ayşegül canım seni çok iyi anlıyorum yaşamadım ama yaşayadabilirim askerlik psikolojisini bana henüz yansıtmadı canım hatta burası azap anlatamam diyor uzun dönemlerde varmış fena halde canı sıkılıyor parlıyor bazen ama sabırlı olmayı öğrendi bunu hissediyorum sinirli halinden eser yok değişimi bu yönde oda bende hiç sorun yaşamamıza rağmen değerimizi kıymetimizi anladık öyleki bişi demekten korkuyorum parlıcak die sölüyorm hemen arkasndan şimdi bunu dicen kızcan diyorum hayır neden kızayım die başlıyor konuşmaya
biliyorum kızlar ilginç ama askerlik psikolojisini yaşamakla beraber sinirli olan sevgilim arındı sinirinden hata yapınca özür diler ama her tel kapatığımzda yanlış bişi sölemedim gücendirmedm diyor hayret ediyorum

aylegül şartlarınız eşit değil emin ol onuda anlıcaksın boşver canım ne derlerse he diyip geçelim geldiklerinde yada görüşe gidince canına okursun canım onların psikolojisi bu mutsuzlar belli süre öyle olucaklar bu seçimi onlar yapmadı
bazen ilgi bazen duygusallık bazen onların eskisi gibi olmasını bekleriz ya askerlik katcak bişiler bazılarındada var olanlar gidicek biz en hasarsız atlatalım belki daha olgun daha mantıklı olucaklar bilemiyorum ama şu durumda kendilerini ruh sağlıklarını düşünmek zorundalar
canım şimdi ve bitene kadar üstüne gitme geldiği zamanda gitme ilerde hatırlatırsın düşünsene emir altına girip planlı yaşayamamış insan bunlar bazı şeleri sorguluyorlar bazen kalpsiz bile olabilirler canım
yaşadıklarını ve gördüklerini biz bilemeyiz benimkide bişi anlatmıyor telefonları dinleniyor yapcak bişi yok
ben öyle karar aldım benimkide canımı sıkar belki ama ben hep içimde tutup 3 ay sonrasından çıkarmayı biliyorum o unutuyor ama ben tek tek hatırlatıyorum burnundan getiriyorum askerlikte henüz can sıkmadı

kızlar benmkne bir kağıt imzalatmışlar bugün çalışma yaptıkları yere asker girmek yasakmış kısa dönem felan giremiyormuş mayınlı arazi olabilirmi girişte kağıt imzaladıkları halde çalışma yapıyolar inanabiliyormusunuz afyondakileri söledi konuşurken kimse bişi bilmiyor ve demiyor diye usta birliği çok kötü biryermiş
millet kolunu kırıyormuş kendini atıyormuş hava değişimi olsun diye arkadaşını döven varmış psikolojm bozuldu numarasına allahım bu çocuk onların içinde çok sıkı biryermiş herkes kaçmak istiyormuş
doğuya gitseydim bu askerlik değil ben askerlik yapmıyorum bugün amelelik yaptım inşaat işçisiydim taşıdım durdum ben elime silah alcaktım asker olcaktım gerekirse dağa gidicektim bu değildi diyor bende şaşırdım askerlik bu değil bumu diyor haklı
nizamiyeye gelirsemde seni bırakamam sen ben ikimizde ağlarız diyor bidaha düşün ben dayanmam diyor bende ağlamam söz vermiştim ağlamıcam dedim ve ağlamıyorum