• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

354. Dönem (Şubat/Mart 2014) Kısa Dönem Er ve Yedek Subay Yârenleri

evet canım, o kadar uğraşmışsın göz nurun var bi kere..:21:
evet cok var, yaa senin gelmiş mi olacak o zamana kadar ne güzeeelll...
bizim daha 1 aydan fazla var olacak.. eylülün başında bitecek inşallah izin kullanmazsa...
siz terhis olunca bizi unutmayın destek olun bizee :43:

Tabikideeee askerler donunce burayi terk etmeyiz heralde (ben etmem :D)
Sizlere torunum oldu diye yazmak istiyorum ahahahahahahahahah :D

Senin ne işin var burda hala ? Dersini çalıştın mı? Duşunu alıp saçlarını yaptın mı? Yürü git şu topikten adam gibi dersini çalış :20::63:

Vurma abla vurma aaaaaaahhhhh
Dersim bitmek uzere dusumu aldim sacimi yarin yapicam :D

Vurma abla vurma aaaaaaahhhhh
Dersim bitmek uzere dusumu aldim sacimi yarin yapicam :D
:22:
Dersten bişey anladın mı bari ben olsam anlamazdım sürekli KK daydın her saat başı yorumun var topikte, sen bi 70 üstü almada göreyim seni :41:

Son düzenleme:
:22:
Dersten bişey anladın mı bari ben olsam anlamazdım sürekli KK daydın her saat başı yorumun var topikte, sen bi 70 üstü almada göreyim seni :41:

Peki abla peki :D
Anladimmm yeaaa hesaplamalarda yanlislik yapmazsam. Hocamizin yuuuutuuupta ders anlattigi videosunu buldum monopolcu firma :) onu izledim az once pekisti. Peki bu lerner ne ayak nasil kullanicam bu lerneri. Cournot yada stakalberg cikacak bide :D

Peki abla peki :D
Anladimmm yeaaa hesaplamalarda yanlislik yapmazsam. Hocamizin yuuuutuuupta ders anlattigi videosunu buldum monopolcu firma :) onu izledim az once pekisti. Peki bu lerner ne ayak nasil kullanicam bu lerneri. Cournot yada stakalberg cikacak bide :D

Aferin :D
Bi hatırlasam anlatacam da tık yok mihuhahaha:52:
Dur bakiyim, çözerim 5-10 dk da :27:

Bir Monopol Ün Karşı Karşıya Kaldığı Talep Eğrisi P=10-0.1Q Ve Kısa Dönem Toplam Maliyet Fonksiyonu STC=2Q+0.1Q2 Dir.Buna Göre Monopol Dengesinde Monopol Gücü Kaçtır?

ÇÖZÜM:
Monopolcü Gücü Lerner Endeksi Hesaplanmaktadır.

Lerner Endeksi=P-MC/P

STC=2Q+0.1Q2 İSE SMC=2+0.2Q

Monopolde ,AR=P İDİ.

P=AR=10-0.1Q İSE MR=10-0.2Q Olacaktır.

(Çünkü Tekelde Mr Eğrisinin Eğimi Ar Eğrisinin Eğiminin İki Katıydı.)

Denge Koşulu Mr=Mc İdi.

2+0.2Q=10-0.2Q

0.2Q+0.2Q=10-2

0.4Q=8 İSE Q=20 Bulunur.

Q Değerini Bulduktan Sonra P(Fiyatı)Ve Mc(Marjinal Maliyeti) Bulmak Kolay Olacaktır.

Sonrada Lerner Endeksine Gidilecektir.

SMC=2+0.2Q

SMC=2+0.2.20

SMC=2+4

SMC=6

P=10-0.1Q

P=10-0.1.20

P=10-2

P=8

LERNER ENDEKSİ=P-MC/P

L.E=8-6/8=2/8=0.25. Olarak Bulunur.

yukarıya bi soru koydum al bi bak :P
ne bilim bende bilmiyorum :D
Gaz aldım lan çalışasım var :27:
http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...6oCoDg&usg=AFQjCNEibx_RLLCG5O2qbcvI7cd9vIlHdg
al bunada bak :P

Eyi sevindim o vakit:54: bana da şevk geldi yihu:52:

Valizimin %80ini yaptimmmmm.
Ahh su ucaktaki 15kg siniri pooffffff :(
Yarin kalkicam mikro tekrar sacimi yapip suslenecem okula gidicem sinava giricem cikinca kaynanacigima gidicem yurda gelicem postaneye gidicem geri kalan valizi hazirlayacagim
Aman yazarken yoruldum kiii :D

Yarin kalkicam mikro tekrar sacimi yapip suslenecem okula gidicem sinava giricem cikinca kaynanacigima gidicem yurda gelicem postaneye gidicem geri kalan valizi hazirlayacagim

Oha çüşşş!
Oldu o zaman görüşürüz :D
Hişşş kzım şafak 100:72: Gel horon tepek :52:

Kendini kopyalaman gerek :26:

Back
X