35 yaş ve amaçsızlık sorunu

Baban hayatta saglikli
Cocugun var
Ne guzel bir yerde yasiyorsunuz

Hayatta illa maddi amac mi gerek, hayatin amaci zaten mutlu yasamak. Mutluysaniz bozmayin hic.

Babamın tüm düzeni eşi dostu istanbulda

Ben babanızın amacını tam olarak anlamadım.
İstanbula gitmek istemesinin sebebi nedir?
Sanırım Ege'de yaşıyorsunuz.
Biz İstanbuldan ben ortaokuldayken Egeye göç ettik. Annemler İstanbulda doğup büyümüş. İl zamanlar çok hasret çekerdik ayda 1 giderdik hem akrabaları görmeye hem gezmeye. Ama yıllar ilerledikçe gezmek bile istemedik çünkü trafiği insanların kabalığı nefret ettirdi. Bir de annemlerin aynı yaştaki arkadaşlarıyla görüntü olarak aradaki fark inanılmaz açıldı ilerleyen yıllarda.. Annemle babama gençlik iksiri falan mı buldunuz derler.
Hayır sadece sürekli yorgun veya bir yerlere yetişmek zorunda değiller.
İnsanlar İstanbul'dan Ege'ye kaçarken geri dönmeyi hiç düşünmeyin.
Çocuğunuzu rahatça sokaklarda büyütün bence. Üniverisite çağına geldiğinde düşünürsünüz.

Babamın tüm düzeni eşi dostu istanbulda

Ben de bunu anlayamıyorum gerçekten...
İnsan bulunduğu yerde de kendisine çevre edinir.
Eş-dost bulur, bu zor birşey değil ki.
Yeter ki bulunduğu yeri sevsin... Ama anlaşılan babanız sevmiyor.

Her kişi kendi seçimlerinden mesül bence.. O yüzden siz kalkıp babanızın aklı ile İstanbul'a taşınmazsınız değil mi?
Umarım öyle bir hataya düşmezsiniz.

İstanbul iyi güzel, fakat hayatı çok yorucu hale getiriyor.
Herşeyimiz koştur koştur ve bir türlü yetemiyoruz.
Ne evimize, ne işimize, ne çocuklarımıza ne eşlerimize...
Stres içerisinde, bir koşuşturmacada boğulup gidiyoruz bence...

Sizin yerinizde ve şartlarınızda olmak isteyen kimbilir kaç insan vardır bir bilseniz.
Buna ben de dahilim...

Elinizdekilerin değerini bilin bence ve hazır kurulu düzeninizi de bozmayın derim...

Çok huzurlu bir hayatınız varmış.
İstanbulda bu huzuru bulamazsınız.
Bence sade ve yavaş bir yaşam çocuğa en büyük hediye.

millet istanbuldan kaçmaya çalışıyor siz kaçmışsınız ne güzel.

İstanbul zenginlerin şehri. paranız varsa yaşarsınız. yoksa sürünürsünüz. araba varsa yollarda araba kullanarak işe gidip gelirken, araba yoksa metrobüslerde otobüslerde balık istifi gibi saatlerce eziyet çekerken, maaşınızın çoğunu kiraya verirken, bina yığınları arasında salığınızı tüketirken, çocuğunuz ilkokuldan itibaren servislerde sürünürken... hayat biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…