Bebek Beslenmesi 4 ay 4 gunluk kızıma ne gibi ek gıdalar verebilirim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lgen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
37
0
36
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar, benim kızım 4 ayını bitirdi 5. Ayından 4 gün aldı. 2 gün önce elma suyunu tattırdım çok az miktarda cok beğendi. Fakat bunun haricinde doyurucu olarak neler verebilirim? Dün akşam arı mama denedik sevmedi.. Acaba patateshavuç çorbası yapsammı? Tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler..

merhaba meyve püresi verebilirsin.mamadan yoğurt yapıp verebilirsin.mamadan muhallebi yapıp verebilirsin.kaşık maması verebilirsin. (aptamil ,bebelac , serelac vs )

çorbayı 6. ayda verirsen iyi olur diye düşünüyorum.tabi 4. ay da verilen çorba çeşitleri var mı bilmiyorum.

bağırsaklara fazla yüklenme bence.

Son düzenleme:
öncelikle cvbınız için çok teşekkür ederim.. kızımın kabızlık sorunu vardı aptamil conformil 1 kullanıyoruz.. ama son 15 gündür artık mama yememek için direniyor ve zayıflayacak diye korkuyorum..
bu sebeple kendimce çözüm olarak tadı biraz acımsı olduğu içine çok az miktarda şeker attım. fakat pek çözüm olmadı.. bu yüzden acaba diyorum çorbalara başlasammı ama biraz daha beklesem daha iyi mi olur bilemiyorum...:50:

öncelikle cvbınız için çok teşekkür ederim.. kızımın kabızlık sorunu vardı aptamil conformil 1 kullanıyoruz.. ama son 15 gündür artık mama yememek için direniyor ve zayıflayacak diye korkuyorum..
bu sebeple kendimce çözüm olarak tadı biraz acımsı olduğu içine çok az miktarda şeker attım. fakat pek çözüm olmadı.. bu yüzden acaba diyorum çorbalara başlasammı ama biraz daha beklesem daha iyi mi olur bilemiyorum...:50:

aptamil kabız yapıyormuş bunu eczanemiz söylemişti.eğer kabızlığı bir hafta dan fazla sürüyorsa ecaneden doğal gliserinli fitil alabilirsiniz.birde karnına beline bolca zeytinyağı sürün.ayrıca bu dönem mamayı reddeder endişelenmeyin.benim bebeklerimde öyleydi bebelac kullanıyordum.sonra aptamil aldım hiç yemediler damak tatlarına uymadı.tekrar bebelac a döndüm.zayıflamaz bazen 30 cc bazen 120 cc içer yine de yarar.bende çok endişe ediyordum maşallah yine de iyi gidiyordu kiloları.

kilosu sınır ın altına düşmediği sürece sorun yok.mamalara yada yaptığınız yiyeceklere şeker yada tuz atmayın.karaciğeri için iyi değil diye biliyorum.ben çorbalara tuz katmıyorum.doktorumuz öyle demişti.aklınızda olsun sizinde.

şöyle yapabilirsiniz.eğer kilosunda düşüklük olursa doktorunuza sorup çorba deneyin.ilk patates ,havuç ,pirinç düdüklüde 15 dk haşlayın değerlerini kaybetmemesi için.bir çay bardağı kadar yedirin.tabi bebeğinizi takip edin.belki havuç alerji yapabilir.verdiğiniz meyve püresini de dikkat edin.örneğin birgün armut püresi verdiyseniz iki gün bekleyin.alerji yapmazsa devam edin.
elma püresi içinde aynen yapın.nektari içinde öyle yapın.

benim bebeklerime elma püresi , armut püresi dokunmadı ama oğluma kayısı ve nektarin dokunmuştu.

