35 aylık kızımı kreşe vermeli miyim sizce?

axsxina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
1.133
18
116
Ankara
arkadaşlar kızım 35 aylık, annem bakıyor, birbirleriyle sorunları yok, yaramaz bir çocuk sayılmaz, ama bu aralar ağlamalarıyla bizi bıktırdı, bunu bahane ederek kreşe versem mi diye düşünüyorum, ya da haftanının birkaç günü yarım gün.... ne dersiniz, deneyimlerinizi paylaşır mısınız benimle? kızıma faydası olur mu, yoksa erken mi seneye kadar bekleyeyim mi?

benim tavsiyem; haftada iki kez yarım gün ile başlamanız.
kendi yaşıtı çocuklarla oynasın.

48 aylık olduğunda tam gün kreşe verin. kreşe vermeden önce de gittiği yerde çok güzel oyunlar olduğunu, birsürü arkadaşı olacağını söyleyerek önceden kızınızı hazırlayın.

kızınız size göre sebepsiz yere ağlıyorsa, sizin dikkatinizi çekmek istiyordur.
oyun oynamak, zamanı sizinle değerlendirmek istiyordur.

beraber kek yapabilirsiniz, beraber çizgi film izleyebilirsiniz, beraber sevdiği oyunları oynayabilirsiniz, beraber boyama yapabilirsiniz.
o zaman ağlamalar azalmaya başlayacaktır.

35 aylık 48 aylık ne yahu..2,5 yaşında,3 yaşında desenize :) Ben velilerime her zaman küçük çocuklarını kreşe göndermeleri gerektiğini söylerim.
Kreşe,anaokuluna giden öğrencilerim çok daha uyumlu bireyler oluyorlar.Derslerde daha uslular ve daha çabuk kavrıyorlar.
Bence 2,5 yaşındaki çocuğunuzu haftada 2-3 kez yarım günlüğüne oyun gruplarına götürün.Sosyalleşmeyi öğrensin.
Bir öğretmen olarak 4 ve 5 yaşlarına tam gün kreşi tavsiye ediyorum.3 yaşındaki bir çocuğa haftada belirli günler yarımşar gün yeterli olacaktır.O yaşta bir çocuğun tam gün kreşten çok aileye ihtiyacı var.Ve çok ağlıyorsa ilginizi yeterince göstermiyorsunuzdur gerçekten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…