Bebek Beslenmesi 4 aylık bebek beslenmesi ve ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar 4 aylık bebeğim var ve ek gıdaya ne zaman geçicem ve ne vericem bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
canim ben 4 ayda gectim hastalandi bir sey yemiyordu toz tarhana pisirip verdim deli gibi yedi onu sonrada hipp kasik mamalari bebelac sutlu pirincli derkenn basladim sindirim sikintisi yasamadik ozel doktorumuza sordum ooo tarhna yediyse ne guzel ver dedi simdi ne versem yiyor tabi ek olarak yag tuz seker koymadan bu arada bal kabagina da baslayabilirsin avakado da faydali gurme bebekten arastir ha birde en onemlisi gunluk yogurt mayalayip ver

benim oğlum emmediği için doktorumuz 4.aydan itibaren verdi ek gıda.
sebze çorbası, meyve püresi ve yoğurt.

Bebek 6. Aydan sonra anlamaya başladığı için ek gıdayı rededebilir diye doktorumu 4. Ayın sonunda sebze çorbasına başlattı. Günde bir kere yiyordu zAten. Geri kalan anne sütü.
Sebze çorbası ile başlayabilirsiniz.
İçinede kıyma atabilirsiniz demir için.
Zeytinyağı sindirim için.
Blendırdan geçiriliyor.

evvela çok gerekmiyorsa ve bebeğin gelişimi normalse 6.ayı beklemek en doğrusu...
4 cü ayda ilk olarak yoğurt ile başlanmalı,
bende 5 ci ayda başladım ek gıdaya ilk olarak yoğurt verdim(evde mayalanmış)
acısız tarhana
kabaklı havuçlu püre
domatesli,tavuklu püre v.s evde yapılan sebze püreleri ile başlanabilir
ama dikkat edilmesi gereken bi kaç nokta var
1 ,pirinç unu ,inek sütü kabızlık yapar
2, ek gıdalar ana öğün değil ara öğün olarak verilmeli(ana öğün anne sütü veya devam sütü)
3,meyve olarak elma dışında meyve 6 aydan önce verilmemeli (alerji riski taşıyor)
4,yumurta akı,bal,çilek 1 yaşından önce verilmemeli

kolaylıkla diliyorum

X