4. Ay uyku gerilemesi

tuanabird

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2024
57
22
8
28
Meme reddi bitti, uyku gerilemesi başladı :’)

Kızım yeni yeni dönmeye başladı
Gündüzleri uykusunda çok sorun yaşamıyorum. Genelde kendi kendine dalıyor. Yüzünü okşuyorum, göğsüne pat pat vuruyorum uyuyor. Bazen 30-40 dakika, bazem 1-2 saat uyuyor.
Dönmeye başladoktan sonra kundak istemez oldu. Kundak yapamıyorum artık. Yapınca ağlıyor huzursuzlanıyor. Kundaksızda yan dönerek yatmak istiyor. yan yatıyor. Ama yan yatış pozisyonunu ayarlayana kadar hep yüzüstü dönüyor ve yüzü yatağa gömülüyor. Kafasını çeviremiyor. Eğer yan pozisyonunu ayarlayabilirse güzel uyuyor gündüz

Asıl sorun gece uykusu
ben 9 gibi kızımı gece uykusuna yatırıyorum. Ama gündüz ki gibi kendi uyumuyor, emzirirken dalıyor. Dalınca yatağa yatırıyorum. Normalde gece 2-3 gibi anca uyanırdı ve beslerdim. Şimdi yatağa koyunca 40 dk sonra uyanıyor ve gözleri kocaman açıyor sanki hiç uykusu yok. Bende yüzünü okşayıp pat pat vuruyorum dalsın diye. Normalde uyurdu. Ama artık 1 saat uğraşıyorum. 1 saatin sonunda dalamayınca sinirlenip ağlıyor. Bende kucağıma alıp meme veriyorum öyle uyuyor tekrar
Şimdi bu şekilde uyutursam aslında yine çözümü var. Ama hep memeye alışarak uyumasın kendi dalabilsin istiyorum. Bir yandan da belki de memeye, anne sıcaklığuna ihtiyacı var bu dönem, disiplini boşver al kucağına uyut diyorum.

Önerileriniz neler?

Oncelikle Allah kolaylik versin, 4. ay tam bir perisanlik. yalniz bir gun bir uyanacaksiniz ve butun hepsi bitmis olacak, oyle bir durum.
Ben de bu sekilde epey bir gecirdim. Sonra instagramda bir kisi bebegini misty mountain cold diye bir sarki calarak uyuttugunu gordum. Nasil bir caresizlikte o gun ben de denedim. Youtube da 3 saatlik versiyonu varmis hatta bebekli aileler icin :D tak diye sakinleyip 5-10 dakika sonra uykuya daldilar. hatta birsey yapmama bile gerek kalmadi. Sadece yanlarina uzanip sarilip yaitoyrdum.
sarilin cocugunuza, benimkiler 27 ayliklar ben hala sarilip yatarim.

Oncelikle Allah kolaylik versin, 4. ay tam bir perisanlik. yalniz bir gun bir uyanacaksiniz ve butun hepsi bitmis olacak, oyle bir durum.
Ben de bu sekilde epey bir gecirdim. Sonra instagramda bir kisi bebegini misty mountain cold diye bir sarki calarak uyuttugunu gordum. Nasil bir caresizlikte o gun ben de denedim. Youtube da 3 saatlik versiyonu varmis hatta bebekli aileler icin :D tak diye sakinleyip 5-10 dakika sonra uykuya daldilar. hatta birsey yapmama bile gerek kalmadi. Sadece yanlarina uzanip sarilip yaitoyrdum.
sarilin cocugunuza, benimkiler 27 ayliklar ben hala sarilip yatarim.
bir süresi var mı peki? Saat başı uyanıyor geceleri artık.
Birde nezle oldu sanırım burnu akıyor. Sık sık temizliyorum burnunu. Şehir dışındayım bilmediğim doktorada götürmek istemiyorum, kendiliğinden geçer mi acaba?

Dediğiniz şarkıyı dün açtım. Uyuttu gibi, tekrar denicem bakalım :)

Hem uyku gerilemesi var hem de Büyük ihtimalle destekli uyumaya alışmış memeyi alınca uyuyormuş çünkü. Destekli uyuyan bebek uyku döngüleri arasında hep aynı desteği ister kendi kendine uyuyamaz maalesef. Ama uyku gerilemesi 1 hafta 10 gün sürüp geçiyor ve geçtikten sonra desteksiz uykuya alıştırmaya çalışın. Merak etmeyin geçecek biz 4. Ayda uyku sorunu yaşamadık ama 6. Ayda 2 buçuk hafta süren korkunç bi gerileme yaşadık ama rutini hiç bozmadım destek vermedim tam tersi atak zamanı desteği bitirdim uyku arkadaşı verdim yanında yattım sabırla uyumasını bekledim zamanla uykuya geçiş süresi kısaldı. Tabi şimdi 10 aylık ve hala arada uykusuz günleri oluyor ama hangi insanın olmuyor ki yani bi sıkıntısı varken uyumuyor ve bazen sarılıp kucağımda uyutuyorum ama nadir olduğu için alışmıyor.

