3bc embriyo

Mermaid86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2025
6
32
3
39
Merhaba sevgili kadınlar
38 yaşımının son günlerinde anne olma duygusunu tattım ve bunun için gerçekten çok uğraş verdik. Uzun yıllar boyunca tedavi gördüm ve tedavilerim süresince hep bu platformda benim yaşadıklarımı yaşayan var mı, bir umut var mı diye formları dolaştım. Şu an kızım 4 buçuk aylık ve ben de belki benim gibi olan birileri vardır onlara da umut olurum diye yazmak istedim.
2016 yılında eşimle artık çocuğumuz olmadığını görünce doktora başvurduk. Devlet hastanesine gittik öncelikle bana ve eşime bir takım testler yapıldı ve bir problem olmadığını öğrendik. Aradan bir kaç ay geçti ve hala çocuk olmayınca bu sefer özel hastaneye başladık. Burda yine bir problem bulunamadı ve yumurta geliştirici iğne ve çatlatma iğnesi kullanarak yine doğal bir şekilde hamile kalmam beklendi fakat bu tedavi şekli ile de bir sonuç alamadık. Doktorumuz aşılama ile vakit kaybetmeyelim direk tüp bebek yapalım dedi ve biz de kabul ettik. Doktorumuz tüp bebeği tedavisini Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ile ortak bir şekilde yapıyordu. Doktorumuzda tüp bebek öncesi ilaç kullanım sürecini takip ettik yumurta toplama ve transfer ise Yeditepe’de oldu. Burda benden (umarım sayıları karıştırmam ama hatırladığımı yazacağım) 8 yumurta toplandı 4’ü döllendi. 5. güne ise yalnızca bir embriyo kaldı. Ona da orta kalite dediler. Sonradan öğrendim 3cb imiş kalitesi. Doktorumuz kesin gözüyle bakıyordu bu durum ona da sürpriz oldu bizim de çok umudumuz kırıldı. Transferi yapan doktor ümidimizi kaybetmememizi ve kaliteye takılmamamızı söyledi. Transferden 10 gün sonra kan testi verdik ve değerim 49 gibi bir değer çıktı. Tabi biz çok mutluyduk fakat doktorumuz değeri düşük buldu takip edeceğiz dedi. 2 gün sonra tekrar test verdim ve değerim 70lerdeydi. Yani 2 kat artmamıştı. Ve bu süreç kimyasal gebelikle sonuçlandı.
Biz de biraz araştırma yaparak bir tüp bebek merkezi ile devam etme kararı aldık. Ve yolumuza sevgili doktorumuz Prof. Dr. Sabri Cavkaytar ile devam ettik.
Sabri Hoca ile ilk denememizde yine elimizde 1 embriyo kaldı onun kalitesi 5bb idi. (Toplanan yumurta sayısı ve döllenme oranı yine iyiydi fakat sayılarını hatırlayamadım) Doktorumuz da biz de çok ümitliydik fakat sonuç yine hüsran. Bir sonraki denemede 9 yumurta toplandı ve 8i döllendi. Bunlardan 3 ü 5. Güne gitti ve kaliteleri 3bc idi. Biz yine bir yıkıldık tabi. Sabri Hoca ümidinizi kaybetmeyin dedi ve 2 embriyo transfer etti. Ama tabi yine sonuç aynı. 1 embriyo kaldı onu transfer etmek istemedik. Süreç çok yıpratmıştı.
Sonra tekrar yumurta toplatmaya karar verdik eşimle. Sabri Hoca hastanesini değiştirdiği için biz de hastanemizi değiştirdik. Tekrar yumurta toplandı ve yine iyi sayıda yumurta oluşmuştu. Döllenme oranı neredeyse %100 dü 3. Güne hepsi gelmişti hem de a kalitede. Ama 5. Güne hiç embriyo kalmamıştı.
(Bizim tüp bebek sürecinde yumurta sayısı döllenme oranı ve 3. Gün kaliteleri hep çok iyiydi fakat 5. Güne gelemiyordu.)
Biz tabi psikolojik ve maddi olarak çok zorlandık. Sabri Hoca diğer merkezde kalan embriyoyu taşımayı teklif etti. Aslında çok gönülsüzdük ama kabul ettik. Embriyoyu genetiğe gönderelim dedi Sabri Hoca ve genetikten embriyo temiz geldi. Bu bize bir umut oldu tabi. Sonra Sabri Hoca tanısal histeroskopi yapalım dedi ve onu da olduk.
Yine bir problem çıkmadı fakat bu işlemde rahmime çizik atıldı tutunma kolaylaşsın diye. Ve ben 2024 yılı Nisan ayının son günlerinde 3bc embriyo transferi oldum.
Sanırım 9. Günün akşamıydı dayanamayıp kan testine gittik ve sonuç sanırım 52 idi. Sonucu görünce sevinemedik. Yine kimyasal olmasından korktum. 2 gün sonra tekrar test verdik ve 2 katı artma olmuştu. Sonra tekrar verdik ve yine 2 katı artmıştı. Yani benim 3bc embriyom bana tutunmuştu. Ve biz 15 ocakta kızımızı kucağımıza aldık.
Ben sürekli 3bc yazıp arama yaptırıyordum bu platformda. Belki ben de birine umut olurum diye yazmak istedim. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah.
Göreceğini sanmıyorum ama eğer görürse sevgili Sabri Hocam gördüğüm en iyi doktor ve insan. İyi ki var. Biz ne kadar olumsuzluk yaşasak da Sabri Hocaya hep güvendik, iyi ki de öyle yapmışız.

