• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

canım benim başınız sağolsun,mekanı cennet olsun inşallah.talihsizlik olmuş halanıza çok geçmiş olsun onlar için çok zor olmalı Allah sabır versin inşallah:((

Öncelikle inciçiçeğim başınız sağolsun bir kere daha böyle olmuştu hatırlıyorum kahvaltıya gitmiştiniz ve kötü bir haber gelmişti. Hala içinde üzüldüm umarım çabucak iyileşir.

Mercim ne kadar uygun fiyata bulmuşsun canım evlilik arefesinde ilaç gibi gelir şimdi ama kumaşını iyi incele sor soruştur.

Stankim göbüşünü çek bize de bizde görelim Ardacık ne kadar büyümüş.. Bu arada sana hemen bir sayfa linki atayım harika yazılar var. Ben dün bayağı okudum. Doğum hikayeleri çok güzel. Hafta hafta hamilelerin yazdığı günlükler mükemmel.

http://blogcuanne.com/tag/pozitif-dogum-hikayeleri/ Burda doğum hikayeleri var.

http://blogcuanne.com/hafta-hafta-hamilelik/ Burdada günlükler var ama hepsi yok. Ben Yasemin'inkini okudum mesela acayip keyif aldım. Kız diyetisyen, eşi spor hocası. Çok tatlı bir evlilikleri ve hikayeleri var.

Pukiciğim sen nasılsın bu arada? Neler yapıyorsun?

teşekkür ederim kızlar sağolun. evet lovelym o zaman dedeyi kaybetmiştik. babaanne zaten 20 gündür hastanedeydi baya ağırdı durumu bekleniyodu ama hala ya çok üzüldük

mercim benim mutfak ve boş odam zebra ben çok memnunum. düz krem pileli olanlardan. temizliği içinde balkona koy fırçala durula demişti satıcı. kaç aydır kullanıyorum en ufak kir yok şuan yazın yıkarım heralde
 
Çok teşekkür ederim canım su an orayla ilgili birşeyler öğrendim ya sayende o kadar mutlu oldum ki anlatamam yaşadığımız en büyük zorluk özlem zaten ilk başta geçmez zannederken yavaş yavaş ilerliyoruz bakalım.jandarma olarak gidecek bakalım bizimki kim bilir neler yasayip görecez. darısı bizim başımıza hayırlısı ile biter inşallah.ktm ye katılmadan direk komutanları kastamonudan götürecekler bakalım nasıl olacak .tekrar çok teşekkür ederim canım:)

Rica ederim canım sizi anlayabiliyorum. Zaten hepsi jandarma olarak gidiyor ama kimisi merkezde kalıyor kiminin ki Chelzy'nin de yaşadığı gibi ilçelere dağıtılıyor ve hepsinin görevi farklı oluyor. Bizimki dağıtım iznine geldi 2 gece yattı. Hiç unutmuyorum pazartesi sabahı uçağı kalkmıştı. Çalışıyorum diye uğurlayamamıştım belki de iyi olmuştu çünkü askere gönderirken çok zor ayrılmıştım. Bayağı ağlama krizi, öksürük eşliğinde. Bir daha aynı durumu yaşayabilirdik. Kastamonu'dan dönerkende onu orda bıraktığımız için çok duygulanmıştım. Kayınpederimde bende ağlamıştık birbirimizden gizli. Ustabirliğinde zaman daha kolay geçiyor hatta tam alıştım derken dönüyorlar. Döneceğinin yaklaştığı son günler çok zordu. Zaman durdu sanki geçmek bilmedi ama şimdi bazı şeyleri anımsayamayacağım kadar bile zaman geçmiş üstünden. Biz evlenmişiz. Evimiz herşeyimiz olmuş. Çok hayalini kurduğumuz yatağa birlikte girme fikri artık çokta heyecanlandırmıyor bizi. Geçim derdine bile düşmüşüz. Darısı başınıza. Ne yaşıyorsanız anın tadını çıkarın o günlerde geri gelmiyor. Erkeğin askerlik anıları kadının doğum anısı hiç bitmez derler. Şimdi sıra bende inşallah bende kendi anımı yazmaya başlayacağım zamanı geldiğinde.
 
