39-40-41-... Haftalarda Olan Anneler: Bebeğimiz Nezaman Gelecek?

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhabalar anneler,

hep kendimi 38ci haftada dogum yapcakmi$im gibi $artlandirmi$tim ama ne bir sanci oldu (dogum sancisi dedikleri $uana kadar ya$adiklarimdan daha farkli bir sanci) ne de bir akinti vs,...
$imdi 39. haftamdayim yine bir$eyler yok. Alttan kontrol oldum geçen hafta açilma yok denildi. NST girdim orada da bebekte her$ey yolundaydi ama bende dogum yaptricak sanci yoktu. Bu hafta da NST baglandim bebek yine iyi ama bende yine dogum yaptiracak sanci yok.

Doktorumun tahmini dogum yapacagim tarih 24 ocak. Yani bu gelecek pazartesi. Yarin ise per$embeyiz.. Kaliyor 4 gün. Bilmiyorum artik nezaman gelir kizim. Sanki yerinden memnun gibi.

Buarada ya$adigim sorunlar oldu son 1 haftadir payla$mak istedim, sizde de oluyor mu?:

Büyük tuvaletimi yapamiyordum bugün kendime "DulcoFibre" adinda toz po$etler aldim 1tane içtim ve hemen tuvalete gittim zaten sürekli kendimi $artlandirmi$ elimde dergi kitap oturuyordum WC de hahaha tabi ikinmaya da korkuyordum kimi diyor "lkln bir$ey olmaz" kimi diyor "sakin yapma dogurursun." Bazisi "ikinirken nefesini tut", digerleri de "nefesini tutma di$ari vererek yap" dediler herbirini denedim açikcasi hangisi sakincali bilmiyorum. Sizinde fikirlerinizi almak isterim.

Sonra kalçam ve kuyruk sokumu dedikleri yerde bir agrim var anlatamam. Sanki kalçami tutmu$lar a$agi dogru itiyorlar gibi bir agirlik hissediyorum. Herhalde bebegin a$agi inmesinden kaynaklaniyor.

Bir ba$ka sorunum ise hamileligimin 28.ci haftasindan sonra herzaman solunda yatmi$ biri olarak bebegimin bel kisminin sol tarafta oldugunu ögrendim. Ve yataktan kalkarken felan hep sol tarafimdan kalkiyorum koltuga uzandigimda bile soldan yapiyorum her$eyi... Ama sag taraf yapamiyorum hiç yapmami$tim da. Geçenlerde bir deneyim dedim sanki içimde bebek biryerlere takilmi$ gibi ilginç bir aci hisettim içimde korktum vazgeçtim. Zaten bebek büyüdü yer yok bir de ben sag tarafa yatarsam bebegi ayaklarinin üzerine yatirmi$ olcam. Ama dönemedim ki, karnim böle kaldi. Tekrar döndüm soluma yattim dönemedim bile tirstim. :26::44:

Benim gibi beklemede olan anneler varmi? Ya$adiginiz sorunlar felan?...
Payla$alim biraz...

ay buna benzer bi konuyu acmak istemistim bende
bana drlarda erken dogum riski var 2 hafta önce dogurursun dediler, onlarin dedigine göre yarin dogurmam gerekiyo ama bendede ne acilma ne sanci nede baska bi belirti var, hergün bol bol yürüyorum gelsin diye ama yok bizim kizin niyeti yok gelmeye, bide artik hersey zorlasti yatamiyorum kalkamiyorum resmen bunalim modundayim... hayirlisiyla gelsinler insallah.

bende genelde soluma yatiyorum sagimada arada yatiyorum benim bebisin belide solumda yan duruyo doktorum bu en iyi dogum pozisyonu dedi mesela soluma yatinca kizim cok güzel hareket ediyo sagima yatinca hareketler duruyo bi kac gündür böyle bende korkuyorum artik soluma yatmaya calisiyorum hep....hamisligim boyunca ishaldim bende bi iki gündür kabiz oldum wcde cok zorlaniyorum.
iste bizdede böyle cnm, insallah en kisa sürede saglikla sihhatle gelir bebeklerimiz

canlarım bol bol yuruyus yapın su ıcın ve mutlu olun :) benım kızım 41+5de geldı normal dogumla.geleceklerı gunu onlar belırlıyor.benım kızım o gun gelmeseydı bır gun sonra sunı sancıyla getıreceklerdı kızımı.yanı herseyın hayırlısı canlarım.
ha bi de aldıgım vıtamın ve ılclardan dolayı benım de kabızlık sorunum vardı ve tuvalete cıkarken zorlanıyordum aynı senın dedıgın gıbı ıkınmaya korkuyordum ki benım kabızlıgım 3.ayda basladı son ana kadar devam etti ama korkma ırsey olmuyor :) bol su (soguk olmasın) ve kayısı tuvalete cıkmamı sagladı.
hayırlı dogumlar canlarım

Cevap için te$ekkür ederim mimix,
Uyku düzenin nasil peki? Bu ba$ligi sabah saatlerinde yazdim dü$ün artik sabah di$arisi i$ildamaya ba$ladiginda uyumaya ba$liyorum bir de sol tarafima eskisi gibi rahat yatamiyorum artik bebegin üzerine çikiyormu$um gibi hissediyorum bazen sirtüstü uyaniyorum ozaman da belimde bir agri oluyor tekrar soluma dönüyorum. Yastik felan her$eyi deniyorum bacagimi onun üzerine atiyorum ama clkss katlancaz herhalde anne olmak böyle bir$ey olmali.
Amin canim Allah sana da güzel bir dogum nasip etsin günü geldiginde buraya "doguma gidiyoruuuuuummm" diye ba$lik açmamizi göstersin hehe

Ya beni cornflakes felan büyük tuvaletimi kolayla$tirdigi için ondan aldim bir de dün o tozdan aldim i$ime yaradi eger sorun ya$ayanlar olursa kullansinlar tavsiye edilir.