gözlerim doldu. benim yaşım genç güya (27) ancak iki gebelik kaybım var ve iki tüpümü de kaybettim. ilk opu’da 5 yumurta beşinci günde tek embriyo 2bb genetik bozuk. ikinci opu 11 yumurta beşinci güne yine bir 3ab genetik bozuk. 3. opu 8 yumurta 6 döllenen hepsi beşinci günde ama üçü yavaştı altıncı gün öldüler. kalan üçü genetiğe gitti ikisi sağlıklı döndü allahıma şükürler olsun 2bb ve 3bb. kalitelerine çok takılıyorum ama genetikleri temiz en azından diyorum sonra. allah bize de nasip etsin sağlıkla büyütün yavrunuzu inşallah

Merhaba, hikayeniz cok yorucu imis ama tebrik ederim ki yılmadan devam etmişsiniz. Çoğu tüp bebek uzmanları vazgeçenlerin deyin ısrarla devam edenlerin bebeklerini kucaklarına aldıklarını söylüyor. Bizde anlattığınız şekilde zorlu süreçleri yaşadık ve yaşamaktayız. Ve de inşallah kucağımıza da alicaz. Allah size ailenize uzun sağlıklı ömürler versin,,

Amin, çok teşekkür ederim. Genetikten temiz gelmesi çok önemli. Bizim genetik sonucundan sonra umutlarımız yeşermişti. Kaliteye takılmayın dedi doktorumuz hep. Gerçekten de öyle oldu. En büyük korkularımdan biri de bu kadar sorun var embriyom 5. Güne gelmiyor acaba sağlıklı bir bebeğim olur mu idi. Çok şükür sağlıklı bir evlat nasip oldu. Bu süreçler çok zor, çok umutsuzluğa kapıldım. Hatta artık olmaz diyordum. Ama sonunda kavuştuk yavrumla. Dilerim ki sizin de en yakın zamanda dilekleriniz gerçek olur.

Evet gerçekten çok yorucu. Hem maddi hem manevi olarak çok tükendiğimiz zamanlar oldu. Ama şükür ki sonu çok güzel oldu. Dilerim size de Rabbim sağlıklı bir evlat nasip etsin.

Öncelikle tebrik ederim, gözünüz aydın. Rabbim size evladınızla beraber sağlıklı, hayırlı bir ömür nasip etsin
Sonra da Allahh sizden razı olsun.. Transferimin 6. Günündeyim. 3ac embriyo transfer edildi, duyunca açıkçası biraz moralim bozuldu ve sizin gibi forumda arama yapıp birileri var mı siye bakıyordum ki karşıma siz çıktınız. Bana öyle güzel ümit oldunuz ki Rabbim size gönlünüzdekini hayırla kolaylıkla nasip etsin 6. Gün, belirtim hiç yok ama brn inanıyorum ki yavrum benimle. Her sabah onunla konuşuyorum, anlatıyorum. İnşallah biz de yavrumuzu kucağıma aldığımız anları yaşarız da ben de buraya yazar anlatırım

Hayırlı olsun öncelikle. 3. Opuda çok iyi döllenme olmuş ne yaptınız farklı olarak

Amin, sizden de Allah razı olsun. İnanın ben de de hiç belirti yoktu. Belirtisi olan kişileri okuyup daha da moralim bozuluyordu. Kalp atışını duymaya gittiğimizde doktoruma sürekli ‘ama benim hiç belirtim yok’ diyordum. Gerçekten de hiçbir değişiklik olmamıştı. Dilerim evladınıza sağlıkla kavuşursunuz. Güzel sözleriniz için de çok teşekkür ederim.

Hayırlı olsun öncelikle. 3. Opuda çok iyi döllenme olmuş ne yaptınız farklı olarak
Döllenme oranım hep iyiydi ve ekstra hiçbir şey yapmadık açıkçası. Vitaminlerimizi düzenli kullandık her zamanki gibi o kadar. Bizde döllenme oranı yalnızca ilk tüp bebekte biraz düşüktü sonraki denemeler hep yüksekti. 3. Güne de çok iyi geliyorlardı sonra duruyordu bölünmeleri.

Bu transferim negatif geldi maalesef ki.. Geride kalanlara artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…