teşekkür ederim kızlar sağolun. evet lovelym o zaman dedeyi kaybetmiştik. babaanne zaten 20 gündür hastanedeydi baya ağırdı durumu bekleniyodu ama hala ya çok üzüldük

mercim benim mutfak ve boş odam zebra ben çok memnunum. düz krem pileli olanlardan. temizliği içinde balkona koy fırçala durula demişti satıcı. kaç aydır kullanıyorum en ufak kir yok şuan yazın yıkarım heralde

Evet canım bizim perdecimizde yıllardan beri evinde zebra kullanıyormuş çok memnunuz dedi. Balkona serip fırçalayıp biraz suyunun süzülmesini bekleyip asıyormuş ama benim balkonum küçücük olduğu için ben göze alamadım bu kadar uğraşmayı.

Asıl mesele benim salon perdelerim ama mekanizmalı olanlardan. Herhalde 3 senede bir falan yıkanır diye düşünüyorum. Ondada perdeciyi çağırıcam o gelip söksün hatta makinaya atmaya hazır hale getirsin sonrada taksın.
 
Model olarak beğendim. Kumaş kötü durmuyor. Renk halledilebilir bir şey pekala. Yakayıda düz yerine kalp mi yapsan acaba çok daha şık durur. Genel hatlarıyla ilk gelinliğe benzettim. Arada çok fiyat farkı varsa bunu da oynamalarla istediğin gibi şekillendirebileceğini düşünüyorum.
Cuma günü gelinlik işini de halletmeyi düşünüyorum bakalım ne çıkıcak şansıma en kötü ihtimalle bu modelden diktiririm yakasını kalp açtırtmayı düşünmüştüm zaten
teşekkür ederim kızlar sağolun. evet lovelym o zaman dedeyi kaybetmiştik. babaanne zaten 20 gündür hastanedeydi baya ağırdı durumu bekleniyodu ama hala ya çok üzüldük

mercim benim mutfak ve boş odam zebra ben çok memnunum. düz krem pileli olanlardan. temizliği içinde balkona koy fırçala durula demişti satıcı. kaç aydır kullanıyorum en ufak kir yok şuan yazın yıkarım heralde
madem kullananlar memnun bende mutfagıma alıyım o zaman zaten cam ocaktan uzakta duruyo üzerine bişey sıçramaz diye düşünüyorum:44:
 
bide chelzy diye bir arkadaş var galiba :
:72::46: merhaba arkadaşlar sizin eşiniz yada nişanlınız askerliğini bingölde yapmış galiba bingölle ilgili yaşadıklarınız düşünceleriniz.orada karşılaştıkları zorluklardan bahsedebilirmisiniz acaba ? konunun ortasında lap diye çıktığım için kusura bakmayın bingöl hakkında net üzerinde pek bir bilgi bulamadım en iyi yaşayanlar olrak sizlerin bileceğini düşündüm.şimdiden çok teşekkür edeerim


Öncelikle izninle bir arkadaşlarıma selam vereyim :)
Selamlar kızlar bu sıralar cok gıremıyorum okula götürmüyorum laptopu boyun fıtıgı baslangıcı var tasımak zulüm geliyor onu.Gelince de yorgunluktan bitap düşüyorum.

oddo canım soruna gelecek olursak.Hayırlısı olsun oncelıkle.Valla sanki binyıl geçmiş gibi o günlerden bu güne.Kastamonunun keyfini çıkarın.En guzel zamanlar onlar.Lovely bahsetmıstır ktmde kalacaklar ordan merkeze gidiyorlar.Biz dağıtımla Bıngolun en uzak ilçesine düşmüştük.O zamanda helikopter,sevkiyat sıkıntısından yaklasık 15 gun ktm de yatıp kalkmıstı erkek arkadasım.Umarım bu sıkıntıyı yaşamaz.İlçeye dagılıtıdıgı ıcın uzulmustuk ama sonradan ne kadar şanslı oldugunu anladık.Umarım ilçeye gider çünkü hepi topu günde 2 saat nobet tutar gerisinde yatar.Ben telefon gondermıstım ınternete girsin diye.Evet çarşı yok ama pek sıkmıyorlar dogudalar diye.Bırde siz şanslısınız şundan 1bucuk sene once hala teror kol geziyordu.Şu 1 senedir durgun.O bakımdan sanslısınız.Hayırlı tezkereler.
 
