30 ve daha sonraki yaslarda cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
hamile kalmak, hamilelik sureci 30 ve ustu yaslar icin zor mu geciyor? bunu yasayanlar var mi? Ornegin 32 yasinda hamile kalip yastan dolayi daha zor hamilelik gecirenler vey hamile kalamayanlar var mi merak ettim.

Bir de diyelim ki cocugunuz oldu yetistirme konusunda yasiniz bir sorun oldu mu , aradaki yas farki cok olunca anlasmak daha mi zor ya da cocugun atiyorum aglamasina tahammul daha mi zor oluyor

Ben 32 yaşında evlendim şu anda 33 yaşındayım ve 4 aylık hamileyim. Allaha çok şükür herşey iyi gidiyor hamileliğimde.

teyzem 37 yaşında doğum yaptı çok mutlu ve rahat bir şekilde büyütüyor. çocuğuda çok sakin. bence ilerleyen yaşlarda anne baba olmak daha keyifli gibi geliyor.

Ben 32 yaşındayım, ve 7 haftalık hamileyim.... Henüz yaşamadım bilemiyorum ama gözüün en yaınındaki örnek.. ılk kızını 32 2. kızını 39 yaşında doğurdu.. Brincei ilkokulda 2. 8 aylık... Haileliği de doğumu da emzirmesi de anneliği de hiç sorunsuz geçti.... Yengem, 19 yaşında evlenip 20 yaşında ilk bebeğini 23 yaşında 2. bebeğini doğurdu... ılkinde yüksek tansiyon nedeniyle bebe ve kendi hayatı tehlikedeydi ve son 2 ayını hasatane odasında geçirdi... 2. bebeğinde ise gebelik zehirlenmesi yaşadı....

Diyeceğim o ki kader kısmet, allah hayırlı bebişler versin sağlık ve mutlulukla....

kadinin en dogurgan yasi 25-30 yas aralariymis ama ne olursa olsun 35-40da olsa zorda olsa birgün anne olmayi cok istiyorum allah isteyen herkese versin tabi önce birde es laziim bunun icinkaydirigubbakcemile4

30 yasindayim ve bir aylik bebegim var, hamileligimde yasimla ilgili problem yasamadim, simdilik bir sorunum da yok cok sukur.
hatta bazen iyi ki daha erken dogurmamisim diyorum..

Sevindim internette bazı yazılar okumuştum baya karamsardi nerdeyse 30 undan sonra yapılmamalı der gibi

bu konu bana da doping gibi geldi...

bende 30 yaşındayım bir oğlum var8yaşında ikinciye istiyorum...

ıkinci normal 30 yasında da ilk cocuk için demiştim ben

32 yaşındayım Allah nasip ederse 1 ay sonra kızımı alacağım kucağıma (inşallah) hiç öyle zor bir hamilelik geçirmedim,her hamilelikte olabilcek ufak tefek sıkıntılar dışında..bebek olduktan sonra zorlanırmıyım bilmiyorum bakalım yaşayıp göreceğiz..........

32 yaşındayım Allah nasip ederse 1 ay sonra kızımı alacağım kucağıma (inşallah) hiç öyle zor bir hamilelik geçirmedim,her hamilelikte olabilcek ufak tefek sıkıntılar dışında..bebek olduktan sonra zorlanırmıyım bilmiyorum bakalım yaşayıp göreceğiz..........

allah kurtarsın...:CüvCüv::nazar:

39 yaşım.
Kızım 18 aylık..
Kardeş istiyoruzguclubacismile
Çok cadı kızım,ama baş ediyorum şimdilik..
Bazen savaştan çıkmış kadar yorgun,bazen zafer kazanmış kadar sarhoş..
Yuvarlanıp gidiyoruz:delphin:

endişe edecek bi şey bence...komşum hamile yeni evli ve 34 yasında...gayet mutlu bir hamile bence...bende 29 um ama daha bekliyorum ....yani 40 yasında saglıkla doğuranlar var demet akbağ gibi..

40 yas ta abartı geliyo bana, cocuga yazik

40 yas ta abartı geliyo bana, cocuga yazik

canım kaç yaşıdasındasın bilemiyorum... herşey kısmet meselesi iş kariyer deyip geç evlenenler.. mesela ben geç evelendim.. 40 yaşında çocuğum oldu.. şimdi ben cocuğuma haksızlık yaptım sence....

canım kaç yaşıdasındasın bilemiyorum... herşey kısmet meselesi iş kariyer deyip geç evlenenler.. mesela ben geç evelendim.. 40 yaşında çocuğum oldu.. şimdi ben cocuğuma haksızlık yaptım sence....

tabi sen de haklısın, gec te olsa istemek hakkın
ama ben insanlarin hayati ertelememesinden yanayım
haksızlık derken sunu kastettim cocuk daha 20 kusur yasindayken artik annesi olmayabilir allah gecinden versin tabi ama veya kendisiyle genc bi anne gibi ilgilenemeyebilirsin

30 yaşında anne oldum...şimdi 33 üm seneye ikinciyi düşünüyorum:)
çok ama çok güzel hamilelik geçirdim
annem diyor ki çok sakinsin çocuğunla ben o kadar sabırlı ve sakin olamıyordum /kendisi 23 yaşında anne olmuş/...

ben oğlumu bazı genç annelerden ( hepsinden demiyorum) çok daha iyi anladığımı ve bilinçli bir şekilde ihtiyaçlarına cevap verdiğimi düşünüyorum...

belki yaşımın verdiği bir olgunluktur bilemeyeceğim...

dezavantajlarını şimdilik görmedim yaşımın , ama avantajlarını gördüm...

genç annelere özeniyor muyum?
evet tek bir konuda : ben 50 yaşımdayken daha 20-15 yaşlarında olacak çocuklarım oysa onlar belki torun sevecekler:))...

Back
X