• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşında aile baskısı görüyorum

30 yaşındayım işim gücüm yerinde sosyal aktivitelerim var gelin görün ki eve geliş gidiş saatim olay oluyor. 11 gibi gidiyorum maksimum onda bile laf işitiyorum, giyimime vs. de karışıyorlar ama ben yine istediğimi bir şekilde giyiyorum. Şuan en büyük sorunum saat problemi, daha bu sabah ihtar aldım gecikme diye. Ailemin kafasında 10-11 gece yarası ama yaşıtlarım o saatte yeni dışarı çıkıyor. Gerçekten çok bunaldım. Ayrıca eve çıkmak dışında çözümü yok mu bu işin.
Ben de 23 yaşındayım, geçen gün saat 10'da evde oldum öğleden sonra arkadaşımla buluşmuştum babam sabah, 7'den geçe kalma bundan sonra dedi :işsiz:
Dinler miyim? Pek sanmıyorum açıkçası özel hayata bu kadar müdahale etmeleri yanlış. Üniversitede yurda gitmediğimi de bilirim o zamanları arıyorum şimdi. Biri ailelere sakınan göze çöp batar sözünün anlamını anlatmalı artık.

25 yaşına kadar iznim gece 12'ye kadardı. 23.55'te külkedisi eve gel mesajı alırdım istisnasız.
Bu konuda ailelere diyecek bir şey yok. Öyle görmüşler öyle alışmışlar. Yani belki de haklılar bilmiyorum. Kendi çocuğuma yapmam bu baskıyı ama yapana da neden demem.
Değişim illa var olanı yıkmaya çalışarak olmaz.
Ayrı ev dışında pek seçenek yok.

Aynen. Ailemin söylendiği (müdahale yok sadece minik mırıldanmalar) ergen zamanlar daha güzeldi. Büyüyünce çıktım ettim ama ıııh, şimdi vampirden kaçan kedi gibiyim. Hava kararınca dışarıda olmaktan hoşlanmıyorum, aydınlık hava daha çok hosuma gidiyor.

Ben hala geceleri seviyorum ama coşmalı kopmalı değil gecenin sakinliğini seviyorum çıksakta kafam ses çekmiyor artik. 😂

Ya inanın gece yarısına kadar çıkayım demiyorum ben zaten maksimum 11 gibi evdeyim arada arkadaşlarımla çıkıyorum ayda yılda bir 12 yi buluyor onda da tonla yalan söylüyorum. Bir bıraksalar beni ben zaten kendimi bilen bir insanım sınırlarımı çok iyi biliyorum
Canım benim hiç birimiz gece yarısına kadar dışarıda olmuyoruz am anne babalarımız büyüklerinden öyle görüp bildikleri için o saatte sadece erkek evlatlarının dışarıda olmasına müsade ediyorlar.10 yaşında kız çocuğu değiliz elbette kendimizi biliyoruz ama gel gör ki onlar böyle görmediler. Bizi hiç bir zaman anlamayacaklar.

Evlat uzun süre evde kalınca ailelerin gözünde bir süre sonra çocuğun(?) yaşı duruyor.

Yani 50 yaşında olsanız yine “aman sokakta kötü niyetli adamlar var dikkat et yavrum” deniyor.

Ailenizin gözünde büyümek ve o yaşı arttırmak için o evden çıkmanız gerek, başka yolu yok. Ancak çıkarsanız aileniz size saygı duyar ve kendi dünyanızı kurarsınız.

Bunun toplumsal baskıyla ilgisi yok, yara bandı çekmek gibi düşünün gözü karartıp ev arkadaşının yanına gidin yoksa boğulup kalırsınız, çürürsünüz.

30 yaşındayım işim gücüm yerinde sosyal aktivitelerim var gelin görün ki eve geliş gidiş saatim olay oluyor. 11 gibi gidiyorum maksimum onda bile laf işitiyorum, giyimime vs. de karışıyorlar ama ben yine istediğimi bir şekilde giyiyorum. Şuan en büyük sorunum saat problemi, daha bu sabah ihtar aldım gecikme diye. Ailemin kafasında 10-11 gece yarası ama yaşıtlarım o saatte yeni dışarı çıkıyor. Gerçekten çok bunaldım. Ayrıca eve çıkmak dışında çözümü yok mu bu işin.
ailemden ayrı yasıyorum 12 senedir yasım sızdedn daha buyuk ailemi ziyarete gittiğimde bende yasıyorum saatler konusunda. Ya ayrı eve cıkabilirsiniz yada umursamamı oğrenebilirsiniz.

20 yaslarinda sizin yediginiz baskilari yedim. Munevver Karabulut haberinin ciktigi gunlerdi😔 Eve gec geldim, kavganin artik maksimuma ulastigi noktada evi terkettim bir yilligina ki ekonomik ozgurlugum yoktu neyime guvendim ben bile hala bilmiyorum😅 30 yasindasiniz artik saygi durmak zorundalar. Onlara saygi duydugunuzu ama kendinizin de artik bir yetiskin oldugunu iyi ogretin. Baski gordugunuz an kopruleri yakacaginizi bilsinler. Bir de sakın sadece bu hengameden kacmak icin evlenmeyin. Bu orneklerin sonu hep ailesinden daha baskici kocadir.

Aile evinde yaşıyorsanız aile evinin kurallarına uymanız istenir. Ayrı eve çıkın.

Malesef yok..ulkede ancak evlenincebitiyor bu baskı. Saçma ama öyle.mevcut durum

Bitmiyor devrediliyor, sakın evlenirim de kurtulurum diye düşünme ne yap et ayrı eve çık
Ailenin gozumde anlaminda dedim. Yoksa sbiki evlilik ile olacak iş değil. Dileğim ulkedeki tüm kadınların her anlamda özgür olması.

Back
X