39 yaşında üniversite okumak

Neden kadınlar çiçektir konulu şiirinizden uzun uzun maddeler sıraladınız? Kadınlar eğitimlidir, kadınlar kariyerlidir, kariyer sahibidir falan? İnsanların niyetini çarpıtıyorsunuz. Burda kimse "otur kocana bak, çocuklarına bak, senin işin de görevin de bu" gibi bir yaklaşım sergilememiş, sadece gerçekçi oluyorlar.
Hanfendinin kocası kendisini defalarca aldatmış. Ama işi, imkanları olduğu halde rahatından ödün vermemek için boşanmıyor. Kocası olacak o adamı da olanları herkese anlatmakla tehdit etmiş, bu yüzden adam da boşanmak istemiyor. Yani hayır, eşi hayal kursaydı hanfendi fedakarlık yapmazdı.
Herkesin hayatta sorumlulukları var. Ergenlik çağında bir çocuğunuz varsa onun yararlarını gözetmeniz gerekli, böyle bir hayat size uygun değilse çocuk yapmazsınız. 40 yaşında bir kadının üniversite sınavına hazırlanan kızına, ben de okuyacağım, o yüzden taşınıyoruz, en önemli yılında arkadaşlarını, okulu dershaneni bırak demesi ne kadar mantıklı? Mesela hatırlıyorum ben sınava hazırlanırken başka şehre taşınma durumumuz vardı, ben çok istememe rağmen ailem burda okul, dershane var öylece gidemeyiz demişti ve taşınmamıştık.
Bu olayları sadece kadınlara yapılan bir baskı gibi düşünmemek lazım. Bir ailede kolay kolay kimse böyle büyük kararlar verememeli. Sizin eşiniz sizin işiniz gücünüz gayet iyiyken gelip ben üniversite okuyacağım, çocukları alıyorum, biz başka şehre gideceğiz. Sen de bizim giderlerimizi öde dese tepkiniz ne olur?
Her şeyi geçiyorum, iş imkanları açısından da bakmak lazım. 44 yaşında yeni mezun, tecrübesiz birine kim iş verecek? Devlette atanma puanları da belli.
Madem bir hayali var ya birkaç yıl beklesin ya da oturup şehrinde bir yer kazansın. Matematik yapamadığı için öyşece evini barkını bırakığ gitme hayali kurulur mu ergen çocuklar gibi?
Biraz gerçekçi olmak lazım. Hepimiz kadınların okumasını, gönlünce mesleklerinin olmasını istiyoruz ama olmayacak bir şeyi de alkışlayıp diğerlerine kadın düşmanı muamelesi yapmak olmuyor. Her şeyin yeri zamanı var. Gerçekten okumayı isteyen oturur çalışır, şehrinde üniversite kazanır. Bu kadar ayrı yaşamayı istiyorsa da boşanır.
Ben kocamdan nefret ediyorum ama boşanmayacağım, boşanırsak her yerde dedikodumuzu yapıp tüm ailemizi milletin diline sakız edeceğim. Ayrı şehre taşınıp sınav çağındaki çocuklarımı da alacağım üniversite okuyacağım, eşim de ev kiramızı faturalarımızı, masraflarımızı ödeyecek. Böyle saçmalık olur mu?
 
Konunun muhatabı ben değilim burada herkes istediğini yazabilir oyle değil mi forum kurallarına uyduktan sonra?
Tek benim soylememle yapılacak birsey değil bu. Yada çoğunluk farklı yazdı diye vazgeçecek de değil. Kocasından bosanma vs okumadım, o konuları bilmiyorum ege rbir bosanma durumu varsa boşansin. Yani ben bosanirdim .kızlarıyla aynı şehirde yada farklı şehirde okumak istiyorsa okusun.kime ne ,onun yuvası ister düzenini bozar ister bozmaz. Kimse aşağı çekmemiş aksine destek olmuş, siz de destek olmuşsunuz. Belki evli ve cocuklusunuz, bunun tecrübesiyle konuşmak elbette farklı. Ben evli de değilim çocuklu da. Fikrimi söyledim sadece. Konu sahibi de bu ayrımlara göre verir kararını her halde. Bana saldirmaniza gerek yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…