Bebeğim çok huysuz. Delireceğim artık.

Bana cok normal geldi zaten cogu bebek boyle genis bir anneler grubumuz var oradan biliyorum. Kizim 2 yil emdi ve 1.5 yasina kadar her her gece 2-3 saatte 1 uyandi memeyi aldi geri uyudu. Emen bebekler boyle oluyor genelde . Ben ilk deliksiz uykumu 2 yil sonra memeyi kestikten sonra yasadim ilk hafta zor adapte oldum vucut soka girdi😂

her gün deniyorum 😂😂 oynuyor emzikle ama asla emmiyor. ilk 3 ay emiyordu ama birden bıraktı emziği. o zamandan beri denemediğim emzik kalmadı. her gördüğüm yöntemi uyguladım ama yok almıyor.

bir de benim bebeğim emerek uyumaya alışıl doğduğundan beri. gazlı bir bebekti ve ben çok stresliydim. yani bu konuda bir düzen oturtamadım. simdi uykusuzluktan bayılıyor olsa bile emmeden uyumuyor.

bu yüzden de oluyor olabişir bilmiyorum ki.. gittikçe daha bilinçlendiği için aslında hep memeye bağımlıyken simdi bunu belli edebiliyor da olabilir. cünkü bildiğiniz kıyafetimi çekiştiriyor memeye ulaşmak için sürekli.

bir sekilde kesmem lazım ama ne benim sinirlerim o kadar sağlam ne de bebeğim o kadar uyumlu 😂 inanılmaz inatcı bir cocuk. kedimiz var kendini sevdirtmediği için sinirlenip çıldırıyor. tüm bebekler aynıdır ama bizimkini gören herkes de diyor.. her istediği anında olacak.. oyalayamıyoruz, dikkatini dağıtamıyoruz.
bir süre babasi yatirabilir mi uykuya? Gece kalkip o sakinlestirse.

derdim zaten beraber oturmamız 😂😂 yani sürekli destekle oturduğu için hep oturuyoruz beraber 😂 asla sırtı yere değmeyecek.

ek gıdaya 6.ayda başladık ama öğün vermiyoruz henüz. günde 2-3 tatlı kaşığı bir seyler yiyor iste.
sirt üstü yatinca rahatsiz mi oluyor acaba? Osteopatiye götürmüsmüydünüz hic?

Ek gıdaya geçtiniz mi açlıktan yapıyor olabilir mi çünkü benim oğlumda öyleydi kapıdan geçerken beni görünce çıldırıyordu ek gıda dönemine denk geldi çünkü artık anne sütü yetmiyor doymuyorlar ve bizimkinin ki açlıktandı nasıl ki biraz beslenmesini artırınca sakinledi
hayır aksine sindirebileceğinden fazlasını emiyor. cünkü kusuyor ayrıca son bir haftadır sürekli geğiriyor

sirt üstü yatinca rahatsiz mi oluyor acaba? Osteopatiye götürmüsmüydünüz hic?
yok götürmedim ama neseli oldupunda yatıyor sırt üstü. sabahları mesela yatakta bir saat falan sırtüstü takılıyoruz oynuyoruz vs. sırtına masaj da yapıyorum her duş somrası bir ağrısı olsa anlardım sanırım

Kızlar iyi geceler.

Oğlum 6.ayına girdiğinden beri her sey altüst oldu bildiğiniz. Tasındık bildiğiniz gibi.. Ve tasındığımız il aşırı nemli..

İlk başlarda gündüz uyumamaya başladı.. Sürekli huzursuz. Ağlamıyor ama sürekli mızmızlanıyor. Artık o mızmızlanma sesini kafam kaldırmıyor.

Sonra gece uykularında da huysuzlanmaya başladı. Birkaç gün ailemin yanına gittim, onların evi serin yayla gibi bir beldede. Ama orda tam aksine çığlıklarla uynamalar başladı.

Simdi gündüzleri uyuyor. Sürekli bizi yanında istiyor. Yatmak istemiyor, hep oturmak istiyor ve henüz desteksiz oturamıyor. Babası veya ben odadan çıktığımız gibi ortalığı yıkıyor. Diğer yandan diyelim salonda babasıyla oynuyor, kapıdan gecerken beni görürse yine ağlamaya başlıyor.

Gece yatırıyorum. İlk uykusu 3-4 saat güzel uyuyor. Sonra uyanıyor ve meme istiyor. Mızmızlanıyor sadece, gözlerini dahi açmıyor. Emmeden pışpışlayarak uyutmaya calisiyorum ama memeye yapışıyor, ağzını açıp kapatıyor meme istiyor sürekli.

