• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 36 aylik kizimla wc günlüğü cok zor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ada81

Bşlngç 7Şubat 77.600 /gncl:77.600 /hedef.60
Pro Üye
29 Mayıs 2010
31.250
84.558
1.123
Merhaba herkese

Dun kizimla wc eğitimine basladik...lutfen nerde yanlis yapiyorum uyarin beniii...

Once on hazirlik yaptim bir aydir butun tuvalet egitimi ile ilgili cizgi filmleri izledik sarkilari ogrendik birlikte soyledik..beni izlemesine izin verdim bye cis bye kaka yaptik...bir ay sonunda dun basladik ....klozet aparati aldim kelebekli kiii kelebege bayiliyor....asla oturmadi tamam dedikkk....hemen bir kosu lazimlik aldim onada ilk başta oturmadi :(((( sonra oturdu neyse....size kustum diyor istemiyorum diyor tamam diyoruz hadi yap cis parka gidelim diyorum tik yok...dedim ben disari cikiyorum giyindim disari moduna burundum hafi yap gidelim tatlim dedim yok bekle bekle tik yok...

Esim dedi sen git belki yaparsa bizde geliriz ...ben gidince umrunda bile olmamis...sonra altina bir gunde 8 defa cis yapti...lazimliktan kalkiyor odasina gidiyor yapiyor :((( iki gundur kaka yapmiyor tutuyor...iki gundur ogle uykusundan bir ton cis yapmis olarak uyandi....
Normal kilotu giydirdim islak hissetsin diye ..en son dedim biraz kalsin rahatsiz olsun diye hic orali olmadi ....

Simdi size Sorum suuuuuu ne olur cevaplayin ....

Benim kiziim 36 aylik veeee ne ogle uykusundan nede gece uykusundan asla kuru kalkmadi hep bi ton cisle uyandi...hazir olmadigini mi gosterir ama bazen dusunuyorum 36 aylik gec mi kaldik ama zaten gec konustu..ne yapmaliyim lutfen yardimci olun.....

Yarim saatte bir tuvalete gidiyoruz en az 10 dakika lazimlikta oturuyoruz ama yapmiyor...kizim niye yapmiyorsun diyorum korkuyorum diyor.. canim bak bende yapiyorum diyorum klozette oturuyorum yapiyorum sesi duysun istiyorum ama yine tik yok bigun babasi ile 25 dakika oturdular yine tik yok....kalkiyor odaya gecmesi ile yapmasi bir oluyor....

Herkes bana soruyordu ogle ve aksam kuru kalkiyorsa basla diye ama ben 36 aylik olunca panik oldum ogrenmeli diyeee....sanirim daha kaslarini tutamiyor

Yarim saatte bir tuvalete gidiyoruz en az 10 dakika lazimlikta oturuyoruz ama yapmiyor...kizim niye yapmiyorsun diyorum korkuyorum diyor.. canim bak bende yapiyorum diyorum klozette oturuyorum yapiyorum sesi duysun istiyorum ama yine tik yok bigun babasi ile 25 dakika oturdular yine tik yok....kalkiyor odaya gecmesi ile yapmasi bir oluyor....

Herkes bana soruyordu ogle ve aksam kuru kalkiyorsa basla diye ama ben 36 aylik olunca panik oldum ogrenmeli diyeee....sanirim daha kaslarini tutamiyor
var mı ilerleme ?

hayır canım bize öğretilen üniversiteden hatırladığım kadarıyla 1.5 yaş kritik dönemdir bu zaman aralığında bebeklerin kaslar gelişir ama 36 aylık hangi bebeğin kasları hala gelişmemiş olabilir bana bu ihtimal mantıklı gelmedi sen kritik dönemleri kaçırmışsın öğrenmesi zor olacak bu yüzden senin için zor ve sabır isteyen bir süreç inşallah kısa sürede öğrenir canm

Bende tuvalet eğitim sürecindeyim bana uzmanın dediği evet çocuğu heveslendirmek önemli ama abartmayında ay hadi çişimizi yapalım şunu alacam bunu alıcam şuraya gideceğiz tarzı olayı abartmak bazı çocukta endişeye sebep olabiliyormuş naçizane tavsiyem rölaks olun hissettirmeyin ona acaba tuvaletini yapısal mı ay bir yapsa düşüncelerinizi mesela kızım çişin geldimi yok falan derse peki gelince sen tuvaletine yaparsın gibi rahat cümleler kurmaya çalışın ve çok uzun oturtturmuştun lazımlığa belki önemsemediğinizi görürse o da rahat hareket eder ama tabi ki çooook zor bir süreç.

var mı ilerleme ?
Ilk uc gun denedik olmadi...birden havalar bi sogudu biz bile banyoda beklerken donduk..kizimin hemen burnu akmaya basladi esim dedi havalar isinsin bu boyle olmayacak dedi biraktik....
Haftaya cumartesi tekrar basliyoruz ...lazimligi kaldirdim yeni netten bi siparis verdim basamakli tuvalet aparati aldim klozetin uzerine koyduk..coook hosuna gitti cikiyor merdivenden oturuyor ustune hic zotlamadim kendi kendine cikiyor...dedim bezi cikarayim bide ciplak otursun onuda oturdu keyifli sarkilar soyledi....yani klozete oturma korkusunu bununla yendik coook sukur lazimlik istemiyordum zaten ......

Herkese tavsiye ederim nette siparis verdim..cumartesi basliyoruz bakalim herkes gec kaldin diyor biliyorum ama ne yapayim soguktu havalar ....

