33 kiloyum ölmek istemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dlo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım çok geçmiş olsun bir ara bende 42 oldum ,boyum da 1.70 .çok kötüydüm evde yemekle olacak bişey değildi. psikolojim bozuldu evden dışarı çıkmıyordum ,insan içine çıkmıyordum.Sonra psikiyatriye gittim anladık ki iştahımın olmaması strese üzüntüye bağlıymış.ilaç tedavisi gördüm ve çok şükür iyi oldum .iyi bir doktorla derdine derman bulabilirsin .

Psikiyatri ile görüştün mü hiç belki yiyememenin altında psikolojik bir sorun vardır. Gitmediysen mutlaka gidip görüş. Eğitim araştırma hastanesine randevunu al dahiliyeye durumunu anlat ya da endokrinolojiye git. Hiç olmadı jinekoloğa git hamile kalmak istediğini ama bu kiloyla nasıl olacak gibi araştır o da seni yönlendirir.

Arkadaşım bir şey yiyemiyorsan vitaminlerin falan iyi değildir kendinizi kandırmayın. Sağlık ocağına gidin tekrar baktırın vitamin değerlerinize ve kağıdınızı alın biraz araştırın.
İştahınız yoksa bir sebebi vardır muhakkak. Mide sorunu olabilir, bağırsak olabilir, mide bağırsak hastalıkları uzmanına gidin.

Canım çok yemek zorunda değilsin ki, kalorili şeyler Yemen önemli olan. Zamanında bende 1.67 boya, 47 kiloya düşmüştüm. Dr bol bol kuru yemiş, meyve, yememi söylemiştim.
Yani küçük ama kalorili şeyler dene.
Hemde üzülme, seni seven bir eşin var.

Kizlar 24 yasindayim ve 33 kiloyum ne yaptiysam kilo alamadim hastaneye gittim herseyime baktilar hic biseyin yok dediler diyetissene gonderdiler onada gittim yine kilo alamadim allah rizasi icin yardim edin biktim artik zayif olmaktan insanlarin bakislarindan bu arada boyum 1.50 kilom 33 yasim 24
İLACI MILACI BOSVER. kılo almak ıstyenler dıye bır kategorı var oraya bak. arastır bayagı yardımcı arkadaslar var.bende senn kadarım ama kılom hep 43-45 tı ıse basladım duzenlı yemek derken 55 falan oldum. sabah kahvaltı ıs yerınde oglen yemek kebablar dürümler. aksam ev yemegı evde. derken 55 olmusum 2-3 ayda iş hayatı bıraz kılo aladırıyor.calsııyromuun tum gun evdemısın. kımısıde calıstıgı halde kılo alamaz yapısı geregı . mideni büyüttükten sonra arkası gelıyor. 2-3 gun bo lbol ye mıdenn buyudunu hıssedıosun daha cok yemek ıstıyorsun 1 -2 saat bısey ymeyınce mıdenden gurultular gelmeye baslıyor daha yenı yedım dıysun ama yınede yıyceksın.bıraz saglıksız onerıde buluncan ama ben karbonhıdratlı beslenınce o sadece sisiriyor ıste ekmek pılav bılmem ne. ve şiişirdigi igibi iki üç gün aç kalınca geri zayıfıyosun . ama yağlı seyler yıyınce kılolarında yağ seklınde alıyosun onlar kalıcı oluyor ıste.yağlarımızı eritmek zor neticede. yağ şeklinde kıloalınca oda zorlasıyor

Yok ölmezsin, bizim komşunun kızı da aynı kiloda evlendi iki çocuğu oldu boyunu gecik kızı var, şimdi kızının ablası gibi duruyor zayıf olunca, güzel yönleri de var ,ölse komşunun kızı ölürdü. Kocası da 1.96 boyunda, sabaha çıkmaz diyorum da sonuç 2 çocuk:)

Ben 170 boyla 47 kiloydum, evet zayıftım ama ölmek isteyecek bir durum yok bunda, Kuzenim sizinle aynı boy ve kiloda sadece ufak tefek, çıtı pıtı görünüyor. Bu neden ölmek için bir neden olsun. Kendinize gelin. Çok kilo almak istiyorsanız, sık sık bol karbonhidrat ağırlıklı beslenin. Ama böyle beslenme sizi sağlıksız yapar, şuan zayıf ve sağlıklısınız bence tadını çıkarın. Bahsettiğim 47 kilo öğrenciykendi. Ben işe başladığımda 15 kilo aldım. Düzenli ögünler yemeye başladığım için. sabahları normalde pek kahvaltı yapmazken hem kahvaltı(genelde poğaça, vb fırın ürünleriyle) hem öğle hem akşam yemeği yiyince kilo aldım ama ondan sonra sürekli hastalanır oldum. Ve zayıf halimi çok özlüyorum.
Ölmek istiyorum değil , ölmek istemiyorum yazıyor bende ilk bŞta öyle anlamıştım :)

