Bebek Beslenmesi 4,5 aylık bebeklerde kabızlık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ela REYHANDALI ARI

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
1
0
39
Merhabalar
Oğlum 4,5 aylık , yaklasık 1 aydır sureklı kabız oluyor. sadece anne sutu ile beslenıyor ve 3 4 gune bır benım cabalarımla kakasını yapıyor. Dr gıttık ılac ve fitil verdi ama sureklı kullamak ıstemıyorm. Fiti hiç kullanmadım. İlac bağımlılık yapmadığı için onu ara sıra verıyorum. Popusuna kulak cubugu ile zeytinyağı sürüyorum ama artık bunlarında faydası olmuyor. Bir bilgisi olan var mı? Bu süreç geçici mi yoksa kalıcı mı?
Şimdiden teşekkürler

Merhabalar
Oğlum 4,5 aylık , yaklasık 1 aydır sureklı kabız oluyor. sadece anne sutu ile beslenıyor ve 3 4 gune bır benım cabalarımla kakasını yapıyor. Dr gıttık ılac ve fitil verdi ama sureklı kullamak ıstemıyorm. Fiti hiç kullanmadım. İlac bağımlılık yapmadığı için onu ara sıra verıyorum. Popusuna kulak cubugu ile zeytinyağı sürüyorum ama artık bunlarında faydası olmuyor. Bir bilgisi olan var mı? Bu süreç geçici mi yoksa kalıcı mı?
Şimdiden teşekkürler

benim kızım 5, 5 aylıkken yavaş yavaş diş çırkamaya başlamıştı çok erkendi diş çıkarırken bazı bebekler kabız bazı bebekler ishal olabilir bunu bir kontrol ettirin isterseniz.... fitil ben 4 kere kullanmak zorunda kaldım bence uzun süre yapmadıysa çocuk huzursuzsa bir kere koyun rahatlar bence....kulak cubuguda zararlı olana alışınca hep uyarılmak isteniyormuş araştırmıştım pek tavsiye edilmiyor...

birde eczanelerde satılan bebekler için uygun rezene çayı verebilirsiniz oda bağırsağı çok güzel çalıştırıyor anne sütüde alıyormuş sizde bol bol rezene çayı için...

Benim kızımın doktoru hergün bir tatlı kaşığı zeytinyağı verin demişti ve ben hep verdim, hiç kabız olmadı, 2. kızım ise şu an 8 aylık, zeytinyağını direk içmeyi sevmiyor, ben de devam sütüne katıyorum hergün, çok şükür sıkıntı yok, siz de deneyin :)

Merhabalar
Şimdiden teşekkürler
Ek gidaya baslayinca gecer biz 4.aya kadar cektik ama bizim ki mamadanmis değiştirince düzeldi.bana dr kefur içmemi önerdi.bide mamaya z.yagi ama anne sutu alıyor sen tüket z.yagini belki fayda eder

X