6 yaşından küçük çocuklarda "her türlü öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarının kullanımının yasaklanmasını" tavsiye ettiğini okumuştum, tabi bu uygulamada pek mümkün değil ama vakalardan yola çıkarak böyle bir rapor hazırlamış FDA. ayrıca 2 yaş altı için çok ölümcül sonuçlar doğabileceğini, en azından bunun mutlaka dikkate alınmasını tavsiye etmişler.. sadece viks için değil, her türlü reçetesiz vs satılan ve çocuklarda da kullanılan öksürük soğuk algınlığı ilaçları için bu uyarı.
Yani doktorunuz doğru yapmış, siz sıcak tutmaya çalışın bebeğinizi..