30 haftalık hamileler ....

1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
83
0
36
Ankara
30 haftalık hamileler sohbete buyrun :) bebişler kaç kilo? doktorunuza ne sıklıkla gidiyosunuz hangi testleri istediler bu haftalarda.

merhaba. doktora ayda bir gidiyorum. daha doğrusu dört haftada bir. şimdiye kadar ikili test, üçlü test, şeker taraması ve indirekt coombs yaptırdım. sonuncusu kan uyuşmazlığı ile ilgili. senden neler istedi doktorun

Merhaba,

30+5 günlük hamileyim.Şimdiye kadar 4 haftada bir doktora gidiyordum.Haftaya cumartesi(yani 32+1 olduğumda) tekrar muayenem var.ondan sonra sanırım artık 2 haftada bir muayene olacağım.

Şimdiye kadar ikili ve üçlü test, ayrıntılı ultrasound, 50'lik ve 100'lük şeker yüklemesi, kan ve idrartesti(24. haftada kandeğerleri ve idrar yolları enfeksiyonu için bakılan) ve fetal eko çektirdim.Fetal eko bebeğin kalbinde herhangi bir sorun olup olmadığını doğmadan anlamak için yapılıyor bu arada.

bende kontrole bugün gittim.bebiş gayet sağlıklıymış kilosu 1370.3 hafta sonra tekrar gideceğim.nst istemedi.ilerleyen haftalarda dedi.

Henüz 30 olmadım ama az kaldı 29+4 haftalık gebeyim. ikili test, dörtlü test (risk grubunda değildik ama çok maliyetli bir şey olmayınca eşim yaptıralım dedi) ve şeker yüklemesi yapıldı. Çok şükür hepsindende alnımızın akıyla çıktık. Son kontrolümüz 2 gün önceydi. Oğlumun gelişimi normal seyrediyor, kafayı aşağı doğru cevirmeye başladı (biraz çapraz duruyor), suyum yeterli ve rahim ağzı kapalı (Maşallah bize) çok şükür her şey iyi gidiyor dedi doktorumuz. Bundan sonra kontrollerimiz 3 haftabir artık.

selam cümleme nasıl başlıycamı bilmiyorum 30.hafta 5 günlük hamileyim gebeliğim başından beri bu siteyi takip ediyorum iyi,kötü mutlu neler neler okudum öğrendim şaşırdım herşey çok güzel giderken hayatımda 1 ay önce herşey karıştı eşim yanımda yoktu gebeliğimin başından bu yana sadece kızım vardı yanımda ve bir gün öksürükle uyandım ve boranşit ardından gebelik şekeri ardından kızımın rahatsızlığı birde yalnızlık derken ben 3 gece üst üste uyuyamadım ve saçma sapan şeyler düşünmeye başladım hayatın boşluğu,mutsuzluk ölüm,bebeğe nasıl bakıcam,neden yaışıyoruz ki ağlamalar korku endişe daha birsürü şeyler kalbimde çarpıntı midemde sanki bir yumruk ve iştahsızlık,ne yapıcamı bilmezken ablamda kalmaya karar verdim ve bi anda sıkıntılarım geçti derken 1 hafta sonra tekrar başladı ve hala devam ediyo kocam geldi ama artık nafile bende olan oldu piskiyatriye gittim ilaç yazabileceğini söledi ama korktum sonra başka doktora yönlendirdi ve terapiye başladık ilk gün iyi gibiydi ama yine aynı ve bu arada ablam bizde kalıyo çünkü onsuz yapamıyorum artık ve kadın dğm doktorum ilaç kullanmamı söledi antideprasan çünkü doğumdan sonrada artabilirmiş ve ben ne yapıcamı bilemiyorum ama ilacı aldım yinede başucuma koydum ara ara iyi oluyorum ama yinede mutsuzum herşeyden ilacı kullanmadım henüz garanti olsun diye aldım çok daralırsam ilacım var demek için ama ne yapıcam bilmiyorum ya doğumdan sonrada devam edcekse offf ve bu arada kilo verdim ama şimdi yemem biraz daha iyi bebeğin gelişim çok iyi dedi doktorum ama benim hevesim kalmadı sanki hazırlıklarıda durdurdum hiç bişey yapasım yok öylece bekliyo herşey daha bişey hazırlayamadım elim kolum kalkmıyor sanki bana yardım edin destek verin neolursunuz çok ihtiyacım var desteğinize lütfen uzun yazdım sıkılmadan okuyun neolur.....

