Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Oğlum beslenmeyi red ediyor ve uyutarak emziriyorum sütüm azaldı mama bile istemiyor.Ne yapmam gerek bilmiyorum hastada değil.sizler kaç saatte bir besliyorsunuz ve çiş sayısı nekadar.Ayrıca kilo aldıran mama tavsiyesi istiyorum
bır sakın olun once...zaman zaman ıstah kesilmesı olur...emmeyı bırakırsada emmeden buyuyen yuzlerce bebek var...benım kızım uc gun emdi...daha sonrası dunyanın sonu sandım...etrafında baskısıyla ama cok sukur cok saglıklı hatta yasıtlarından bıraz onde...yanı anne sutu tabıkıı alsın her bebek...sız elınızden gelenı yapın oluyorsada olmuyor ne yapalım...stres yapmayın
❤Patates ve Püresi❤
Kayıtlı Üye
Konuyu takipteyim.
Yenidoğan bebeğin günde kaç defa kaka yaptığını ?
Kaç defa kaç dakika emdigini?
Kaç saat uyursa normal kaç saat uyumazsa anormal?
Hiçbir bilgim yok. Tecrübeli anneler ışığınıza ihtiyacım var benimde.
Bide , bebek doğduktan kaç gün sonra banyo yaptırmaya baslamali?
Veya sizlerin sunuda söyle yapacaksın dediğiniz şeyler var mi ???
Oğlum beslenmeyi red ediyor ve uyutarak emziriyorum sütüm azaldı mama bile istemiyor.Ne yapmam gerek bilmiyorum hastada değil.sizler kaç saatte bir besliyorsunuz ve çiş sayısı nekadar.Ayrıca kilo aldıran mama tavsiyesi istiyorum
yaaa allah askıan nedir bu emzirme meraki bende 1 ay emmisim sonrası yok bu kadınlarin ille emzirimcem ille acı cekicem triplerini anlamıyroum merak etme emzirmesende sen onun annesinin yanii
al mamayı yap simdiki mamalar anne sütü kalitesinde
Bosver emzirme laflarina kulagini tika canim.Elinden geleni yap. Olmuyorsa tabi ki dunyanin sonu degil ama hicbir mama anne sutunun yerini tutmaz ve sabretmelisin.Benim bebegim de o aylarda reddetmisti. Kucagimda pispislayip gezerek ya da hic kucagima almadan uzerine egilerek falan emzirdim bir donem Neyse ki gecti ve sonrasinda oldukca duskun oldu.2 yasina kadar emdi.Sabret gecer, kendini cok yipratma. Bira mayasi tableti kullanabilirsin sutunun artmasi icin.
❤Patates ve Püresi❤
Kayıtlı Üye
yaaa allah askıan nedir bu emzirme meraki bende 1 ay emmisim sonrası yok bu kadınlarin ille emzirimcem ille acı cekicem triplerini anlamıyroum merak etme emzirmesende sen onun annesinin yanii
Öyle demeyin ama. Ne olursa olsun o mamalar ambaja giriyor ve asla anne sutunun yerini tutamaz. Hele ki sütü hala gelen bi anne için bebeginin emmemesi cok üzüntü vericidir.
Ben bile şimdiden sutum yetecek mi diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü mama ile beslemeye ne kadar geç baslarsam o kadar iyi.
Bağışıklık sistemi guclenene kadar emsin fena mi.
Memede çıkan iki yara bi anne için acı değil ancak mutluluk olabilir.
