Bu mesajimdan 7 gun sonra dogum yaptim. Sut urunleri ve yumurta alerjisi vardi. Anne sutu aldigi icin ben tum sut urunleri ve yumurta olan şeyleri yiyemiyordum. Her misafirlikte olan tereyagli pilav, yogurtli salatalar, sehriye corbasi, tum paketli gidalar aylarca diyet listemdeydi. Cok zorlandim. Herkes, aman ye işte bir lokmadan ne olacak diyordu. Psikolojik olarak bitmiştim.
Istanbuldaki en iyi iki profesöre gittim. Bebegimin kakasindan devamli kan geliyordu alerji sebebiyle. Bu iki profesör de, alerji testine bile hic ihtiyac duymadan, benim diyetimi tamamen ortadan kaldirdi ve bebegime de 5 aylikken ek gida basladi. Ek gidayla beraber hersey duzeldi.
Doktora aglaya aglaya kakasindaki kanları gosterirken, "sen bunu hic farketmesen de, hic diyet yapmasan da bu bebek iyilesecek. En kotu ihtimalle cok kan gelirse biraz kansizlik olabilir" dedi.
Hic diyet yapmadan anne sutu verdim ve ek gidaya 5 aylikken başladım. Simdi bebegim yumurta akı ve yogurt dahil herseyi yiyebiliyor. Aman alerji diye doktoru dinlemeyip fazla hassasiyet gosterseydim, eminim simdi cok kotu durumdaydık.
Hemşireler daha 3 4 saat once dogmus bebege giydirdigim yeleği bile cikardilar hep. Ben giydirdim onlar cikardi. Sonra ben de giydirmemeye karar verdim :)
Kucagina alan kimseye alma demedim. Oyle tutma, basina yastik koy bilmem ne demedim. Herkesin doya doya sevdiği ve sevgiye de doya doya buyuyen bi bebegim var. Evet tuz seker vs kesinlikle vermiyorun. Ama kirk yilda bir babannesi agzina bi lokma verdiğinde de kiyameti koparmıyorum.
Cocugu surekli birseylerden koruma psikolojisi anneyi cok yoran ve bebege zarar veren bir durum olduğunu dusunuyorum