Benim bebeğimde 4. Ayda asla uyumuyordu hep uykuları 15 dk 20 dk falandı en fazla şimdi 6 aydayız gündüzleri en fazla yarım saat uyuyor ama geceleri kesintisiz merak etmeyin bu günler geçecek

Hem uyku gerilemesi var hem de Büyük ihtimalle destekli uyumaya alışmış memeyi alınca uyuyormuş çünkü. Destekli uyuyan bebek uyku döngüleri arasında hep aynı desteği ister kendi kendine uyuyamaz maalesef. Ama uyku gerilemesi 1 hafta 10 gün sürüp geçiyor ve geçtikten sonra desteksiz uykuya alıştırmaya çalışın. Merak etmeyin geçecek biz 4. Ayda uyku sorunu yaşamadık ama 6. Ayda 2 buçuk hafta süren korkunç bi gerileme yaşadık ama rutini hiç bozmadım destek vermedim tam tersi atak zamanı desteği bitirdim uyku arkadaşı verdim yanında yattım sabırla uyumasını bekledim zamanla uykuya geçiş süresi kısaldı. Tabi şimdi 10 aylık ve hala arada uykusuz günleri oluyor ama hangi insanın olmuyor ki yani bi sıkıntısı varken uyumuyor ve bazen sarılıp kucağımda uyutuyorum ama nadir olduğu için alışmıyor.
Gündüzleri desteksiz uyuyor aslında.
Ama gece uykusunda uyumaya yakın beslensin diye uyku zamanında emziriyorum, bu da uyumasına sebep oluyor herhalde. Gece uykusunda beslenme ve uykuya geçişi nasıl yapmalıyım? 9 da uyuyacaksa 8de mi emzireyim?
Gece uykudan uyanınca uyusun diye bekliyorum ama karnının üstüne yatıyor takılıyor öyle :)) kendi kendine uyusun diye çok bekliyorum. Uykusu gelince ve dalamayınca da ağlamaya başlıyor. Ağlaya ağlaya kendi kendine dalar mı acaba?
Birde 3 saatte bir uyandı mesela bu gece. Ve ağlıyordu baya, acıktı mı? Yoksa geri uyumak istiyor bunun huzursuzluğu mu bilemedim. Bende emzirdim. Zaten 9da yatarsa 3te emzirmeye uyandırıyordum normalde.

Teşekkür ederim içim rahatladı biraz :)

Benim bebeğimde 4. Ayda asla uyumuyordu hep uykuları 15 dk 20 dk falandı en fazla şimdi 6 aydayız gündüzleri en fazla yarım saat uyuyor ama geceleri kesintisiz merak etmeyin bu günler geçecek
Teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız için :) ne ara 4 ay oldu bilmiyorum hızlı büyüyorlar :(

benim kızım 7 ay olmak üzere hala kesintisiz uyumuyor geceleri :D yani ful uyanmıyor da mızırdanıyor diyelim

bir süresi var mı peki? Saat başı uyanıyor geceleri artık.
Birde nezle oldu sanırım burnu akıyor. Sık sık temizliyorum burnunu. Şehir dışındayım bilmediğim doktorada götürmek istemiyorum, kendiliğinden geçer mi acaba?

Dediğiniz şarkıyı dün açtım. Uyuttu gibi, tekrar denicem bakalım :)
Ya ben de o sarkiyi ilk actigimda inanamamistim. Bir sure denedim inanmak icin. Bu surec 2-3 hafta falan surdu bende. Sonra bir gun oglen uykusunda hic zorlanmadan uyudular. Sasirdim ilk an inanamadim falan. Ertesi gun de ayni oldu falan derken 1 hafta gecti bu sekilde sonra duzeldi. Tabi bu bitiyor baskasi basliyor ama hepsi bir sure sonra bitiyor.
Bir diger konuda dis cikarma sureci de baslamistir buyuk olasilikla onun agrisina da uyaniyor olabilir.
Onun icinde osanit kullandim, dis jeli aldim eczaneden onu kullandim. Bir de gun icerisinde karanfilli su hazirlayip buzluga atmistim: onunla dislerine masaj yaptim.
Burnu da akiyorsa temizlemekten baska care yok. Serum fizyolojik en iyi temizligi sagliyor.

Back
X