selamlar güzellikler

hafta sonumuz çok kötü geçti. ctesi sabah 7 buçukta haber geldi eşimin babaannesi vefat etmiş apar topar afyona gittik. gittiğimizde bi telaş bu seferde eşimin halası cenaze arabasından düşmüş. ayak bileğinin üst kısmı baya derin kesilmiş kemiği falan çıkmış hemen ameliyata almışlar. haftaya tekrar platin takılıcakmış. dün gece döndük bizde eşim izin almamıştı acele gidince baya yorgundum bugün

Başınız sağolsun ve geçmiş olsun canım.
 
lovelym iyiyim bende bu son günlerde sürekli bir baş ağrısı çekiyorum sanırım ders çalıştığım için gözlerim yoruluyor bilmiyorum öyle bir şey oluyor gibi:) sen nasılsın kuzum?
 
Günaydınlar öncelikle hayırlı günler diliyorum. Ella nerelerde hiç gözükmüyor yine. Bu evlenenler bir bir gidiyor topikten yahu. Geri kalanları evlendirmesek mi n'apsak..

lovelym iyiyim bende bu son günlerde sürekli bir baş ağrısı çekiyorum sanırım ders çalıştığım için gözlerim yoruluyor bilmiyorum öyle bir şey oluyor gibi:) sen nasılsın kuzum?

Canım iyiyim sağolasın, bildiğiniz gibi. Bir değişiklik yok. Acaba bir göz kontrolüne mi gitsen belki de ilerleme vardır. Bilgisayar ve kitaptan gözler çok bozuluyor. Belki dinlendirici verir sadece kitap okurken ve ders çalışırken takarsın.
 
Chelzy saçlarını mutlaka kurut. Özelikle kulak arkaları ve boyun kısmını. Islak kafa yatma ve boynunu serin havalarda mutlaka sar. Ben atkı almadıysam yanıma mutlaka kabanımın yakalarını diker boynumu kapalı tutarım bir şekilde. Maşallah bu sene hiç hasta olmadım daha bir kere bile ama azcık nemli saçlarla yatayım sabaha karşı boynum tutulur öyle bir yapım var.
 
günaydın kızlaar:3:

Canım iyiyim sağolasın, bildiğiniz gibi. Bir değişiklik yok. Acaba bir göz kontrolüne mi gitsen belki de ilerleme vardır. Bilgisayar ve kitaptan gözler çok bozuluyor. Belki dinlendirici verir sadece kitap okurken ve ders çalışırken takarsın.

olabilir canım gözden olabilir diye düşünüyorum bende normalde gözümde bir bozukluk yok ama okumaktan bozulabilir,o yoruyor sanırım ağrı yapıyor.
 
selamlar güzellikler :3:

hafta sonunun yorgunluğunu atamadım daha üstümden valla. dün gece 10 da uyuyakalmışım nasıl iyi geldi anlatamam. tüm gece deliksiz uyumuşum. bugünde dershaneden 1 saat erken geldim. ortalık batmış gene sil süpür tuvalet banyo ov anca yoruldum tozları da yarın alırım artık:)) zaten kapıları da silmeyi düşünüyorum yarına. brokoli haşladım akşama yanına da bulgur pilavı yapıcam dünden çorbam var eşimde maça gidicek yeter bugün bize

stankim teşekkür ederim canım

mercim dün yorum yazmıştım ama yollamamışım sanırım :1: ben beğendim gelinliği canım yakışmış. ufak tefek oynamalarla istediğin hale getirebilirsin. fiyatı da baya uygun diyosun iyi olur
 
Selam güzellikler işten çıkmama tam tamına 5 dakika kaldı. Mart ayı gelsede kursa başlasam diye iple çekiyorum günleri. Bir de allah nasip ederse yarından itibaren yüksek tempoda yürüyüşe başlıyoruz ama tabi ki benim tulumba eşimle değil, kayınvalidemin alt komşusuyla. Her gün 1 saat yürüyeceğiz bundan sonra akşamları. Bugünden itibaren şekeri, tuzu, ekmeği ve tabi ki hamur işlerini yağlı yiyecekleri, tatlıları şöyle elimle bir kenara iktirmeye karar verdim. Olmuşum zaten 62 kilo. Hamile kalıp 10 kilo daha alsam yuvarlanıp gidicem. Yaza düz bir göbekle girmek istediğimden diyet vakti geldi de geçiyor.