Canim. BEnim. Cay bardaginin icine bal, pekmez, sıkılan cikolatan sık gece yatmadan once onu ic valla bende ilk evlendigimde 45 kiloydum boyum 1.72 kilo almam icin esim hergun bundan hazirliyordu ve ben 3 ayin sonunda 58 kilo oldum.. sonra dogum filan derken aliyorsun zaten gun gelecek zayiflamak bile istiyeceksin insallah

26 yasima kadar her seyi yaparim bir kilo alamam herhalde diyordum. Hep cok ama cok zayiftim. Kiyafetlerim olmazdi. Kat kat taytlar giyerdim.
Ve en cok istedigim seylerden biri kilo almakti bu hayatta.
Saka degil. Utaniyordum kendimden cunku.
Neyse canima tak etti bir gun. Dedim sen nesin boyle ya 12 yasondaki cocuk bile kilolu senden. Karar verdim. Buna adayacaktim kendimi nitekim adadim. YIYEMIYORUM diye bir sey yok. Kendini kandirma. Zorlamazsan asla kilo alamazsin. Yiyeceksin. ZORLA, miden bulansa da yiyeceksin. Is yerinde zorluyordum ofisin icinde tur atiyordum hazmedemedigim icin. Ogururdum fazla yedigim icin. Sonra 45 in ustunu goremeyen ben 47 49 50 52 54 u gordum. Mucize idi benim icin.
Ama noldu biliyormusun
Reflu oldum. Kilom iyi cok sukur. Ama kilo almanin bile hayirlisini istemek lazimmis. O cok istedigim sey beni reflu yapti. Ve her gun rahatsizlik veriyo malesef.
Biraz zorla kendini. Sonra miden genisleyecek. Yemezsen asla kilo alamazsin

Gecen ay baktrdim doktor normal dedi basndan saldi kac cikti bilmiyorum sdce normal bir sorunun yok yemek ye dedi okdr verdgi kagidi aldigm gbi cope attim sinrden baktim bile

İyi bir üniversite hastanesine bir profesöre gidin bir de. 90-100 TL gibi bir ücretleri oluyor genelde ama tetkikler ücretsiz.

26 yasima kadar her seyi yaparim bir kilo alamam herhalde diyordum. Hep cok ama cok zayiftim. Kiyafetlerim olmazdi. Kat kat taytlar giyerdim.
Ve en cok istedigim seylerden biri kilo almakti bu hayatta.
Saka degil. Utaniyordum kendimden cunku.
Neyse canima tak etti bir gun. Dedim sen nesin boyle ya 12 yasondaki cocuk bile kilolu senden. Karar verdim. Buna adayacaktim kendimi nitekim adadim. YIYEMIYORUM diye bir sey yok. Kendini kandirma. Zorlamazsan asla kilo alamazsin. Yiyeceksin. ZORLA, miden bulansa da yiyeceksin. Is yerinde zorluyordum ofisin icinde tur atiyordum hazmedemedigim icin. Ogururdum fazla yedigim icin. Sonra 45 in ustunu goremeyen ben 47 49 50 52 54 u gordum. Mucize idi benim icin.
Ama noldu biliyormusun
Reflu oldum. Kilom iyi cok sukur. Ama kilo almanin bile hayirlisini istemek lazimmis. O cok istedigim sey beni reflu yapti. Ve her gun rahatsizlik veriyo malesef.
Biraz zorla kendini. Sonra miden genisleyecek. Yemezsen asla kilo alamazsin

Tebrik ederim. Reflü de hayat boyu çekilen bir hastalık değil, tedavisi var. Doktora gittiniz ve düzelmiyorsa daha iyi bir doktora gidin. Bir de klasik portakal, çikolata, kızartma, nane vs. pek tüketmemek gerekiyor. Ama iyi bir tedaviden sonra onlar bile yenebiliyor.

Bir diyet listesi ve spor sizi biraz toparlar. Bende cabuk kilo veririm ama kilo zor alirim. Spor işe yariyor kilo alimi icin. Ayrica kilo almak icin o protein, karbonhidrat tozlarini kafaniza gore evde yatarken içmeyin. O tozlarin bazilari karaciger yaglanmasi yapiyor. Spor yaparken bile ilk 6 ay 1 sene o tozlardan kullanmiyorsun.