Canım ya benim bebeğim yok ama üst katımızdaki bayanın 4.5 aylık bebeği var. O çok yavaştan başlamış sormuştum ona ben kendimde az çok biliyordum zaten. Öncelikle muhallebi ile başlamış pirinç unundan ama az az tabi anne sütüyle takviye yapıyor, sonra elme ve havuç deneyecekmiş.Bence de öyle olması lazım diğer meyveler alerjik olabilir. Sonra yoğurt verebilirsin ama kendi yaptığın olsa daha iyi olur. Daha sonra ki bıunları 1-2 hafta aralıklarla deneyeceksin aynı haftada hem muhallebi hem meyve püresi hem başka şeyler olmaz çok yavaşça çeşidi arttıracaksın. Çorbaya başlayacağın zaman bir 5 aylık olmalı bence ve kesinlikle sebze çorbası ile başlamalısın. Bunun için patates havuç ve pirinçten bir çorba yap asla salça tuz falan yok, Daha sonra bezelye, taze fasulye, kabak falan ekleyebilirsin. Bebeğine az az tattır hemen bir kaşık şeyi almasını bekleme meyveyi önce çok az çay kaşığıyla tattır ki alerjiyi kontrol et. Bu şekilde ilerleyeceksin. Henüz sindirim sistemleri tam gelişmediği için çorbaların unlu, kıymalıi tavuklu olmaması lazım alerjinin yanında bebeğin sindirebilir duruma gelmesi lazım bu da 4. ay için az bir zaman. 7-8. aylarda un çorbası, yayla,tarhana, kıyma tavuk kattığın çorbaları ver. Ayrıntılı anlattım biraz ama fikir vermiştir umarım.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için. 2 gece önce aptamilin tahıl karışımını verdim beğendi.daha küçük olduğu için her gece vermek istemiyorum çekiniyorum biraz çünkü.. istanbul anadolu yakasında özellikle şileye yakın bildiğiniz iyi bir çocuk doktoru varmı önerebileceğiniz??

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için. 2 gece önce aptamilin tahıl karışımını verdim beğendi.daha küçük olduğu için her gece vermek istemiyorum çekiniyorum biraz çünkü.. istanbul anadolu yakasında özellikle şileye yakın bildiğiniz iyi bir çocuk doktoru varmı önerebileceğiniz??

ben teşekkür ederim.yardımcı olmayı çok isterdim fakat malesef ben türkiye dışındayım.
çekinmekte haklısın ben geceleri mama dışında birşey vermiyorum Allah korusun herşey olabilir diye.

Merhaba arkadaşlar, benim kızım 4 ayını bitirdi 5. Ayından 4 gün aldı. 2 gün önce elma suyunu tattırdım çok az miktarda cok beğendi. Fakat bunun haricinde doyurucu olarak neler verebilirim? Dün akşam arı mama denedik sevmedi.. Acaba patateshavuç çorbası yapsammı? Tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler..

bence çok erken hazmetmede zorlanmasın sonra ben 6. aydından sonra basladım

arkadaşlar benim oğlum 2 ay 19 günlük dün doktora gittik kilosunun 18 gün geri kaldığını söyledi.zaten anne sütü çok az aldı çünkü hiç emmedi neler neler denedik ama tutmadı..sorum şu ki ben pirinç unu yedirmek istiyorum ama emin de olamıyorum vermelimiyim,vermemelimiyim?nolur bana çözüm yolu gösterin:(

arkadaşlar benim oğlum 2 ay 19 günlük dün doktora gittik kilosunun 18 gün geri kaldığını söyledi.zaten anne sütü çok az aldı çünkü hiç emmedi neler neler denedik ama tutmadı..sorum şu ki ben pirinç unu yedirmek istiyorum ama emin de olamıyorum vermelimiyim,vermemelimiyim?nolur bana çözüm yolu gösterin:(

mama versene canım.bağırsaklarına yüklenme sakın.4. aydan önce mama ve anne sütünden başka birşey kesinlikle verme.emzir ardından da mama ver.4. aydan sonra meyve püresi ve yoğurt ver.

zaten doğduğunda hiç anne sütü emmedi sağarak mama destekli içti 1.5 aylık oluncada emmediği için sütüm kesildi ve şu an sadece mama yiyiyor.2.5 saate bir 90ml veriyordum mama,geceleri ise kendi uyanmadıkça uyandırıp yedirmiyordum.taa ki doktorun ''bebeğin 18 gün geri'' diyene kadar.şimdi 2 saate bir 100 veriyorum gece saat kurup 2 saate bir kalkıp veriyorum.aradaki açığı kapatmak için pirinç unu vermek istedim..çook kararsızım:( (hani pirinç ununuda sadece 1 öğün olarak)

zaten doğduğunda hiç anne sütü emmedi sağarak mama destekli içti 1.5 aylık oluncada emmediği için sütüm kesildi ve şu an sadece mama yiyiyor.2.5 saate bir 90ml veriyordum mama,geceleri ise kendi uyanmadıkça uyandırıp yedirmiyordum.taa ki doktorun ''bebeğin 18 gün geri'' diyene kadar.şimdi 2 saate bir 100 veriyorum gece saat kurup 2 saate bir kalkıp veriyorum.aradaki açığı kapatmak için pirinç unu vermek istedim..çook kararsızım:( (hani pirinç ununuda sadece 1 öğün olarak)