Bu ara blogcu anne sitesi de oldukça sardı beni. Çok güzel pozitif doğum hikayeleri ve günlükler var. Ne çok şey öğrendim şimdiden ama tabi ki hala düşünmüyoruz siz sormadan ben söyleyeyim. Ben iyice prof. olayım sonra inş. Bilinçli bir hamilelik geçirmek istediğimden şimdiden bol bol okuyorum.
 
Dün akşam temizlik yaptık, bu akşam misafir vardı. Yeni gittiler. Yoruldum çok.

Lovely göbüşümün resmini çekemedim yarın yada cuma koyarım:49: O doğum hikayeleriyle ilgili daha öncede bir link paylaşmıştın, baya okumuştum.
 
Selam kızlar bugun hic ugrayamadim cok yogun gecti butun gunum simdi de telefondan bunlari yazip yatmaya gidicem.
Oglen okuldan ciktim eve gelip biraz dinlendim 4te tekrar okula gittim matematik egitimimiz vardi ona girdim 7 de nisanlim beni almaya geldi beraber ikea ya gittik ama etrafta nasil bir sis var normalde 15dk suren yolu 50dk da anca gidebildik. Calisma odamiza kucuk bi kitaplikli unite , bir çalışma masasi, kucuk bi mutfak masasi, bide camasir makinesi ustune dolap baktik. Ikea da cok cesit olunca calisma odasinin unitesine bi turlu karar veremedik begendigimiz herseyi olctuk bictik yarin evin nerelerine koyabilecegimizi kararlastirip almaya gidicez. Bugunluk benden bu kadar uyumaya gidiyorum optum hepiniziii
 
Dün akşam temizlik yaptık, bu akşam misafir vardı. Yeni gittiler. Yoruldum çok.

Lovely göbüşümün resmini çekemedim yarın yada cuma koyarım:49: O doğum hikayeleriyle ilgili daha öncede bir link paylaşmıştın, baya okumuştum.

Blogcu gebe gerçekten güzel bir site. Her hafta tutulan günlükler var ve kendinde ne gibi değişimler olduğunu öğrenme şansı buluyor insan. En azından teleşlandığı bir duruma endişelenmemesi gerektiğini çünkü aslında normal bir durum olduğunu öğreniyor. Mesela ben doğal doğum istediğimden evde en azından 6-8 cm arası bir açılma olana kadar yani o ıkınma hissi gelene kadar ya da sancıların arası 2-3 dakkada bir olana kadar bekleme görüşündeyim artık. Çünkü hastanede yatağa yatırıp nst'ye bağlanıp beklemenin çok zor ve sıkıcı olduğunu bir çok kez okudum. Sancıları ayakta atlatmanın çok daha kolay olduğunu. Hamişlere tavsiye ediyorum bu siteyi ya da düşünenlere. Benim gibi çok sonra düşünenlere bile.:1:
 
Gunaydinlar kuzular

Yatak odamiza gunes doguyo tam gozumun icine icine sabahin bi koru daha simdiden ter icinde uyaniyorum. Yazin napicaz bilmem. Hic uyunacak gibi degil. Bileydim kopkoyu perde alirdim.

Lovelym aksam siteye bende bakayim dedim ne guzel hikayeler var insana cok yardimci olucak bilgiler var. Baya okumusum
 
Gunaydinlar kuzular

Yatak odamiza gunes doguyo tam gozumun icine icine sabahin bi koru daha simdiden ter icinde uyaniyorum. Yazin napicaz bilmem. Hic uyunacak gibi degil. Bileydim kopkoyu perde alirdim.

Lovelym aksam siteye bende bakayim dedim ne guzel hikayeler var insana cok yardimci olucak bilgiler var. Baya okumusum

Hiç kış değil zaten zannedersin Nisan.

