30haftalık hamişler ağrılarınız başladımı

melekmehmet

CANLARIM BENİMMMM (M-T)
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
1.288
1
156
İstanbul
şu 2 gündür karnımın ağrısı geçmiyo çok şişiyo karnım ağrıdan duramıyorum bu haftada sizlerdede var mı

ya evet benimde baskı olmaya başladı karnım 3 haftadır çok rahatsız edici derecee ağrıyor şuanda 31 haftalık olduk inşallah erken doğum riskleri değildir

bende baskı ağrı falan yokta bebeğimin hareketleri eskisi kadar kuvvetli değil netten okudum bebek büyüyüp alanı daraldığı için daha yavaş hareket edermiş o yüzden doktorumada sormadım acaba sorsammı?

aynen ya benim de bikaç günden beri bebeğim daha az hareket ediyo, aklıma geldikçe de aklımı oraya veriyorum daha bi endişe duyuyorum. ben de okumuştum büyüdükçe yeri azaldığı için daha az hareket eder diye ama pat diye mi oluverir, birden mi büyüyüverdi :) bugün doktor kontrolüm var ilk defa gideceğim bu doktora eğer unutturmazsa soracağım

sordunmu canım ne cevap verdi doktor

ya evet benimde baskı olmaya başladı karnım 3 haftadır çok rahatsız edici derecee ağrıyor şuanda 31 haftalık olduk inşallah erken doğum riskleri değildir

benim baskı değil ama çok agrı oluyo 15 dk falan sürüyo geçiyo ama inşalalh dediğin gibi erken dogum degıldır

benımde bu sıralar cok agrılarım var bıde bebegım eskısı gıbı hareket etmıyo acaba gercekten yerımı daraldı buda benı cok endıselendırıyo

31+2 haftalık hamileyim.benim ağrım,sancım olmuyor hamdolsun.ama yerinin daraldığından sanıyorum,uyurken çok tedirgin uyuyorum.

kızlar endişe etmeyin gecen hafta benim kuzum da birden sessizleşmişti korkuttu beni hareketleri sertleşcek diye beklerken iyice sakinlemişti
30 u bitirince tekrar hareketleri hissedilir oldu sanırım yerleri daraldıgıdnan zaman zaman bu sessizlik olabiliyor normal yani evham yapmayın kendinize

saol canım ya..Yoksa bi problemmi var diye kendi kendimi yiyorum

sordunmu canım doktoruna?Bişey söyledimi bu konuda?

selam kzılar ben de 30 haftalık hamileyim benimd ekarnımda bazne özellikle sağ ve sol kasığımda ağrı oluyor bazen elimi bile süremicek gibi ağrıyor ama uzun süreli olmuyor sonra geçiyor bebeğim de dediğiniz gibi eskisi gibi haraket etmiyor ama hareketleri daha güçlü eskiye nazaran ben de yatarken çok korkuyorum bazen bi tarafıma dönerken kasıklarım ağrıyor uyku sersemi geri uyuyorum ama uzun sürse herlade uyuyamam oo yüzden süresini tam bilmiyorum ama ara ara kasık ağrılarım oluyor

arkadaşlar sordum, sabah 8den akşam 8e kadar hareketlerini dinle 7-8 hareketten az olursa o zaman endişelenmek gerekir dedi.

bebeğim 7 8 kezden çok harekete diyor ama zaten bir kez hareket etmeye başladımı 2 3 tekme ya da hareketi aynı anda yapıyor
bazen harektlerinin azaldığını hissedersem ya meyve ya da çikolata yiyiorum o zman tepki veriyor hemen içim rahatlıyor karnımızdayken bu kadar takip ediyoruz doğunca artık düşünemiyıorum bileee :26:

Kasılmalarım çok oluyordu. O kadar çok oluyordu ki sayamıyordum bile tabi bir de kasıklarımda da ağrı oluyordu. Cidden sIkIntılı zamanlar geçiriyordum.
Geçen hafta bir doktora gittim ayrıntılı ultrasonda bebeğe bakıldı ama bir sorun yoktu yine de progestan verdi erken doğumu engellemek için.
Bu doktor beni çok tatmin etmediği için bugün de başka bir doktora gittim.Önce ultrasonda baktı sorun yoktu, sonra NST'ye gönderdi NST'de de sancı görülmedi, serviks uzunluğuna baktı (Alttan muayene ediyor bunun için) herhangi bir açılma yok dedi. Yani erken doğum şuan için görülmüyor dedi =) Sadece idrar yollarında yollarında iltihap var kasıklarındaki ağrının nedeni bu olabilir dedi ve oldukça önemli diyerek ilaç tedavisine başladı.
Kasılmalar periyodik olursa bu bir erken doğum belirtisiymiş, yani 5 dakikada, 10 dakikada ya da 20 dakikada bir kasılma olurmuş. Günde 20defa da kasılma olabilir 30defa da, önemli olan bunların belirli periyodlarla olması dedi. belirli periyodlarla olmuyorsa ne kadar çok olursa olsun endişelenme normal bunlar dedi.

Bir de bundan sonra 2 haftada bir doktora gitmem gerektiğini söyledi. Hatta ben 1hafta bir doktora diğer hafta başka doktora gideceğim

arkadaşlar sordum, sabah 8den akşam 8e kadar hareketlerini dinle 7-8 hareketten az olursa o zaman endişelenmek gerekir dedi.

anladım canım benim bebişin hareket sayısı fazlada kuvveti azaldı.. o zaman endişelenmeme gerek yok yani ama yinede kontrolümde birde ben kendi doktoruma sorayım size de haber ederim

saol canım ya..Yoksa bi problemmi var diye kendi kendimi yiyorum

ay pskolojik midir nedir canım dün seni rahatlatmaya yazdım derken bugün ben aynı haldeyim
dünden beri benim cadı da sakinleşti hareket var ama yavas duyuyor bizi sıpalar dalga geciyorlar resmen yaa:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…