• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

37 hafta doğum izni hk

sedoskoo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
931
Puanlar
123
Kızlar selamlar şu an 35 haftalık hamileyim 37’de doğum iznine çıkacağım, ancak iş yerimle konuştuk 37 haftadan sonra doğum izne çıkmayıp doğuma kadar evden çalışmayı düşünüyorum normal doğum beklersek 42 ye kadar bekleyebiliriz çünkü ve ben boşuna evde geçirmek istemiyorum bu süreyi doğumdan sonra kullanırım diyorum hem mart ayı maaşımı da tam almış olurum, bu herhangi bir sorun yaratır mı yasal olarak bilginiz var mı

Böyle bir şey imkansız 37 den sonra siz evden çalışsanız bile izinli sayılırsınız. 4 aylık izin süreciniz başlar yani 37 den sonra maaş da tam yatmaz.
Doktordan rapor almayıp rapor girişi yaptırmasak peki işyeri maaşı tam yatıracak o konuda sorun yok ama raporun sisteme geç girilmesi sorun yaratır mı acaba

Zaten 37|de bir daha doktor girişine gerek yok ki. 32de aldıgınız raporda izin tarihi yaziyor sistem direkt izinli sayiyor. Yani sureniz baslar. Ha illegal olarak vs bir yolsa onu bilmiyorum ama kanunen yasak

Kızlar selamlar şu an 35 haftalık hamileyim 37’de doğum iznine çıkacağım, ancak iş yerimle konuştuk 37 haftadan sonra doğum izne çıkmayıp doğuma kadar evden çalışmayı düşünüyorum normal doğum beklersek 42 ye kadar bekleyebiliriz çünkü ve ben boşuna evde geçirmek istemiyorum bu süreyi doğumdan sonra kullanırım diyorum hem mart ayı maaşımı da tam almış olurum, bu herhangi bir sorun yaratır mı yasal olarak bilginiz var mı
Yasal degil. Doguma 2 hafta kala zorunlu olarak rapor verir doktor. O da 37. Haftaya denk geliyor. Doktorun rapor vermeme gibi bir durumu olamaz. Is yeri de sizi calisti gösteremez cunku yasak ceza yerler.

37de otomatik izne ayrılıyorsun ama iş yeri dizi çalıştırmak istiyorsa evden maaşınızı elden versin.

37de otomatik izne ayrılıyorsun ama iş yeri dizi çalıştırmak istiyorsa evden maaşınızı elden versin.
Elden veremezler kurumsal firma, daha önce okumuştum 37 den sonrada devam edenleri ama nasıl yaptılar bilmiyorum

32. haftada çalışma sürenizi uzattığınız SGK’nın sisteminde görünüyor zaten. Otomatik olarak ona 5 hafta ekleniyor. O tarihten sonra başlıyor izniniz. Devlet memuruyum, bizde böyle.

Back
X