36 haftalık gebelikte böbrek genişlemesi

ayza10

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
61
2
296
Samsun
merhaba arkadaşlar 36 haftalık hamileğim bebeğim kız dünkü kontrollümüzde bebeğimin sağ böbreğinde 8mm genişleme tespit edildi. bundan önceki hiç bir kontrolümüzde böyle bişeye rastlamamıştık.herşey yolundaydı. doktorum doğumdan sonra takip edilmesi gerektiğini syledi..
internetten araştıdığımda bu durumun genelde 20. haftalar civarında genellikle erkek bebeklerde rastlandığını genellikle hamileliğin som döneminde kendiğinden gecebileceğini okudum...
benim gibi hamileliğinin son döneminde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar oldumu ne gibi bir süreç geçirdiler paylaşırsanız çok sevinirim dünden beri aklımdan çıkaramıyorum...

Son düzenleme:
Canım benim 16.haftamda görüldü malesef.Sen şanslısın doğumuna az kalmış.Benim oğlum şuanda 19 aylık ve sorunumuz devam ediyor takip altında düzelmezse ameliyat olacak.Sana tek diyeceğim canını sıkma kızın doğunca mutlaka iyi bir takip yaptır.Benim oğluma doğumdan sonra 2 sefer ultrason yaptılar ikisindede görülmedi 3.de görüldü sorununun devam ettiği.O yüzden iyi bir nefroloğa götür kızını.Dediğim gibi canını sıkma bu rahatsızlık genelde kendiliğinden geçiyor umarım seninkide kendiliğinden geçer.aşağıda bu konuyla ilgili bi başlık daha var ve orda daha çok bilgi var onu oku istersen.
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...roz-renal-pelvisin-genislemesiolan-varmi.html

Son düzenleme:
bende 39 haftama yeni girdim benim oğlumdada 26 haftalıkken farkedildi sağ böbreğinde genişlik doktorum çok fazka takmadı ilerde düzelir dedi doğuma 2 hafta var..doktor son kontrolde bak böbrekleride yavaş yavaş düzeliyo bence doğunca bşy kalmaz dedi ama beni üzmemek için mi söyledi yoksa gerçekten mi öyle anlamadım bende çok korkuyorum inşallah bebklerimiz salıkla dünyaya gelir

Back
X