Çok güzel dimi? Bende bayıldım. Geneli hep Amerika ama doğal doğumların. Mümkün mertebe suni sancı almıyorlar. Kendi sancılarını bekliyorlar. Bir çoğu epidural bile yaptırmıyor o anı yaşamak için. Çünkü orası doğum konusunda bizimkiler gibi değil. Alıyorlar plates toplarını gidiyorlar hastaneye. Birde ebeleri var hepsinin doktorları dışında.

İzmir'de şöyle bir baktığımda Çınarlı, Medical Park ve Egepol var doğum yapılabilecek ama İstanbul'da olsam hiç kuşkusuz Acıbadem'i isterdim herhalde. Doğum yapan arkadaşlarımın yakınları var orda çok memnun kalmışlar. Bende karar verdiğimizde ilk iş doktor araştıracağım gerekmedikçe sezeryan kesinlikle istemediğimi söyleyeceğim. Normal doğum yanlısı bir doktorla geçireceğim gebeliğimi.
 
Son düzenleme:
Selam kızlar bugun hic ugrayamadim cok yogun gecti butun gunum simdi de telefondan bunlari yazip yatmaya gidicem.
Oglen okuldan ciktim eve gelip biraz dinlendim 4te tekrar okula gittim matematik egitimimiz vardi ona girdim 7 de nisanlim beni almaya geldi beraber ikea ya gittik ama etrafta nasil bir sis var normalde 15dk suren yolu 50dk da anca gidebildik. Calisma odamiza kucuk bi kitaplikli unite , bir çalışma masasi, kucuk bi mutfak masasi, bide camasir makinesi ustune dolap baktik. Ikea da cok cesit olunca calisma odasinin unitesine bi turlu karar veremedik begendigimiz herseyi olctuk bictik yarin evin nerelerine koyabilecegimizi kararlastirip almaya gidicez. Bugunluk benden bu kadar uyumaya gidiyorum optum hepiniziii

Mercim dün akşam bizimde 18:00'e doğru telefonlarımız kitlendi uçaklar kalkamıyor ve inemiyor diye havaalanında kalanlar sanki biz sisi dağıtabilecekmişiz gibi bizi aramaya başladılar. Neyseki 18:00 oldu da çıktık.

Sabırsızlıkla bekliyorum evinizi. Her şey sırayla yerine oturuyor ne güzel. En güzel zamanlar bunlar tadını çıkarın.

Bizde haftasonu üst katımızdakiler ile tanıştık. Eşim kapıdan çıkarken pazar günü çocuk yardım istedi bizden. Suyu bağlatmışlar ama akmıyormuş. Bizim yaşadığımız durum yani. Altta kilit vanaları var onları açmanız lazım dedik. Bir siz gelip bakabilir misiniz dediler eşim çıktı yukarı. 2 dakka geçmedi kapı çaldı. Aşkım yapamadım sen gelip bakar mısın diye. Çıktım bende ev bomboş yazık ikisi temizlik yapıyorlar belliki. Baktım eşim açmış kilitleri. Kırmızı vanaları açmamışlar. Vana başlıkları takılı değil, kerpetenle mi çevirsek dedik. Sonra baktım uçlarında vidalar var. Gittim hemen evden tornavida aldım. Vidaları çıkardım. Kızda eline bir şey olmasın diyor bana. Bilmiyor ki evdeki herşeyi ben tamir ediyorum. Eşim beceriksiz. Neyse kırmızı vana başlıklarını oturttum çevirdim su açıldı. Nasıl teşekkür ettiler. Bilirim o duyguyu. Bizimki de bağlanmıştıda haberimiz yoktu. Elini yüzünü yıkamıştı eşim sular akmaya başlayınca. Şimdi her gün eve geliyorlar anladığım kadarıyla gece bile birşeyler çakıyorlar. Onlardaki heyecanı bildiğimden hiç ses çıkarmıyorum. İsterse at koştursunlar. Yani böyle işte çok güzel heyecanlar sanırım yaşayan anlar sadece.
 
Canım çok sıkkın, birlikte çalıştığımız arkadaşın ayak parmağı kırıldı. 1 ay raporlu. Bu strese, bu iş yoğunluğunu nasıl dayanacağım.
 
Back
X