• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31. Haftada erken doğum riski lütfen bakar mısınız

dolubosben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
31
5
1
28
31+5 hamileyim bugün küçük bir trafik kazası atlatır gibi olduk korktum ve acile gittim bebeğe bşr şey oldu mı diye devlet hastanesinde nst de sancım çıktı yatış verdiler bende kendi takipli olduğum hastaneye gittim orda nst ye girdim küçük bir sancı çıktı serum verdiler bir saat sonra tekrar nst ye girdim bu sefer iki tane sancı çıktı doktorumu aradılar iki seçenek sundu ya yatış ya da ilaç ile evde takip progesteron iğne yaptılar . Progesteron iğnesini yaptılar progesteron fitil kullanmamı ve magnezyum takviyesine devam etmem gerektiğini söyledi doktorum erken doğum riski olduğu için . Başına böyle bir şey gelen var mı? Nst de sancı çıkması normal mi ?biraz şuan hala karnımda ara ara kasılma oluyor hissediyorum karnım ara ara sertleşiyor gibi oluyor ilk hamileliğim olduğu için tam olarak sancıyı ve kasılmayı bebek hareketlerini anlayamıyorum .daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu? Ya da erken doğum riskinde sancı varsa nst de ne yapmak lazım

bebeğin hareketlerini takip edin. uzun süre hareket hissetmezseniz acile gidin.

onun dısında magnezyum benim kasılmaları büyük ölçüde kesmişti. takip ettiğim bir anne de trafik kazası yüzünden kesesinde sızıntı yasamıştı ama evine gitmek istedi ve sorun yasamadı. 2 günde bir nstye giriyordu o da.

siz de stres yapmayın. eğer kesede sorun yoksa ve bebek ciddi bir strese girmediyse 36-37.haftaları görürsünüz çok rahat. sakin kalmaya calisin ama dediğiö gibi bebek hareketlerini takip edin.

ayrıca doğum sancısını emin olun anlarsınız. belirli aralıklarla ve güçlü olur. su an yasadığınız durumdan kaynaklı sancınız olabilir ama tabii ki güçlü kasılmaların da doğumu başlatabilme ihtimali de var. o yüzden magnezyumunuzu aksatmayın ve sakin olun. ılık bir duş alıp dinlenin

bebeğin hareketlerini takip edin. uzun süre hareket hissetmezseniz acile gidin.

onun dısında magnezyum benim kasılmaları büyük ölçüde kesmişti. takip ettiğim bir anne de trafik kazası yüzünden kesesinde sızıntı yasamıştı ama evine gitmek istedi ve sorun yasamadı. 2 günde bir nstye giriyordu o da.

siz de stres yapmayın. eğer kesede sorun yoksa ve bebek ciddi bir strese girmediyse 36-37.haftaları görürsünüz çok rahat. sakin kalmaya calisin ama dediğiö gibi bebek hareketlerini takip edin.

ayrıca doğum sancısını emin olun anlarsınız. belirli aralıklarla ve güçlü olur. su an yasadığınız durumdan kaynaklı sancınız olabilir ama tabii ki güçlü kasılmaların da doğumu başlatabilme ihtimali de var. o yüzden magnezyumunuzu aksatmayın ve sakin olun. ılık bir duş alıp dinlenin
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hala şuan ara ara kasılmam var ama bilemedim ne yapmam gerektiğini. Magnezyum kullandım hatta bir tane de maden suyu içtim magnezyum takviyesi olur diye. İnşallah bende de bir sıkıntı olmaz

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hala şuan ara ara kasılmam var ama bilemedim ne yapmam gerektiğini. Magnezyum kullandım hatta bir tane de maden suyu içtim magnezyum takviyesi olur diye. İnşallah bende de bir sıkıntı olmaz
dinlenin bol bol. dinlenme sonrası hafifleyebilir kasılmalar.

belden başlayıp kasıklara doğru ilerleyen güclü sancınız olursa doktora gidin. 🥰🥰 korkmayın insallah her sey güzel olur

EVde takip yerine bir kaç gün hastanede yatış yapsanız?

EVde takip yerine bir kaç gün hastanede yatış yapsanız?
Tam bayram tatiline denk geldiği için doktorum yoktu birde doktorun kendisiyle telefonda görüşünce kesinlikle hastanede yatmalısın demedi evde dinlenmek istiyorsan evde dinlen dedi o yüzden eve geldim aslında. Eve gelince bi tık daha kasılmam arttı gibi oldu . Hastanede nst de sancı çıktı ama ben çok hissetmedim orda

Tam bayram tatiline denk geldiği için doktorum yoktu birde doktorun kendisiyle telefonda görüşünce kesinlikle hastanede yatmalısın demedi evde dinlenmek istiyorsan evde dinlen dedi o yüzden eve geldim aslında. Eve gelince bi tık daha kasılmam arttı gibi oldu . Hastanede nst de sancı çıktı ama ben çok hissetmedim orda
Doktorunz yoksa devlet kadın doğum iyiyse bulundugnz yerde oraya gidin yatis yapın ama bu bir kaç gün bence evde olmaktansa riske atmazdm ben olsam.
Kaza olur gibi olayı tam olarak ne olmstu özel deglse

Doktorunz yoksa devlet kadın doğum iyiyse bulundugnz yerde oraya gidin yatis yapın ama bu bir kaç gün bence evde olmaktansa riske atmazdm ben olsam.
Kaza olur gibi olayı tam olarak ne olmstu özel deglse
Devlet kadın doğumda da nöbetçi doktor vardı hiç bilmiyorum doktoru ve vajinal bakmam lazım dedi. Daha 31.haftada olduğum için çok istemedim . Tam kaza değil ama önümüzdeki araç ani sollama yapınca bizde ani fren yaptık ben arabanın içinde savruldum yani öne arkaya ben sadece bebek iyi mi diye acile gittim bebeğimde bir problem yok tesadüfen acilde nst de sancı çıktı benim ağrım sancım yoktu o zaman
Çiğ

Back
X