seni anlıyorum için içini yiyordur 18 gün ilerde gitseydi de geriden gelmeseydi diye ama zaten yakalar o yakında.eğer iştahsız değilse mamayı reddetmiyorsa sorun yok eğer 1-2 ay gibi bi gerilik olursa o zaman dert et kendine ama kesinlikle şimdiden ek gıdaya geçme.bağırsaklara yüklenirsin bu sefer sindirim hastalıklarına davetiye çıkar.zayıf olsaydı da hasta olmasaydı diye hayıflanırsın.

beslenme düzeni ve cc si güzel.ben yaklaşık 3 ay geceleri de verdim mama ama dikkat et.mama verdikten sonra gazını çıkar mümkünse 10-15 dk omzunda kalsın.ben öyle yapıyordum.üç aydan sonra geceleri hiç uyandırmadım uyandıklarında verdim hep.hala da öyle uyanmadıkları sürece hiç uyandırmıyorum.zaten doktorumuzda uyandırma ve yedikleri kadar ver ısrar etme yemeleri için demişti.zaten öyle yapıyordum.

şu anda da diş çıkarttıkları için yemeleri iyi diyemem.

çok tşkr ederm o zaman mamaya devam edeym ek gıda kalsın zaten oğlumun rahatsızlığı var bi de başka hastalığı kaldıramaz.bakalım bu ayın 15 de dr. kontrolü var.o zamn kilosu dengelenmiştr inşllh.

çok tşkr ederm o zaman mamaya devam edeym ek gıda kalsın zaten oğlumun rahatsızlığı var bi de başka hastalığı kaldıramaz.bakalım bu ayın 15 de dr. kontrolü var.o zamn kilosu dengelenmiştr inşllh.

geçmiş olsun özel olmazsa rahatsızlığı nedir?eğer geçici ise belki o yüzden de geriden geliyordur çünkü iştahsızlık yapıyordur yada yaramıyordur.zaten kilo geriliği ileri düzeyde olsa doktorunuz tahlil ister.çünkü bazı bebekler iştahları iyi olmalarına rağmen kilo alamazlar.

inşallah dengelenmiştir.

oğlum pev hastasıydı.yani ayakları doğuştan içe dönüktü.4 günlükken alçılama başladı 6 hafta sürdü.6.hafta sonunda ameliyat oldu.3hafta daha alçıda kaldı tabi bu süre içinde çook ağlıyordu.şimdi alçılar çıktı özel ortopedik ayyakkabı ayağında arada demirle ayaklar birbirine bağlı durumda şimdi de onun sıkıntısıyla ağlıyor.yani arkadaşım anlayacağın çook ağlıyor bebeğim.onun etkisiylede kilo kaybetmiş olabilir.dr bi anda 18 gün geri diyince çok üzüldüm başımdan aşağıya kaynar su döküldü sanki..:(

oğlum pev hastasıydı.yani ayakları doğuştan içe dönüktü.4 günlükken alçılama başladı 6 hafta sürdü.6.hafta sonunda ameliyat oldu.3hafta daha alçıda kaldı tabi bu süre içinde çook ağlıyordu.şimdi alçılar çıktı özel ortopedik ayyakkabı ayağında arada demirle ayaklar birbirine bağlı durumda şimdi de onun sıkıntısıyla ağlıyor.yani arkadaşım anlayacağın çook ağlıyor bebeğim.onun etkisiylede kilo kaybetmiş olabilir.dr bi anda 18 gün geri diyince çok üzüldüm başımdan aşağıya kaynar su döküldü sanki..:(

en yakın arkadaşımın oğlu aynı sorunu yaşadı.anne karnında ayakları içe dönük dediler ve daha sonra da böbreklerinde sorun var dediler.sonra böbreklerinde sorun olmadığı ortaya çıktı.

doğduğunda ayakları içe dönüktü.annesi soru sormasınlar diye hep ayaklarını örttü.alçıya aldılar.alçı çıktıktan sonra doktor annesine sürekli dışa doğru masaj yap dedi ve ortopedik ayakkabı verdi ama normal ayakkabı gibi değildi.uzunca demirli bişeydi. ama düzelmedi tabi birkaç aylıkken ameliyat oldu.yine alçıya aldılar.son kez ameliyatını birbuçuk yıl önce oldu.şimdi ise 4 yaşında.öyle bir tatlı oğlu var ki maşallah.isterim ki benim oğlumda onun gibi tatlı dilli olsun.

