- 25 Nisan 2013
- 11.556
- 9.372
- 448
anladım canım haklısın benim de k.validem kendi kafasına göre salonun perdelerini yaptırdı sırf onlara yakın yer ev tutmadım diye işte yapıyorlar böyle hatalar oğullarını kaybetme korkusu... seninki de tam o tavırlarda bulunuyor o eve girme işini hiç bepenmedim alın anahtarı onlardan
Yok benimkisi bana sormadan hiç bir şey yaptırmadı sağolsun ama kayınvalidesi ve görümcesi bir şey söyleyecek diye ödü kopuyor. Anahtar onlarda çünkü evim kayınvalidemlere yakın bir şey olursa o gelip ilgileniyor adamlarla. O yönden sağolsunlar ama eve bir gidiyorum bütün odalarımın kapıları kilitlenmiş. Hırsızdan koridoru mu koruyoruz yoksa odaları mı? Odalarıysa zaten kapılar koridordan kilitleniyor ve üstlerinde anahtar var çevirir açar girer odalara, ha pencereden girdiğini varsayarsakta koridoru mu koruyoruz benim mantığım almıyor. Hiç söylemediysem 5 defa söyledim anne odaların kapılarını kilitleme. Mobilyalar çok sıcakta kalmasın diye.
Evim yerleşiyor kendi aldığı masa örtüsünü örtmek istiyor. Annem de diyor ki ilk kız çeyizi serilir. Kibarca şimdi biz serelim sonra sizinkileri de nasılsa örter demek istiyor. Ne yaptı etti annemin bana yaptığı masa örtüsünü kaldırmış kaşla göz arası kendi aldığı masa örtüsünü örtmüş. Kayınvalidemdeki sevmediğim tek huy kendi bildiğini okuması. 500 kere söyle yapacağı varsa yapar.
O gün temizlikçi bize gelirken annemle durakta buluşup öyle benim evime gittiler. Çünkü temizlikçi annemin evinin orda oturuyor. Kadın demiş ki benim kentkartımda yok sizden basalım. Annem orda notunu vermiş kadının. 100 lira para alıyor, 2 lirasını yol parası yapmak istemiyor. Temizlik bittikten sonrada annem tembih etmiş ayrıca yol parası verme diye kayınvalideme. Çünkü benim eve gelmişler ben kahvaltı yapmadım demiş, annem gitmiş kahvaltılık almış kadına. Öğlen sigaralarını almışlar. 100 liraya temizleteceğimiz ev bize 150 liraya patladı. Annemin o kadar uyarmasına rağmen kayınvalidem bir de yol harçlığı vermiş kadına.
Yatak odamı ve yemek odamı kurmaya gelen çocuklara da 50 lira vermiş yemek yesinler diye. Sadece yarım saat sürmüş kurmaları. Onlar zaten maaşlı personel. Nereye savuracağını bilmiyor ama davetiyem için çokmuş demeyi de biliyor. Neyse ya canım sıkkın işte sizi de sıkmayım.
Son düzenleme: