30undan Sonra Telli Turna Olmak

Merhaba
Dış görünüşü çok da umursamayan, pek bakim yapmayan, buna vakit ayıramayan biriyim.
Fiziksel anlamda kusur olarak gördüğüm iki şey var bir burnum bir de atta bir üste bir tane olmak uzere iki yamuk dişim.
Bugune dek umursamadigim için kaldi bu kusurlar benimle. Yaşadık bir 30 yıl kadar beraber. Simdi gözüme batiyorlar. Lakin gelmissin bu yaşa hadi burun neyse toparlanir ameliyattan sonra 6 ayda ama dis icin onca zaman telle dolasmanin anlami ne diyorum. Hafif yamukluk var bu arada cok dikkat cekmiyor ama ben gülemiyorum rahatça.
En onemli anlarimi yasamis her seyden gecmis guzel anilar edinmis elegimi asmış o günlerden hatira fotolarimda bu burun ve disimle cikmisim simdi mi aklim basima geldi diyorum.
Yanlis düşündüğüme ikna edeceğinizi bildigim, tavsiyelerde bulunacaginiza emin oldugum icin buraya yaziverdim
Ayol nesi var 30'lu yaşların? 34 yaşındayım ve burnumu bir buçuk ay önce yaptırdım. Elimden gelse kendimi plastik cerraha bağışlarım, düşün daha ne planlarım var. :süslü: Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın ve hayır hiçbir şey için geç kalmadınız. :KK68:

41 den selam. Geçen yıl burnumu yaptırdım. Diş yamukluğu için de kaplama düşünüyorum. (Üşenmez, korkmaz ve parasını ayarlarsam)

Çok sevimlisiniz hanımlar 🤗 cevaplariniz güldürdü beni😁
30 yas bana hep uzak gelirdi ama geldi iste önümüzdeki aylarda 30'uncu yaş günümü kutlayacağım 😑 20'li yaslarimdaki uzun saclarim incecik hallerim yok artik. Saclarim kisacik pratik olsun diye uzatmiyorum tel tel beyazlarim göründü simsiyah saclarim var arada boyle beyazlar belirgin duruyor boyamiyorum dip boyasi var bu isin saglik yönü var.
Ne dişim cok yamuk ve çapraşık bir görüntüde ne de burnum kocaman ve kemerli. Cok dikkat çekseydi simdiye dek halletmistim ama çevremdekilere söylediğimde ''Saçmalama nesi varmış sen soyleyene dek fark etmedim'' diye cevap veriyorlar hatta farkli kişi ve yerlerde burnuma iltifat edildigi de oldu. Ama ben beğenmiyorum ve bunlar gözüme batiyor yaptirmakta kararlıyım diş icin önümüzdeki hafta zaman ayıracağım burun ise tatili beklemeliyim kışa kalacak mecburen.
Ayrica kabullenelim 30'un ağırlığını hepinizde bir reddediş var😊

40 yasina gelip keske 30umda yaptirsaydim diyeceksiniz o yüzden imkaniniz varsa yaptirin simdi. Benim arkadasimda 31 yasinda dislerinde tel var su an, ne var ki bunda sanki yüzünüzde yas 30 mu yaziyor hic garip durmaz.
Sanirim diyeceğim keske 20 yasindayken yapsaydim diyorum simdi. 20'de ise keske lisede halletseydim diyordum😂

Hadi bakalim ben de baslayayim diş plağı baslangic olsun sonra burun ardindan dolgu botoks ne varsa yaslaninca guzel olayim madem 😊
Ben 30'lara yakınken taktırdım tel canım. Çok da hoş oldu. Ortodontistimin ihtiyar sayılacak hastaları bile vardı. Burnumun kemerini de 5 ay önce aldırdım.😁

Aaa moralımı bozdunuz ya.30 yasında bırı mı konusuyor 80 yasında ıcı gecmıs biri mi.ne var 30 yasta

Ben de bu sene 30 olacam, 24-25 gosteriyorum, beyaz sac fila da yok. Oyle bir 30 yaş diyorsunuz ki, sanki 60 yaş anlatiyorsunuz.
Az kalsin beni depresyona sokacaktiniz.
30 yaş gec degil.
Yaptirin gitsin.
Hayatinizin yarisi duruyor daha, kendinizi daha ozguvenli hiss edersiniz.

