- 22 Mart 2010
- 3.232
- 161
- 163
Kızlar arpa şehriye çorbası yapayım diyorum. Bana güzel bir tarif verebilecek var mı? Aslında çok kolay domates, arpa şehriye, su, tuz, yağ gibi görünsede şöyle püf noktası ya da şöyle yaparsan daha leziz olur diyebilecek var mı? İçine bir tanede tavuk bulyon mu atsam?
annem onun içine terbiye yapıyo bide lezzeti muhteşem oluyo bi dene istersen. yumurtanın sarısının içine biraz un (bi çorba kaşığı kadar koyuyor , içine bir tane limon sıkıp iyice karıştırıyo içinde hiç topak kalmayacak kadar. sonra suyla onu biraz açıyo yaptığı çorbadan biraz biraz alıp o tasa karıştırıyo birden kesilmesin diye, ardından da hepsini içine döküp iyice kaynatıyo.
Lovelycım tavuk al kalça tarafı olsunkı daha lezetli olur.Onu haşla.Suyunu kucuk buz kalıplarına koy ve buzlugunda dursun.Ben bulyonu cok tercıh etmıyorum malum içindeki koruyucu maddelerden dolayı.Haslamak dudukluyle 10 dk nı almaz.
Sehrıye corbasına gececek olursakta bildiğin domatesli sehrıye corbanı yap ama tavuk suyuyla ve sonrada haslanmıs tavukları ince ince tiftip çorbanın içine eklersen müthiş oluyor.Üzerine de bol limon.Harıka oluyor.
Mercicim bende greve katılmayı düşünüyorum da varsa bilgin sevk falan alacakmıydın grev var dıye yoksa sevk almadan mı gıdecektın.Ben karar veremedim.Malum hepimiz fişlendik iyice göze batıyoruz.
canım geçen seferkinde sevk almadık biz. ama bi gün sonra ilçeden arayıp isimlerimizi istemişler. ama sendikalıysan problem yok çünkü ilçe sendikasız olup da araya karışanları ayıklamak için istemiş isimleri. Ama bu sefer nolur bilemiyorum çünkü işler iyice kızışmaya başladı hepimizi doğuya sürebilirler