Neslibuket doktorunu dinlesen iyi edersin.Çünkü antidepresanlar tek doz bir işe yaramaz.İlaç kullandıkça anridepresan etkisi ortaya çıkar,kenini iyi hissetmeni sağlar.Bebekde sende iyi olun inş:):38:

canım allah yardımcın olsun hamilelikte böyle seyler oluyor sen boooll bol dua et salavat getir yasin oku bak gör rahatlayacaksın rabbim yar ve yardımcın olsun

canım allah yardımcın olsun hamilelikte böyle seyler oluyor sen boooll bol dua et salavat getir yasin oku bak gör rahatlayacaksın rabbim yar ve yardımcın olsun

çok teşekkür ediyorum hepinize siz böyle destek oldukça daha da iyi oluyorum sanki duamı ediyorum namazımı kılıyorum rabbimden geldi bu sıkıntı yine rabbimdir beni sıkıntıdan kurtaracak...sizde dua edin ben her gün tüm hamilelere ve hamileyken benim gibi sıkıntıda olanlara dua ediyorum...

Neslibuket doktorunu dinlesen iyi edersin.Çünkü antidepresanlar tek doz bir işe yaramaz.İlaç kullandıkça anridepresan etkisi ortaya çıkar,kenini iyi hissetmeni sağlar.Bebekde sende iyi olun inş:):38:

elif tek doz derken pek anlamadım ne dediğini kadın doğum uzmn bana piskayatrdaan ilaç iste ve ilaca başla dedi bende kararsızım demiştim ama yinede piskaytristen ilaç aldım ama kullanamdım tek bir ilaç verdi oda yarım doz adı selectra diye bi ilaç ama ben bebeğe kötü etkisi olucak diye kullanmadım sabrediyorum eğer doğumdan sonrada böyle olursam kullanıcam rabbim muhtaç etmezsin ilgilendiğin için teşekkürler..

Mrb yeni katıldım araniza insallah dogru yere yaziyorumdur bisi sormak istiyorum ben tam 30 haftalik hamileyim bugun doktora gittim bebegimin boyu 84 cm kilosu da 1600 grm dedi normal mi yoksa degil mi bide bebegin ense tarafin da bi bosluk gibi bisi varmis bu durumu yasayan varsa lutfen bi cvp yazin :((

Benim de 30+1 gecen hafta gittim doktora. 1360 gram. Haftasina gore normal. Suyu guzel dedi. Gunde 2 litre su iciyorum ve suya doymuyorum. En son makat gelis yani kafa yukarda duruyordu.
Doktorum 2 haftada 1 cagiriyor artik beni.
2li 3lu 4lu testlerin hicbirini yaptirmadim. Asiri bulantilarim vardi. O bulantilari yasarken bir de riskli durum cikarsa daha kotu olurum diye dusundum.

Detayli ultrason yaptirdim. Her sey normal cikti.
Seker yuklemesi yaptirdim. Sınırda cıktı.
2 doz tetanoz asisi 1 doz hepatit B yaptirdim.
Ictigim ilaclar Fertum Fort, Devit ve Gaviscon.

Mrb yeni katıldım araniza insallah dogru yere yaziyorumdur bisi sormak istiyorum ben tam 30 haftalik hamileyim bugun doktora gittim bebegimin boyu 84 cm kilosu da 1600 grm dedi normal mi yoksa degil mi bide bebegin ense tarafin da bi bosluk gibi bisi varmis bu durumu yasayan varsa lutfen bi cvp yazin :KK43:(
84 cm olmasi imkansiz. 44 veya 34 cmdir. Yanlisiniz var. Cocuk 1 metreye yakin olmaz muhtemelen.

Ben de ole dusundum olmasi imkansiz diye ama bilemedim bide ben yeni almanya ya geldim tam da bilmiyorum dili bi yandan ben anlamadim diyom bi yandan acaba ole mi diye dusunuyom icim içimi yedi icim biraz daha rahatladi allah razı olsun sizden

Ben de ole dusundum olmasi imkansiz diye ama bilemedim bide ben yeni almanya ya geldim tam da bilmiyorum dili bi yandan ben anlamadim diyom bi yandan acaba ole mi diye dusunuyom icim içimi yedi icim biraz daha rahatladi allah razı olsun sizden
yanlış anlamissindir. 84 cm değildir o. Imkani yok.

Merhaba kızlar bende 29+3 hamileyim idrarımda +1 protein cıktı ayaklarımda şişmeler oluyor bu yüzden böyle bişey yasayan var mı bi tehlikesi var mıdır? Doktor onemli degıl dedi ama benim içim rahat etmiyor :110::bicak:

Back
X