Ben de çok yorgun olduğum için yatağa aldım emerek uyuttum. Bu da ters tepti çünkü memeden ayrıldığı gibi yine memeyi aramaya başlıyor. Bildiğiniz sabaha kadar emzirerek uyutuyorum. Belim, boynum çürüdü resmen.

Ben kalkmayayım esim kalksın uyutsun dedik ona da yok. Dün gece deneyelim dedik bağırdı çağırdı bi dünya. Mecbur emzirdim yine.

Doktora götürdük dişin geldiğine dair bir belirti yok. Sağlıklı, bir sorunu da yok. Napicam Allah aşkına bi fikir verin. Memeden kesmeyi dahi düsündüm artık ama ne öğün olarak ek gıdaya başladık henüz ne de mama içiyor.

Son bir kaç gündür kucağıma aldığımda da direkt göğsüme yapısıyor. Yenidoğan dönemindeki sıklıkla emziriyorum resmen. Fazla emiyor bu sefer olduğu gibi çıkarıyor sütü. Ama kustuğu gibi yine meme istiyor.

Kesip atıcam artık valla bıktım artık.
6.ayda boyle degisiklikler oluyor ayri a sehir degistirmissiniz normal bir adaptasyon surecinin olmasi. Biraz sabiir

hayır aksine sindirebileceğinden fazlasını emiyor. cünkü kusuyor ayrıca son bir haftadır sürekli geğiriyor
Anladım canım demek ki sütün yeterli geliyor benim çok azalmıştı o dönem yoğurt püre tarzı şeylerle başladım minik minik azar azar tadımlarla, diş değil demiş dr ama diş öyle bi anda çıkmaz ki zaten aylar sürüyor çıkması yukarıya sürmesi bi doktor var YouTube da ve instada videoları var belki biliyosundur osman gönülal adı ona sormuşlardı aynı sizin bahsettiğiniz semptomları o dr böyle bi yanıt vermişti diş... Gece yatmadan önce çok çok huzursuzsa yarım ölçek calpol verebilirsin bi alerjisi falan yok ise.

Anladım canım demek ki sütün yeterli geliyor benim çok azalmıştı o dönem yoğurt püre tarzı şeylerle başladım minik minik azar azar tadımlarla, diş değil demiş dr ama diş öyle bi anda çıkmaz ki zaten aylar sürüyor çıkması yukarıya sürmesi bi doktor var YouTube da ve instada videoları var belki biliyosundur osman gönülal adı ona sormuşlardı aynı sizin bahsettiğiniz semptomları o dr böyle bi yanıt vermişti diş... Gece yatmadan önce çok çok huzursuzsa yarım ölçek calpol verebilirsin bi alerjisi falan yok ise.
calpole alerjisi var dolven kullanıyoruz ama

Allah yardımcınız olsun. Biz 9 aylık olduk aynı durumdayız 😔 verebileceğim bi tavsiye yok. Konuyu takipteyim. Ben de meme reddi yaşadığı dönem hep uykuluyken emzirdim. Şimdi asla memesiz durmuyor 🙁 bir de biz ek gıdada ilerledik ama yine memeye düşkünlüğü aynı. Ek gıdayla kendini doyurmuyor asla emmek istediği için, 🙁 yani en azından benimki böyle

Allah yardımcınız olsun. Biz 9 aylık olduk aynı durumdayız 😔 verebileceğim bi tavsiye yok. Konuyu takipteyim. Ben de meme reddi yaşadığı dönem hep uykuluyken emzirdim. Şimdi asla memesiz durmuyor 🙁 bir de biz ek gıdada ilerledik ama yine memeye düşkünlüğü aynı. Ek gıdayla kendini doyurmuyor asla emmek istediği için, 🙁 yani en azından benimki böyle
benimki de ek gıdaya hiç hevesli değil maalesef. Balık, köfte, meyve vs seviyor ama onun dısında bir seyi yedirmeyi geçtim tattırmak bile işkence.. Henğz erken diye de çok üzerine gitmiyorum ek gıda konusunda ama benimki eminim açlıktan istemiyor memeyi. ağzında olsun istiyor sürekli.

benimki de ek gıdaya hiç hevesli değil maalesef. Balık, köfte, meyve vs seviyor ama onun dısında bir seyi yedirmeyi geçtim tattırmak bile işkence.. Henğz erken diye de çok üzerine gitmiyorum ek gıda konusunda ama benimki eminim açlıktan istemiyor memeyi. ağzında olsun istiyor sürekli.
Ya zaten 1 yaşına kadar ana gıda anne sütü olacak o yüzden ben de zorlamıyorum açıkçası. Sonra bi ömür yiyecek nasıl olsa. Zaten şu 2-3 ayda öğrendiğim bişey var zorlarsam hiç yemiyor. O yüzden kafasını çevirdiği an bırakıyorum ek gıda olayını

Back
X