İnşallah benim sıpa da en azından 6 ayı bitene kadar emer. Gönül ister ki dişleri çıktıktan sonra da emsin ama o zaman zor olacak tabi.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
O aylarda red olur lutfen israrla emzir, uyurken kucaginda veya her ne sekilde kabul ederse o sekilde emsin. O emdiginde sutun de artacak, ara sira beyne sut uret sinyali gitmesi icin makineyle sagabilirsin.Ilk kizimi hatalar yuzunden 2 ay emzirebildim,ikinciyi cok sukur 15 aydir emziriyorum. Bu bir donem,kararli olursan atlatirsin
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Öyle demeyin ama. Ne olursa olsun o mamalar ambaja giriyor ve asla anne sutunun yerini tutamaz. Hele ki sütü hala gelen bi anne için bebeginin emmemesi cok üzüntü vericidir.
Ben bile şimdiden sutum yetecek mi diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü mama ile beslemeye ne kadar geç baslarsam o kadar iyi.
İnşallah benim sıpa da en azından 6 ayı bitene kadar emer. Gönül ister ki dişleri çıktıktan sonra da emsin ama o zaman zor olacak tabi.
Canım, 3 aylıkken 2 dişi olan, ve 21 ay emzirmiş bir anne olarak yazıyorum, dişli haline anne de bebiş de bir süre sonra adapte oluyor, korkma yanı bir iki ısırılsan da geçiyor :) :)
Bu arada kesinlikle kanser hastalarına bile anne sütü öneriliyorken mamayla kıyas bile olamaz..
lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
Bebeğin ayı itibariyle tam bir “meme reddi” vakası bu galiba.. Tabi siz önce fiziksel bir sorun olmadığına emin olun. Doktorunuzu ziyaret edin. Eğer bir sorun yoksa yaşadığınız durum meme reddidir.
Meme reddi yeni anne olmuş bir kadın için başlı başına bir kabus olmalı. Dünyayı keşfetmeye başlayan bebek memeyi önünde bir olarak engel görüyor ve devamlı memeyle kavga ediyor. Anne de kendini yetersiz, mutsuz, başarısız hissediyor.
Halbuki böyle olmak zorunda değil. Bu zor dönemi atlatabilirsiniz.
1) Her şeyden önce bebek emmediği için sütünüzün azalmasını önlemeye bakın. Bunun için 3 saatte bir her iki memeyi de tamamen boşalana kadar sağın.
2) Sağdığınız sütleri kaşıkla içirmeyi deneyin. Eğer biberon kullanıyorsanız biberon da olabilir tabi ama benim tecrübem biberon durumu iyice zorlaştırıyor. Hali hazırda memeden soğumuş olan çocuğu iyice uzaklaştırmaktan başka işe yaramıyor.
3) Bebeği ayakta gezdirerek/sallayarak emzirmeyi deneyin. Bu birçok annede işe yarayan bir yöntem. Bebek henüz çok ağır olmadığı için fazla yorucu olmuyor.
4) Farklı emzirme pozisyonları deneyin. Her zaman emdiği pozisyon harici hangi pozisyon varsa deneyin. Değişiklik iyi gelebilir.
5) Duşta emzirmeyi deneyin. Müzikle emzirmeyi deneyin. Şarkı söylerken, masal anlatırken, oyun oynarken emzirmeyi deneyin. Kısacası deneyin de deneyin :) Maksat emzirmeyi bebek için yeniden eğlenceli hale getirmek.
6) Fazla ısrarcı olmadan sık sık teklif edin. Reddettiği zamanlarda panik olmayın. Biliyorum zor ama elinizden geleni yapın.
Elinizden geleni yaptıktan sonra baktınız ki olmuyor elbette çocuğu aç bırakacak değilsiniz. Emzirmek anne ve bebek için ideal olandır ama formül mamalar da öcü değildir yani. Sağlıkla büyütün, inşallah kısa zamanda çözersiniz aranızdaki bu meme sorununu :)
❤Patates ve Püresi❤
Kayıtlı Üye
Canım, 3 aylıkken 2 dişi olan, ve 21 ay emzirmiş bir anne olarak yazıyorum, dişli haline anne de bebiş de bir süre sonra adapte oluyor, korkma yanı bir iki ısırılsan da geçiyor :) :)
Bu arada kesinlikle kanser hastalarına bile anne sütü öneriliyorken mamayla kıyas bile olamaz..