Kizlar 24 yasindayim ve 33 kiloyum ne yaptiysam kilo alamadim hastaneye gittim herseyime baktilar hic biseyin yok dediler diyetissene gonderdiler onada gittim yine kilo alamadim allah rizasi icin yardim edin biktim artik zayif olmaktan insanlarin bakislarindan bu arada boyum 1.50 kilom 33 yasim 24
yedin mi dedikleri seyleri bu birinci sorum

ikimcidi kac kalorilkti diyet

mama kullandınmı

kusman varmı

cok giziksel aktivite yaparmısını

bagırsaklarında sorun gaz ,ishal varmı gün içinden ikiden fazla tuvalete cıkarmısın

kac saat ac kalırsın uzun süre kalırmısım

bunları yaz ben dyetsynm

Biliyorum alamicagimi sdce bna kilo aldiri hap igne ne olursa artik raziyim istahimi acsin yemk yiyim artik biktim zayifliktan 8 aydir evliyim evlenirken bile gelinligmi zor diktrdim ustumde hic guzl durmadi kendimden nefret etmeye basladim ve kendimi sevmkten vaz gecersem hic cabalamam kendimi olume terk ederim
her ögün kendini zoruşuyacaksım oyle mucize yok birden iştah acılsın . sıvı su corba yemekte tüketme. salata yemekle tuketme . 6 kez beslenecksin ara çgün yapacaksın aralarda 1 er avuc kuruyemiş veya 1 avuc kuzuüzüm veya 1 kase sütlü tatlı beya 1 su bardak süt ile meyve öneriyorum.miden dolacak iyice zorlayacksın sonra bıralacaksın. ögünden yarım saat önce sonra harici sıvı deyler su alma

Pirinçli kaşık maması alın , bebekler için olanlar varya işte onlar kilo yapar

Birde vitamin şurup yada hap iştah açıyor, özellikle b12 vitamini

sevdiğin şeyleri düşün neleri yiyebiliyorsun yerken keyif alıyorsun. onları günlere bölüştür onlar senin ödüllerin onların yanında yersen sana şifa getireceğini düşündüğün yemekleri ekle. tek başına yemek yeme karşında iştahlı yemek yiyen birini al konuşmadan hızlıca ye yemek sürecin ne kadar uzarsa o kadar çabuk tokluk hissine kapılırsın. açılık hissi yok ama yemek saatin geliyorsa da bir muz ye veya yarım bi süre sonra acıktıracaktır seni. akşamları da nişastalı muhallebi yap her akşam 1 adet tüketebilirsin. tatlısız olmaz değil mi:)

kilo alıcam diye sağlıksız canının istemediği şeylerden tüketmek zorunda değilsin. ama yemek yemek zorundasın.

Tebrik ederim. Reflü de hayat boyu çekilen bir hastalık değil, tedavisi var. Doktora gittiniz ve düzelmiyorsa daha iyi bir doktora gidin. Bir de klasik portakal, çikolata, kızartma, nane vs. pek tüketmemek gerekiyor. Ama iyi bir tedaviden sonra onlar bile yenebiliyor.
Tesekkur ederim Ahhh ah gittim yaklasik bir senedir ugrssiyorum. 2 endoskopi 1 kolonoskopi oldum. 3 dr degistirdim. Ilaclar bir yere kadar idare ediyor. En buyuk dusman stres ben de stres muptelasiyim:) bikac ay sonra antibiyotik tedvisine baslayacagim bakalim. Yine de cok şükür. Kilo almanin ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ve gercekten bir dirhem et bin ayip ortuyor. Ama bir seyi koru korune istememek gerek. Kilo almanin bile hayirlisi istemek lazim:)

Bende 1.56 yim bir dönem 36 37 kiloydum. Doktorlar anormal bir durum görmüyordu bendede. Hiçbir sağlık problemimde olmadı zaten. Daha sonra spor yapmaya başladım ve dengeli beslendim öğün atlamadım ara öğün yaptım falan Şu an 45 kiloyum

Umarim en kısa zamanda düzelirsin.
Kilo da başa dert, bu da.

Ya ben çok merak ettim. 33 kiloyum esim rahatsiz degil falan yazmistin. Yani belki kemiklerin hafiftir boyuna gore kilon cok goze batmiyordur.

Mesela beni millet 60 kilo ancasin derken 73 kiloydum. Herkes şok olurdu. Benim de 80 kilo vardır dediğim insan tesadüf önünde bir gün tartıldı 62 cıktı.

Keşke yüzünü kapatarak bir resmini gorseydim. Aşırı merak ettim ya. O kadar soyutlama kendini elbise bile yakışmayacak diye düğün e falan gitmemek. Yapma bu kadar.

Back
X