Merhaba zederdi,
Yürüyü$ üzerine pek dü$ünmemi$tim i$e yarar mi diyorsunuz yani? Bir de sancilari hizlandirmak veya dogum gününü yakla$tirmak için birkaç yiyecekten felan bahsediyorlar, çaylardan bahsediyorlar, bunlar ne kadar dogru?...
Yalniz sizin kabislik olayi 3. aydan ba$lami$ zor günler geçirmi$siniz ben $u son haftalarda rahatsiz oldum ki sizi dü$ünemiyorum bile. Evet KAYISI... onun kompostosunu dogum sonrasi da bazi hastanelerde felan veriyorlarmi$ güya sütün akmasini sagliyormu$ ama bebekte yarattigi kramplari unutuyorlar. Tavsiyen için te$ekkürler dogum öncesi kullanirim.
Sagolasin in$allah haftasonuna dogru gelir kizimiz.

ahh ahh uyku haram bana saat basi kalkiyorum ama katlanacaz artik.
ben yürüyüsün üstüne düstüm sabah aksam 1 saat yürüyorum, hurma dogumu kolaylastiriyo diyolar günde4-5 tane yiyorum arti frambuaz yapragi cayi iciyorum günde 3 fincan benim bildiklerim bu,

Hmm...
kolay yürüyebiliyormusun peki? Penguen gibi yürümelerin ba$ladi mi? ben yataktan kalktigimda öyle oluyorum (uzun bi yatma sonrasi) ama sonrasinda düzeliyor yürüyü$üm sadece elim göbegimin altinda oluyor agirlik yapiyor ve hafif yukari kaldiriyorum yirtilmalari felan önler diye dü$ünüyorum.

bi ara zorlaniyodum ama simdi gayet iyi yürüyorum hatta ögleden sonra esimle avmye gittik tam 3 saat yürümüsüz cok agrim olmuyo sadece eve gelip yatinca cok yoruldugumu hissediyorum

slm kızlar...kısmet olursa benimde doğumum 39.haftanın içinde olcak sezryenle...ilk sezeryen olduğu için buda mecbur sezryen. doğum tarihimizde belli bekliyoz...

valla cnm dogum ıcın oyle cay may ıcmedım ben.korktum.ama son aylarımda bol bol hurma yedım.hem vıtamın deposu :d

Azize,
hayirli dogumlar dilerim... Kaçinci haftadasiniz $uan? ilk dogumu sezeryan olanlarin bi sonrakileri de sezeryan oldugunu bilmiyordum ilk defa duyuyorum nedeni ne olabilir?

zederdi
Evet ya bende hurma tüketicem bakalim :) hem kan felan yapiyor diye biliyorum. Te$ekkürler.

21:20 ve 22:55 de farkli bir adet sancisi tarzinda agrim oldu... devami gelmedi yine ayaktayim herzamanki gibi uykum gelir gelmez uyumaya çali$acagim.
Televizyonda ne kadar içi geçmi$ eski diziler varsa hepsinin saatini ögrendim sagolsun kizim bi dogsun biliyorum ben isirilmadik yerini birakmicam

Hmm... dogum kanalina giremedi ha 42. haftada? :44: evet sizde durumlar farkliymi$ mecbur kalmi$lar. Belki ikinci bebeginizde de böyle bir risk felan varsa... Cünki benim tanidiklarim var onlardan ilki sezeryan olup ikincisini normal yapanlar oldu. Tuhafima gitmesi o bakimdan di.

Hayirlisi olsun.. 1ay kadar zamanin kalmi$ senin de güzel haberlerini aliriz in$allah.

ianşallah canmm...

nasılsın adayanneyım ,bence bugun doğum yaptın sen ıcıme oyle dogdu :)

selam kızlar.. benim denemediğim hiçbirşey kalmadı:) bol bool yürüyüş, hurma, kayısı ıvır zıvır ne duyduysam denedim ama kızım gelmedi. 41. haftada sezeryan oldum.. 40. haftadan sonra bebeklerin anne karnında kaka yapma ihtimali yükseliyormuş ve bebeğin sıkıntıya girmesi daha muhtemel oluyormuş ben risk almak istemedim kızım saglıklıyken.. o yüzden 41. haftada sezeryanla dogumum gerçekleşti.. hatta sezeryana gitmeden 1 gün önce deli gibi temizlik yaptım eğildim kalktım yerleri sildim belki rahatsız olurda gelir diye ama malesef(( epidural sezeryanla aldım kızımı kucağıma:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…