Bebek emzirmek deyince bile bi tuhaf oluyor içim :) sanirim en cok emzirirken bi garip olucam.
Ya dişleri nden korkmuyorum ben. Sonuçta bebek gözünü açtığı an itibari ile emme refleks inde olacağı için ısırma ihtiyacı veya ısırma eğilimi cok olmaz diye düşünüyorum. Ama beni ciddi korkutan memede yara olması.
Annem meme de yara olursa kendi sütünü sür dedi.
Atam benim. Vardır bi bildiği diye düşünüyorum.
Küçük ken hatırlıyorum erkek kardeşim doğduktan sonra kulak ağrısı oluyordu ve annem kendi sutunden damlatiyordu. Hatta bizede yapıyordu bunu.
Faydasının cok olduğunu biliyorum.
Anne iste kendi tecrübesini paylaşıyor benimle :)
Bazen der ki ben sizin yüzünüzü bile kendi sutumle yikardim ondan sivilce yok falan der. Tabi bu ne kadar bilimsel tartışılır.
Anne sütü sadece bebeğe değil dediğin gibi birçok hastalığa da iyi geliyor. İnşallah bende senin gibi uzun sure emziririm sipami. 21 ay ya. Cok iyiii
Sütün kesilmemesi için sağma makinesi alıp anne sütü saklama poşetleri var buzdolabına, buzluğa koyabiliyorsun. Biberonla verebilirsin bu şekilde çalışan anneler böyle yapıyor tabi ki emmesi daha iyi ama en azından mama yerine anne sütü almış olur biberon da olsa. Yetmediğini düşünürsen, çocuk açsa tabi mama da verilebilir. Ama huzursuzluk gazdan olabilir, yediklerine de dikkat etmek şart, çok şekerli, çok baharatlı, acılı yiyeceklerden, sindirimi zor besinlerden kaçınmak en güzeli. Hem sizin hem bebeğinizin huzurlu ve sağlıklı olması için.
Ve dünya bir çölse durma. Seraba su getir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bebek emzirmek deyince bile bi tuhaf oluyor içim :) sanirim en cok emzirirken bi garip olucam.
Ya dişleri nden korkmuyorum ben. Sonuçta bebek gözünü açtığı an itibari ile emme refleks inde olacağı için ısırma ihtiyacı veya ısırma eğilimi cok olmaz diye düşünüyorum. Ama beni ciddi korkutan memede yara olması.
Küçük ken hatırlıyorum erkek kardeşim doğduktan sonra kulak ağrısı oluyordu ve annem kendi sutunden damlatiyordu. Hatta bizede yapıyordu bunu.
Bazen der ki ben sizin yüzünüzü bile kendi sutumle yikardim ondan sivilce yok falan der. Tabi bu ne kadar bilimsel tartışılır.
Anne sütü sadece bebeğe değil dediğin gibi birçok hastalığa da iyi geliyor. İnşallah bende senin gibi uzun sure emziririm sipami. 21 ay ya. Cok iyiii
simdiden lanolin isimli kremi al ve gogus uclarina sur, yara olmamasi icin. Simdiden baslarsan daha iyi olur.
Muhattap değil "muhatap"
Kayıtlı Üye
O aylarda çok normal. Kızım da 4.5 ay civarı emmek istemedi. 2 hafta kadar sürdü. Hemşiremiz taneli olmayan mama kıvamında çorbalar vermemi ve emzirmeyi bırakmamamı söyledi. Dedigini yaptim ve tekrar emmeye basladi. 2 yasina kadar da emdi. Telasa kapilmauin lütfen. Zor belki ama geçecek.
