300 tl borç oldu 850 tl. Avukat tehdit ediyor. Avukatlar bakabilir mi

haciz icin once adresinize borç icin teblig de bulunmasi lazim adiniza bir mahkeme acilsaydi onuda e devletten gorurdunuz
maasiniza butun hesaplarinza haciz falan yapamaz maasinizin belirli bir oranina haciz koyabilir sadece onuda mahkeme belirler diye biliyorum

Bu arayanlar avukat değil de avukatların yanlarında çalışan kişiler var onlara aratıyorlar. Hakkınızda icra davası açılmadıysa bir halt yapamaz, gidin şikayette bulunun. Halam da benzer bir durumda icralık olmuştu, avukat arayıp halama hakaret etmiş. Hem borç için karşı dava açtı hem de ayrıca avukata hakaret davası açtı. Dava uzun sürdü (5 yıl) ama avukattan hakaret için aldığı tazminatla borcunu ödedi. :)

Avukatlar bu şekilde konuşmazlar arkadaşım ki icra için belge gelir önce ica davası açıldığına dair sonra da kendisi gelebilir öyle ama banka hesabına falan haciz koyduramaz öyle kafasına göre

Bir çoğu şu şu kurumun avukatıyım diyip kandırıyor . Yaptıranlarda kurum zaten .
Amaç korkutmak
Avukat olan insan eve evrak gönderir
Telefondan şaklabanlık yapmaz
Şikayet edin

Hiçbir avukat sen göreceksin haciz getirticem onlar senin sekreterin mi falan diye konuşmaz konuşamaz dize borcunuzu kim tarafından dava edildiğinizi söyler ve belli bir süre verir kaldı ki tabii verilmeden önce sizin aranmanız gerekirdi bilgi verilmeliydi ama sizde dondururken son kalan taksidin akıbeti için konuşmadınız mı? dondurduğunuza dair belge ödemeye yapmanıza gerek olmadığına dair belge almadınız mı?

Bu konu yabancı gelmedi. Kim açmıştı hatırlamıyorum ama sanki önceden de vardı böyle bir konu.

Ben sizi arayanın avukat olduğundan bile şüpheliyim. Orda çalışan bi çaycıya falan arattılsr kesin? Neye göre faiz bindirmiş hem? Şikayet var. Com yaz şunları çıkar açığa ;)

Ben sizi arayanın avukat olduğundan bile şüpheliyim. Orda çalışan bi çaycıya falan arattılsr kesin? Neye göre faiz bindirmiş hem? Şikayet var. Com yaz şunları çıkar açığa :KK66:
bimere yazdım
işe yarar mı bilmem

bimere yazdım
işe yarar mı bilmem
Baroya şikayet ederseniz işe yarar. Yalnız yasal faizi, avukat masrafı, dava masrafları derken 350 lira bayağ katlanır. Gerçekten dava açtılarsa veya açarlarsa siz haksız olduğunuz için bu masraflar size çıkar. Bence uzlaşma yoluna gidin.

Açıkçası bu kişinin avukat olduğunu düşünmüyorum. O kişiyi geri arayıp büronuz nerde sizinle görüşmek istiyorum demeni öneririm. Haciz koydurabilir elbette ama hakkında herhangi bi icra takibi açılmamış anladığım kadarıyla sana bi tebligat da gelmemiş. Eğer gerçekten avukatsa bile gidip konuşmanı öneririm kafanda soru işareti de kalmamış olur. Bunun dışında sadece şikayet etmek istiyorum diyorsan bulunduğun ilin barosuna şikayet edebilirsin ya da savcılığa huzur ve sükunu bozma ve görevi kötüye kullanma nedeniyle bu kişiden şikayetçi olduğunu bildiren bi dilekçe yazabilirsin ya da direkt sözlü olarak müracaat edebilirsin

Sıgortalı calısanım ama ucyuz tl ıcın sekızyuz ellı alabılırmı
Büyük ihtimalle gittiniz kurum dosyanızı avukata yeni verdi,odeme yapilmadigi icin zaten haciz işlemi icin 6-7 ayi bile bulabilir acmasi icin,once telefonla arayabilirler odeme yapilmasi icin daha sonra evinize tebligat gelir odeme yapmaniz için,eger odeme olmazsa,maasinizin belirli kismina,banka hesaplarina,eger kendi adiniza mal-mulk var ise haciz koyarlar,evede gelebilirler cift esya olmasi gerek haciz icin.