yavrum küçücük haliyle psikolojisi bozuldu..o psikoloji ile yürüyemedi.doktora götürdüler yürümesine engel hiçbirşeyi yok dediler.soruyordum "naptılar annem sana nasılsın "diye.doktorlar beni ameliyat etti diyordu.annesi yürümesi için uğraşıyordu ağlıyordu hayır anne hayır diye.sonra nasıl olduysa yürüdü.inan bana şimdi o kadar iyi ki normal yürüyor ,koşuyor hiçbir sorunu yok.ayakları çok normal.

sizde aşıcaksınız annesi hiç üzülme rabbimin izni ile bugünleri geride bırakıcaksınız.o arkadaşımla daha geçen gün konuştum.2. doğurcan mı ben gelene kadar bebeklerime kardeş istiyorum dedim.eşi çok istiyor.kendi de istiyor ama yine aynı şey olur mu diye endişe de ediyor.

senin psikolojini ve yorgunluğunu aklının almayacağı kadar çok iyi anlıyorum.o arkadaşımla giderdik her alçısını yaptırdığında ,aldırdığında ,kontrollerinde ,herşeyinde.sadece son ameliyatında yanında değildim.türkiye dışındayım.

ama için rahat olsun arkadaşım inan bana bu kara günlerde geride kalıcak.inanıyorum ki sen güçlü bir annesin. yeter ki pes etme gücünü topla.evladın için sabrına sabır kat.

Son düzenleme:
benimde kızımın ayakları malesef öyle masajla biraz düzeldi o yüzden doktor alçıya almadı ay sonunda kontrol var bakalım eğer geçmezse alçıya alacam demişti ama bana sanki bi değişiklik olmadı gibi geldi inş düzelir ameliyata gerek kalmaz Allah yardımcımız olsun

çok tşkr ederm büyük moral verdin bana ..güçlü olmaya çalışıyorum bizim bebeğimiz daha 4 günlüktü alçıya alındı 2 aylıkken de amelyatını oldu.çok şükür ayakları düzeldi.işte aynen o demirli ayakkabıdan giyiyor.umarım 2. bir ameliyata gerek kalmaz :( şimdi yapacağımız tek şey sürünme ve yürüme çağına gelmesini beklemek.Allah herkesin bebeğine de yanında benim oğlumada şifa versin inşallah.derdi veren Allah dermanı verende Allah...benm ayaklarımda öyleymiş benm oğluma ''senin genlerini almış'' dediler..ee beni 23 yıl önce düzellettiklerine göre şimdi tıp daha ileri bizim bebeklerimizde iyi olur..inşllhhh...

benimde kızımın ayakları malesef öyle masajla biraz düzeldi o yüzden doktor alçıya almadı ay sonunda kontrol var bakalım eğer geçmezse alçıya alacam demişti ama bana sanki bi değişiklik olmadı gibi geldi inş düzelir ameliyata gerek kalmaz Allah yardımcımız olsun

masaj yapmak önemli.daha kemikleşmediği için vücudu ayaklarına yapılan her masaj şekillendiriyor.elastiki olduğu için.geri kalan düzeltme de alçı yada ameliyatla düzeltiliyor.siz masaj yapmaya devam edin.siz farketmesenizde mutlaka faydası oluyor.

biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın.

çok tşkr ederm büyük moral verdin bana ..güçlü olmaya çalışıyorum bizim bebeğimiz daha 4 günlüktü alçıya alındı 2 aylıkken de amelyatını oldu.çok şükür ayakları düzeldi.işte aynen o demirli ayakkabıdan giyiyor.umarım 2. bir ameliyata gerek kalmaz :( şimdi yapacağımız tek şey sürünme ve yürüme çağına gelmesini beklemek.Allah herkesin bebeğine de yanında benim oğlumada şifa versin inşallah.derdi veren Allah dermanı verende Allah...benm ayaklarımda öyleymiş benm oğluma ''senin genlerini almış'' dediler..ee beni 23 yıl önce düzellettiklerine göre şimdi tıp daha ileri bizim bebeklerimizde iyi olur..inşllhhh...

inşallah canım.arkadaşımın oğlu da babasından almış genini.zaten düzelme olduysa hiç gerek kalmaz.amin rabbim nerede varsa şifa versin inşallah

Back
X