Benimde diş eti ameliyatı olmam lazım, diş eti hastalığı sebebiyle dişlerim aralandı ve çarpıklaşma oluştu. Tel tedavisini ciddi ciddi düşünüyorum. Güzel gülmek gibisi yoktur bence bu yaşta kendimize yapacağımız en iyi yatırımlardan biri:)

30 işte ne genç ne yaslisin. Saclarimda aklar var o yüzden abarta abarta geldi bu yaş bana bu sene hayli sacim beyazladı pek genç hissetmiyorum. Ergen cocuklar gibi diş teliyle dolasmak zor gelir haliyle hic gormedim bu yaslarda dis teli takan. Fastbraces mantikli duruyor 12 ayda cikarilabilirmis hic degilse 31imde duzgun dislerim olur😊
25 yaşımdayım benim saçlarım da baya beyazladı bu sene bian da genetik sanırım :kahve:30 yaş genç yas tam genç yas hemde :21:

30 yaşındayım ama yaşımı sorsalar hala 20 diyesim geliyor bazen afallıyom yaşımı unutup yaşayanlardanım. en güzel yaşlar ayrıca her yaşın ayrı güzelliği var. dogallıktan yanayım

Merhaba
Dış görünüşü çok da umursamayan, pek bakim yapmayan, buna vakit ayıramayan biriyim.
Fiziksel anlamda kusur olarak gördüğüm iki şey var bir burnum bir de atta bir üste bir tane olmak uzere iki yamuk dişim.
Bugune dek umursamadigim için kaldi bu kusurlar benimle. Yaşadık bir 30 yıl kadar beraber. Simdi gözüme batiyorlar. Lakin gelmissin bu yaşa hadi burun neyse toparlanir ameliyattan sonra 6 ayda ama dis icin onca zaman telle dolasmanin anlami ne diyorum. Hafif yamukluk var bu arada cok dikkat cekmiyor ama ben gülemiyorum rahatça.
En onemli anlarimi yasamis her seyden gecmis guzel anilar edinmis elegimi asmış o günlerden hatira fotolarimda bu burun ve disimle cikmisim simdi mi aklim basima geldi diyorum.
Yanlis düşündüğüme ikna edeceğinizi bildigim, tavsiyelerde bulunacaginiza emin oldugum icin buraya yaziverdim
35 yaşındayım Tellerim var. Yamuk çıkan dişlerim vardı yıllarca inat ettim anne babama. Nasıl olsa ileride protez yaptırırım dedim. Diş hekimi dişlesin çok sağlam çürük vb yok deyince dişler kalacak diye taktırdım. Gençliğe göre daha uzun sürüyor ama çiğneme kalitem bile değişti. Tavsiye ederim

Ortodonti asistanıyım başta iki çocuğuna tel taktığımız anne cesaretini toplayıp 35 yaşlarında gelip tel tedavisine başladı. Yine 35 yaşlarında bir baba tedavisinden memnun kalınca oğlunu getirdi. Üst düzey yöneticiler geliyordu 30 dan. Hatta 35 den sonra . Toplantılarını randevu saatine göre ayarlıyodu.
Her ağız için dediğiniz tedavi uygun olmayabilir. Hatta şöyle söyleyeyim estetik tel ile klasik gri tel tedavisi bile fark ediyor . Gri olan da tedavi daha kısa sürüyor. Bunun sebebi braketlerin metal oluşu bunlara istediğiniz kadar işlem yapıp diş pozisyonu değiştirmek için kuvvet uygulanabiliyor. Estetik teller daha naif olduğu için aynı kuvveti iki aşamada veriyoruz .
Dediğiniz gibi az ise sorununuz 1 yıl sürer en fazla

Back
X