Ve dünya bir çölse durma. Seraba su getir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Sosyal medyadan cocuk doktorlarini takip edin. Sık gorulen sorunlar hakkinda guzel paylasimlar yapiyorlar. Mesela 4 ay civari meme reddi olabiliyormus daha yeni okumustum. Normal bir durum yani. Gayret etmeye devam edin, geçiyormus bu surec
Sütü varken neden çabalamasın? Bu aylarda meme reddi normal. Bebeği geri döndürme şansı da var. Tabi ki her anne bu durumda endişelenir. O sütün bir damlası bile değerli. Hiç bir mama da anne sütü kalitesinde olamaz.
Tüm çabaya rağmen oldu da bebek emmedi, mama verilecek mecbur, ucunda ölüm yok. Ama önce endişe ve çaba normal.
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Oğlunuz klasik meme reddi yaşıyor. Bizim de 6. aya kadar sürmüştü. Sonra normal emmeye devam etti.
Akıllarınca etrafı farkedip emmekten daha ilginç buluyor hınzırlar.
Meme de bu şekilde terbiye oluyor ama merak etmeyin bebek emdiği sürece sütünüz olur.
Ben şekilden şekile girerdim biraz daha emsin diye. Onu yatağa koyar resmen üstüne abanırdım inek gibi. Sağ tarafıma koyup sol memeyi vererek şaşırtırdım.
Üstüme yatırır emzirirdim..
Geçiyor merak etmeyin. Çok normal bir süreç..
İlk bebeğim hiç emmedi, ikinci beneğim 3 aylık bıraktı.
Şuan büyüme atağındadır, reddetmesi normal.
Uyanıkken çok ısrar etmeyin, istemeyince bırakın ve acıkınca tekrar deneyin.
Karakter gereği inatlaşan bir bebekse, bırakacaktır ve asla sizin suçunuz değil.
Kendi bilir.
Diyorum ya 2 bebeğim de neredeyse emmedi ve hiç de üzülmedim, ben elimden geleni yaptım ötesi yok.
Mama olarak kilo yapan değil, besleyiciliği iyi ve katkı maddesi olmayanları tercih edin.
Bebeğin kilo alması hiçbir zaman doğru beslendiğini göstermez, düzenli bir şekilde boyu uzuyorsa güzel besleniyor demektir.
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Diş emzirmek için engel değil. Eğer engel olsaydı bebeklerin geneli 5-6 aylıkken memeden kesilirdi. Ama 2 yaşına kadar rahat emiyorlar..
Ben oğlum ısırdığı zaman çok tepki vermezdim çünkü onu oyun haline getirecekti. Beni deniyordu..
1-2 sefer canım yanana kadar ısırınca direk memeden ayırdım meme yok diyerek anladı yapmaması gerektiğini. 21 aylık hala ara ara yapar nabzımı yokluyor aklınca. Ama o dayanılmayacak bir acı değil emin ol..
Merhaba, bende bebegimde 2 ve 4. Ay arasi emme sorunu yasadim. Cogu bebekte bu sorun oluyormus. Bu donemde emmeyi birakan bebekler oluyormus.Ama stres yapmamak gerekiyor. Sutun azalabilir. Ben az emsede sık sık emzirdim. 4. Aya girdiginde sorunumuz bitti.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Canım öncelikle sağlıkla kucağına al inşallah. Emzirirsin istedikten sonra, ve meme yarasından da korkma, Benim sütüm ilk zamanlar azdı, sürekli sağıyorduk, İnan çıkan süt yarı kan yarı süttü, meme ucu kanıyordu, hemşire aynen o şekilde içiriyordu sütümü.
Tabi ki kendi sütünü sür meme ucuna da, bunu hemşireler de söylüyor.
Bebeğimin gözü iltihap olduğunda da öyle yapmıştım..
Bu arada benim oğlum kendi isteğiyle bıraktı, ona rağmen keşke 24 ayı tamamlasaydı daha emseydi diyorum, o anları çok özlüyorum..
Sende sağlıkla büyüt inşallah :) :)