canım yaramaz pisinin söylediğine katılıyorum. ne olursa olsun özellikle anne babası ve kardeşleri hakkında asla kötü söz söyleme. o hatalarını görse de bunun senin tarafından dillendirilmesini istemez emin ol. aynı şeyi senin ailene olan davranışlarına da dikkat et. eğer annene ve babana saygısızlık ediyorsa ilişkini tekrar düşün derim. yok hiç saygısızlığı yoksa aynı saygıyı da senden bekliyordur.
kaynın ve nişanlısının yaptığı yanlış ama ne yazık ki insan her zaman doğru davranamıyor. umarım eltinle çok yakın oturmazsın. kayınvalidenin de bunun dışında kötü bir davranışı yoksa çok da kafana takma bunu bence. ben olsaydım durumu onlar açısından değil de kendi açımdan anlatırdım. çok özlemiştim, hazır araba gelirken ben de gelseydim, bir sürü şey gönderecektim falan filan. azıcık da duygu sömürüsü yapardım. eğer ailesine kızılacak bir şey varsa onun ağzından çıkartmalısın. sen söylediğinde batıyor çünkü onlara.
valla benim eşim de ailemle ilgili bir şey söylese batar. bir keresinde babam eve geldiğinde evin terlikleriyle pis balkonumuza çıkıp geri girdi, eminim ki fark etmemiştir, eşim bana bunu söyleyince gözüm karardı. boynuzum olsa toslayıp uçuracaktım yeminle.

o an koca falan görmedim, öyle sinirlendim ki. babam o benim tüm evi çamur yapar ben arkasından temizlerim. kimse de bir şey söyleyemez.
ama ben onun ailesi geldiğinde temizlikle ilgili olumsuz bir şey gördüm ama sesimi çıkarmadım. hatta kimse görmesin, eşim görüp de utanmasın diye kendim temizledim. yok öyle, ben böyle davranırken sesini çıkaramaz. ama eşime sen benim babama söylüyorsun da senin baban da böyle yaptı demedim. kavgalarda böyle tutumlar etik gelmiyor bana. ne olursa olsun o da çok iyi bilir ki ailesine saygım sonsuz.
benden sana acizane tavsiye kuzum, erkeklerle aileleri hakkında tartışma. kafana da takma. gelecekler zaten ne kaldı ki şurada, ne yazık ki insanlar düşüncesiz ve bencil olabiliyorlar. iyi geçinmek istiyorsan saygılı ve seviyeli olduğunu en başından beri belli et. emin ol bir gün oturur ve senin yaptıklarını görür. aynı saygıyı sana ve ailene gösterir. hem bırak gitsinler onlara kalmadın sen.