36. haftada makat gelişli bebek

hulya_ismail

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
79
0
36
Ankara
Arkadaşlar bebeğim makat gelişliymiş.. Aslında 32. haftaya kadar normal duruyordu, fakat ondan sonra döndü ve hala ters duruyor. Doktorumda bu saatten sonra dönmesinin bir mucize olacağını söyledi ve sezeryan tarihini belirleyelim dedi. Çok üzgünüm hep normal doğum yapmak istiyordum ama olmayacak galiba:(

benimle aynı durumda olan va rmıı

iki gün sonra kontrolümüz var, öğreneceğim bakalım... ama son kontrolümde doktorum "39 hafta bile bebekler döner, bu normaldir" demişti... aslına bakarsan okuduğum bütün kitaplarda da aynı bilgi var. doktorunun söylediği beni şaşırttı, bence endişelenme ve içinin rahat etmesi için doktorunun doğumlarına bak; normal doğumu seven bir doktor mu yoksa sezeryan mı tercih etmiş diğer doğumlarında diye

eğer normal olmazsa da moralini bozma, sonuçta senin elinde olan birşey değil...

iki gün sonra kontrolümüz var, öğreneceğim bakalım... ama son kontrolümde doktorum "39 hafta bile bebekler döner, bu normaldir" demişti... aslına bakarsan okuduğum bütün kitaplarda da aynı bilgi var. doktorunun söylediği beni şaşırttı, bence endişelenme ve içinin rahat etmesi için doktorunun doğumlarına bak; normal doğumu seven bir doktor mu yoksa sezeryan mı tercih etmiş diğer doğumlarında diye

eğer normal olmazsa da moralini bozma, sonuçta senin elinde olan birşey değil...

evet öle yapcaz bakalım :(

inananamıyoruumm.. bugün tekrar gittik doktora baktı ve o da çok şaşırarak dönmüş dedi :))) :emir_bebek:

bir konuda haklı çıktığıma ancak bukadar sevinebilirdim :)))
gerçi ben değil, benim doktor haklı çıkmış ;) inşallah doğumun da çok rahat olacak, içini ferah tut.... bak son dakikaya kadar neyin ne olacağı hiç belli olmuyor

bizimkisi 32. haftada döndü, hazır bekliyor ;) ama benimde derdim bu haftaki kontrolde kilo aldıramamışım
2700 olması gerekirken 2200 de kalmış miniğim annesi çok koşturduğu için :( Cumartesi den beri sadece yatıyorum ve yiyiyorum. umarım haftasonuna kadar kilo aldırabilirim.
bende doktorumdan o sevmediğim kelimeyi ilk kez duydum bu hafta :( "kilosu böyle az giderse sezeryan olmak zorunda kalır"...o yüzden hiçbir şeyi stres yapmadan sadece yediklerime odaklanıyorum

Nihayet kızım döndü:emir_bebek:
MERAK EDENLER İÇİN.......BEBEĞİM NİHAYET DÖNDÜ.EVDE SIK SIK EGZERSİZ YAPTIM BELKİ FAYDASI OLMUŞTUR,BELKİDE ZAMANINI BEKLEMİŞTİR.AMA YİNEDE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM.AYNI SORUNU YAŞAYAN KIZLAR TAVSİYEM SİZE
1-
Prenatal Yoga - Turning a Breech Baby - YouTube BU HARAKETLERİ VE BENZER HARAKETLERİ HERGÜN DÜZENLİ OLARAK MÜMKÜNSE GÜN İÇERİSİNDE 2 SAATTEN BAŞLAYAN ARALIKLARLA HERBİR HAREKETİ DÜZENLİ NEFES EGZERSİZİYLE 10 DK YAPMAK.
2-HAVUZ,DENİZDE YÜZMEK,YAPILABİLİYORSA AMUDA KALKMAK.
3-ÇAMAŞIR İÇİNE MP3 LE KLASİK MÜZİK ,EL FENERİ TUTMAK.BEBEK IŞIĞA VE SESE DÖNERMİŞ.
4-BEBEĞİ DÖNMESİ KONUSUNDA TELKİN ETMEK,BABASI TARAFINDAN DAHA ÇOK SEVGİ VE TELKİN.
5-STRESTEN UZAK DURUP,RAHATLATICI AKTİVİTELERDE BULUNMAK.
6-SANDALYEYE TERS OTURMAK,YAYILA YAYILA OTURMAK.
7-TV VE BİLGASAYAR VS. FAZLA VAKİT GEÇİRMEMEK SIK SIK YÜRÜYÜŞ YAPMAK
8-http://www.bulenturman.com/gebelik-ve-lohusalik-egzersizleri BU HAREKETLERİ TÜM GEBELER YAPMALI.
BU ARADA MANEVİYAT,İNANÇLI OLMAK KENDİMİZİ TELKİN ETMEK.......:emir_bebek:

canım gözün aydın o zman
ya yanlış bilmiyorsam int sitesinde bir hamile kadının bbeğide tersdi sanırım dr.eliyle çevirdi anne karnında ama türkiyede değil tabii ama =)

benim de bebeğim en son geçen haftaki doktor kontrolünde makat gelişti.. ama doktorum hiç de kesinlikle sezaryen olmalı falan şeklinde yaklaşmadı. dönebilir hala dedi. ben de heyecanla bekliyorum

Arkadaşlar bebeğim makat gelişliymiş.. Aslında 32. haftaya kadar normal duruyordu, fakat ondan sonra döndü ve hala ters duruyor. Doktorumda bu saatten sonra dönmesinin bir mucize olacağını söyledi ve sezeryan tarihini belirleyelim dedi. Çok üzgünüm hep normal doğum yapmak istiyordum ama olmayacak galiba:(

inananamıyoruumm.. bugün tekrar gittik doktora baktı ve o da çok şaşırarak dönmüş dedi :))) :emir_bebek:
öncelikle bebeginin dönmüş olmasına cok sevındım cnm umarım benım bebişim de döner en kısa zamanda,
aynı senın gıbı 32+6 da bas gelıs oldugunu ogrendıgım bebegımin dunku kontrolumde 35+2 de ters durdugunu ogrendım,su mubarek gecenın hurmetıne ınsallah rabbım nasıp eder de benım bebısım de tekrar basasagı döner,bende ins senın gıbı kontrole gıttıgımde bu mujdeyı alırım dr dan,benım dr da 37 ye kadar donebılır daha stres yapma dedı ama yıne de korkuyorum:26:

bende bugün sağlık ocağına gittim ebe kalp ritimini dinledi bebeğin ve çocuğun dönmediğini söledi sezaryen olcak dedi 38. haftadaım tabi ultrasona girmedim bayram girdiği için araya pazartesi günü gidicem doktora.yüksek ihtimal beni haftaya sezaryene alcaklar.aslında ben hep normal doğum istiodum hep öyle demişdim bir yandanda o sancıların acısından korkuyodum ama karnımda bi bıçak izine tercih etmişdim ama hayırlısı neyse o olsun.

Back
X