Borcunuza gunluk faiz eklenir 350 lik borc 850 de olabilir 1500 olabilir.

Arkadaşım başta lütfen seni arayan kişinin avukat olmadığına inan. Hiçbir meslektaşımın böyle konuşacağına inanmak istemiyorum.Ancak bu şekilde konuşanlar yanlarında çalışan icra elamanları olabilirler.
İlk olarak,
1-Hakkında açılan bir icra dosyası varsa muhakkak eline ödeme emri içeren tebligat gelir.
2-Tebligata süresi içerisinde(sözleşmede ne yazıyor bilemiyorum fakat aleyhe bir husus yoksa son kur için ödemediğin bedelden)itiraz edebilirsin.Fakat bu itirazın sonucunda karşı taraf itirazın iptali davası açar ve takiplerinde haklılarsa hem vekaletname ücretini dava içinde ödersin hemde icra inkar tazminatı ödersin.
3-Eğer resmi ikametgah adresinde bulunmuyorsan resmi olan yere giderek muhtara, adına gelen herhangi bir tebligat olup olmadığını sorabilirsin.
4- Eğer adına gelen herhangi bir tebligat yok ise veya kursun bulunduğu / oturduğun yerde adliyeden gidip sorduğunda adına açılan herhangi bir icra dosyası yok ise ,

Sana telefonda atıp tutan kişi bal gibi yalan söylüyordur. Bu tür konuşmalar genellikle borçlunun gözünü korkutmak amaçlı yapılır ki ben asla tasvip etmiyorum.

Buranın devamlı okuyucusuyum ve konunuzu görünce dayanamayıp yardımcı olabilmek adına üye oldum. ncelikle belirtmek isterim ki arayan avukat olsa dahi sizi aramasının tek nedeni parayı sizden takip dışı almaya çalışması o yüzden maalesef göz korkutuyor. Avukatın en son tercih edeceği şey evinize hacze gelmek olacaktır zira takip masraflarını bile çıkartırsak sırf sizin evinize gelmesi 250 tlyi bulacak ki bu da 300 lira borcu tahsili için pek akıl karı olmayacaktır. Size takip açılıp açılmadığı hususunu e devletten takip etmeyin çünkü biz iş hayatında çok sorun yaşıyoruz e devlet maalesef senkronlu değil bu adliye işleriyle bu konudaki en net bilgiyi adliyelerin tevzi bürosundan öğrenebilirsiniz. Oradan tckn ile sorgu yapabiliyorlar. Şimdi asıl probleme gelirsek sizin 300 liralık borcunuz eğer takip açıldıysa 850 liraya çıkmıştır. Ayrıca banka hesaplarınıza bloke konulabilir ve sanıldığının aksine bankalara yazılacak yazılarla bu kolay bir şeydir. Ancak bunların hepsinin olması için öncelikle elinize takibin açıldığına dair bir kağıt gelmesi lazım postadan uygulamada buna ödeme emri denir ve bu tarihten itibaren 7 gün hiç bir şey yapmazlar yedi günlük sürede bçyle bir borcunuz olmadığına dair itiraz da yapabilirsiniz ancak ortada bir sözleşme varsa bu sizin daha da zararlı çıkmanıza yol açacaktır. Size tavsiyem elinize bu kağıt ulaşmadan ödemede bulunmanızdır. Böylece takip masraflarından yani geriye kalan 500 600 liradan sorumlu olmazsınız.

Eline bununla ilgili birşey tebliğ edilmediyse yasal sürece giremez. Ayrıca seni arayan avukat değildir avukatlık bürosunda seni ikna ederse prim alacak olan çağrı merkezi görevlisidir .sgk lı çalışıyorsan banka borcu olsaydı maaşının 4 1 ne haciz konulur. Şuanda kendi avukatlık ucretinide eklemiş üzerine haciz gelse bile bekarsan tv ve beyaz eşyalar aile fertlerinin üzerine olduğu için hicbirsey haczedemez. Rahat ol biraz zarar dosyası olsun de odemeyecegini söyle yumuşak bir dil ile ofise gel taksit yapalım derlersede kağıt imzalama.

haciz icin once adresinize borç icin teblig de bulunmasi lazim adiniza bir mahkeme acilsaydi onuda e devletten gorurdunuz
maasiniza butun hesaplarinza haciz falan yapamaz maasinizin belirli bir oranina haciz koyabilir sadece onuda mahkeme belirler diye biliyorum
5 yildir suren bir mahkemem var ama e devletten hic sorgulayanadim

Back
X