Merhaba kızlar,
Arazi eğitimini askerime sordum, bilmiyorum dedi
Buarada TG351, canım, askerliğin başlarında onlar da biz de sudan çıkmış balığa dönüyoruz. Ama özgürlükleri kısıtlanan, emir altında olan, silah gibi nöbet gibi emanetlerin sorumluluğunu alanlar, bir ordu dolusu insanla yaşayanlar da onlar. Yani üzül diye değil ama durumu açmak adına söylüyorum bunu, bizden daha çok sıkıntıdalar. bizim canımız sıkılsa arkadaşlarımızla buluşabiliriz, internete gireriz, en basitinden tvde "istediğimiz" kanalı izleyebiliriz, yürüyüş yaparız, bir çay koyarız...
Askerlerimizin dalgalanan ruh haline karşı anlayışlı olup peşinen her zaman alttan alması gereken tarafın biz olduğumuzu kabul etmemiz gerek. Yoksa, iş hem inada biner, hem de sonrasında tatsızlık olur. İnan bana sonunda sana çok teşekkür edecek ve anlayacak ki durumu yürüten, idare eden, olgunluk gösteren sendin. Askerden geldiklerinde onların gözünde yerimiz daha da özelleşecek ve onları bekleyen kadın biz olacağız. Ama o zamana kadar, onların gözündeki bu statünün tohumlarını ekmeliyiz.
Düzeni oturunca, askerlik rutine bağlayınca, şafağın ortalarına geldikçe iki taraf da daha anlayışlı hale gelir zaten. Ama önemli olan zor zamanlarda kriz yönetimini başarmaktır. Askerlik sevdiklerimizin ruh halini çok ama çok değiştiriyor, onlara anlayışla, şefkatle yaklaşalım, kızsalar da idare etmeye çalışalım, bir anda ağızdan istemeden çıkmış birkaç kelime için olayı büyütmeyelim. belki orada bir arkadaşıyla kavga edecek ona patlayacak, o zaman ceza alacaklar vs vs... birkaç aylığına sevgimizin hatırına alınmamaya çalışalım canım.
Bunu sivil hayat için söylemiyorum. Gelince ben ona sorarım diyelim ama o anda idare edelim diyorum. Zaten terhis olunca bize anlayış gösterebilecek kadar sabırları, tahammülleri illa ki kalacak. Bu imtihanda herkese başarılar yarenler...