Ilk uc gun denedik olmadi...birden havalar bi sogudu biz bile banyoda beklerken donduk..kizimin hemen burnu akmaya basladi esim dedi havalar isinsin bu boyle olmayacak dedi biraktik....
Haftaya cumartesi tekrar basliyoruz ...lazimligi kaldirdim yeni netten bi siparis verdim basamakli tuvalet aparati aldim klozetin uzerine koyduk..coook hosuna gitti cikiyor merdivenden oturuyor ustune hic zotlamadim kendi kendine cikiyor...dedim bezi cikarayim bide ciplak otursun onuda oturdu keyifli sarkilar soyledi....yani klozete oturma korkusunu bununla yendik coook sukur lazimlik istemiyordum zaten ......

Herkese tavsiye ederim nette siparis verdim..cumartesi basliyoruz bakalim herkes gec kaldin diyor biliyorum ama ne yapayim soguktu havalar ....
Geç falan kalmadık, benim 6. Gün başladığım yerdeyim. Oturuyo lazımlığa kalktığı gibi yapıyo, daha ne kadar süreceğini Allah bilir

Ayyy ne yapayim stres yspmayacam artik iseye iseye ogrenecek kasmayacam kendimi....kizimida stres yapmayacam ...;)))

Geç falan kalmadık, benim 6. Gün başladığım yerdeyim. Oturuyo lazımlığa kalktığı gibi yapıyo, daha ne kadar süreceğini Allah bilir
sizde ilerleme var mı ? biz bugun tam anlamıyla başladık artık dönüşü yoook ;))) bu gün 2 kez altına kaçırdı :(( oturuyor ama boş oturuyor kalkıyor yapıyor yine başladı istemiyorum yapmayacam demeye Allah sabır versin gerçekten zor ama bu sefer öğrenecek kafaya koydum ;)))

16101_447049658689737_760901836_n.webp

biz bunu aldık oturuyor ama yapmıyor kalkıyor yapıyor :((((

sizde ilerleme var mı ? biz bugun tam anlamıyla başladık artık dönüşü yoook :KK66:)) bu gün 2 kez altına kaçırdı :KK43:( oturuyor ama boş oturuyor kalkıyor yapıyor yine başladı istemiyorum yapmayacam demeye Allah sabır versin gerçekten zor ama bu sefer öğrenecek kafaya koydum :KK66:))
Ben de ara verdim pztesi başlamayı düşünüyorum hava bi düzelmedi. Siz külot üstüne eşofman mı giydiriyosunuz?

Ben de ara verdim pztesi başlamayı düşünüyorum hava bi düzelmedi. Siz külot üstüne eşofman mı giydiriyosunuz?
Kulot ustune penye esofmanlardan pijamalar yada tayt ggiydirmeye basladim...evet havalar hic duzelmedi buradada yagis var hergun ama artik baslamaliyim diye dusundum...yagmur var ama hava soguk degil insallah hassta olmaz..

Sizin cocuk kac aylik ??

Ogle uykusundan bir ton cis ile uyandi yemegini ogle yemek yedirdim sonra cis yapalim dedim hayiiir istemiyorum dedi ..bizde alistirma kilotu giydirdik fazla islaklik olmasin diye bi uyandi kiiii bir ton cis ..uyandiktan sonra wc ye goturduk 5 dakika oturduk yok kalktik 2 dakika sonra yine yapti altina....bakalim ilk gun boyle geciyor sonu ne olacak

Ya benim cocugum yok ama öyle gezinirken gördüm konunuzu bi tuvalete oturduktan sonra sen rahat rahat cisini yap ben kapıda bekliyorum seni deseniz nasıl olur acaba bence utaniyo sizden

Ya benim cocugum yok ama öyle gezinirken gördüm konunuzu bi tuvalete oturduktan sonra sen rahat rahat cisini yap ben kapıda bekliyorum seni deseniz nasıl olur acaba bence utaniyo sizden
Canim ben banyodan cikinca oda arkamdan kalkiyor geliyor bir sure beklmek lazim hatta uzmanlar yaninda oturun kitap okuyun diyorlar bende kizima kitap okumayi dusunuyorum..

Kulot ustune penye esofmanlardan pijamalar yada tayt ggiydirmeye basladim...evet havalar hic duzelmedi buradada yagis var hergun ama artik baslamaliyim diye dusundum...yagmur var ama hava soguk degil insallah hassta olmaz..

Sizin cocuk kac aylik ??
28 aylık benim kızım, bihafta sonra 29 olucak
ben de soğuk diye hep külot üstü pijama giydirmiştim, günde 15 kere çiş yaptı, hiç rahatsız olmadı, eşofmanı hep çekti, lazımlığa oturdu 1 saat kalktığı an yaptı gene altına, hiç rahatsız olmadı
ama bi kere tesadüf üstünde külot vardı sadece, yaptı çişi, anneçişöyaptım dedi bacağından akınca,ilk kez rahatsız oldu
demem o ki, külotla tek bırakacak kadar ısınmadan başlamamamk lazım galiba
senin ki kaç aylık?

Canim ben banyodan cikinca oda arkamdan kalkiyor geliyor bir sure beklmek lazim hatta uzmanlar yaninda oturun kitap okuyun diyorlar bende kizima kitap okumayi dusunuyorum..
Himm bilemedim valla o zaman ya eskiden uzmanmi varmis ya şimdiki çocuklar bi acayip valla kardeşimi çişè alistirdiginda annem evde sadece kilotla gezdirildi bide su dokermis eskiler önünde cisi gelsin yapsın diye sende oylemi yapsan genede tutarmi acaba:-)

Back
X