Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğim 4 aylık. Anne sütü ve Aptamil 1 mama ile karışık besleniyor. Kilo alımı az geldi. 2 ayda 1 kg 100 gram almış.Ek gıdalara başlamak istiyorum. İlk olarak 4 aylık bir bebeğe ek gıda ne verebilirim. Aranızda 4 aylık bebişine ek gıda veren var mı? Paylaşırsanız sevinirim.cokacimcoook
evet suyunu verdim. valla ben robota attım meyyve sıkıcagı bölümünde sıktım yigenimde vardı 1 bardak onada veriyim diye. bide ben günde bir kere yarım çay bard. prinç unu veriyorum içine bir damla pekmez bir kara üzüm sıkıyorum ballandırarak yiyo bence rendeyi sonra kullan ben üzümü elimle sıkıyorum. birde meyveleri sıkınca yarım saat içnde bitsin artarsa bebege verme ben gıda bölümü mezunuyum bütün vitamini bitiyor cnm
Bebeğim 4 aylık. Anne sütü ve Aptamil 1 mama ile karışık besleniyor. Kilo alımı az geldi. 2 ayda 1 kg 100 gram almış.Ek gıdalara başlamak istiyorum. İlk olarak 4 aylık bir bebeğe ek gıda ne verebilirim. Aranızda 4 aylık bebişine ek gıda veren var mı? Paylaşırsanız sevinirim.cokacimcoook
benim kızım 4,5 aylık bende aptamil veriyorum am benim kızım emmiyor 3-4 saatte bir sagıp veriyorum ona ek olarak günlük yogurt mayalayıp verdim ilk,herobaby nin tahıllı ve irmikli mamaları var onlardan veiyorum bazen mamasına karıştırıyorum şeftali armut verdim kavonoz mamalarından verdimşimdi sebze başlıyayım diyorum ama kusuyor istemiyor dün azbirşey havucu yogurda katıp verdim bugünde denicem bakalım prinç maması verebilirsin.bebegin iştahı varsa severek yer bizimki yemiyo ben yapıyorum 2 çay kaşıgı okadar emege 2 çay kaıgı onunda yarısını tükürüyor ne yapacam bilmiyorum 3 saatte bir 90cc veya 60cc mama içiyor o arada bir 30-40 cc de anne sütü kilo alımı hala aynı 400-300gr falan Allah yardımcımız olsun iştahsız çocuk daha kötü-tatlicadiarzu-
kavonoz mamalardan zorunlu olmadıkça vermek iistemiyorum herkesin evinde bir elma şeftali bulunur. püre yapıp yada suyunu sıkıp vericem. bir elmayı dolapta 1 hafta saklayabailiriz o kavonoz mamaların son kul. tarihi en az 2 yıl o kavonozda bozulmadan nasıl tutuyolar o meyveyi. içinde koruyucu varki bozulmuyoo. armutlu irmikli mama irmiği pşir armut rendele mesela. benim düşünncem bu arkadaşlar
kavonoz mamalardan zorunlu olmadıkça vermek iistemiyorum herkesin evinde bir elma şeftali bulunur. püre yapıp yada suyunu sıkıp vericem. bir elmayı dolapta 1 hafta saklayabailiriz o kavonoz mamaların son kul. tarihi en az 2 yıl o kavonozda bozulmadan nasıl tutuyolar o meyveyi. içinde koruyucu varki bozulmuyoo. armutlu irmikli mama irmiği pşir armut rendele mesela. benim düşünncem bu arkadaşlar
benim kızım 4,5 aylık bende aptamil veriyorum am benim kızım emmiyor 3-4 saatte bir sagıp veriyorum ona ek olarak günlük yogurt mayalayıp verdim ilk,herobaby nin tahıllı ve irmikli mamaları var onlardan veiyorum bazen mamasına karıştırıyorum şeftali armut verdim kavonoz mamalarından verdimşimdi sebze başlıyayım diyorum ama kusuyor istemiyor dün azbirşey havucu yogurda katıp verdim bugünde denicem bakalım prinç maması verebilirsin.bebegin iştahı varsa severek yer bizimki yemiyo ben yapıyorum 2 çay kaşıgı okadar emege 2 çay kaıgı onunda yarısını tükürüyor ne yapacam bilmiyorum 3 saatte bir 90cc veya 60cc mama içiyor o arada bir 30-40 cc de anne sütü kilo alımı hala aynı 400-300gr falan Allah yardımcımız olsun iştahsız çocuk daha kötü-tatlicadiarzu-
benim oğlum önceden 150 cc sütü 3-4 saatte bir bitirirdi. Şimdi 90 cc bitiremiyor. Nooldu çocuğun iştahına anlamadımCADIARZU
Kızım iştahsız 6 yaşında halen peşinde yemek koşturuyoz. İnşallah oğlum da ona benzemez. İştahli olsun apalak olsun istiyorum:icecream:
canım benimde bebeğim 4 aylık olduğunda kilo alımı az diye ek gıdaya geçme çabalarım olmuştu ama pek başarılı bir dönem değildi.hergün sebze püresini vermeye çalışıyordum ama 1-2 mama kaşığından sonra ağzını kilitliyordu.zaten o dönemde fazlada birşey yemeleri beklenemez çünkü daha çok küçükler.birkaç denemeden sonra baktım hiç istemiyor kaşığı,bende bıraktım ve 6 aylık olana kadar ara ara denemelerim oldu ama ısrarcı olmadım.6.ayından sonra yavaş yavaş kendi ağzını açmaya başladı.şimdilerdede çok iştahla yemiyor ama buna şükür diyorum.en sevdiği şey ev yapımı tarhana çorbası diğerlerini hala birkaç kaşık yiyor..
kızım 4.ayında meyve püresini severek yiyordu sadece.cam rendede rendeleyip püre şeklinde başladım ve hep öyle devam ettim.sadece suyunu verirsen kabız olur püresiyle vermeye çalış.1-2 tatlı kaşığı başlayabilir ve hergün 2 katı artırarak devam edebilirsin.kolay gelsin.
canım benimde bebeğim 4 aylık olduğunda kilo alımı az diye ek gıdaya geçme çabalarım olmuştu ama pek başarılı bir dönem değildi.hergün sebze püresini vermeye çalışıyordum ama 1-2 mama kaşığından sonra ağzını kilitliyordu.zaten o dönemde fazlada birşey yemeleri beklenemez çünkü daha çok küçükler.birkaç denemeden sonra baktım hiç istemiyor kaşığı,bende bıraktım ve 6 aylık olana kadar ara ara denemelerim oldu ama ısrarcı olmadım.6.ayından sonra yavaş yavaş kendi ağzını açmaya başladı.şimdilerdede çok iştahla yemiyor ama buna şükür diyorum.en sevdiği şey ev yapımı tarhana çorbası diğerlerini hala birkaç kaşık yiyor..
kızım 4.ayında meyve püresini severek yiyordu sadece.cam rendede rendeleyip püre şeklinde başladım ve hep öyle devam ettim.sadece suyunu verirsen kabız olur püresiyle vermeye çalış.1-2 tatlı kaşığı başlayabilir ve hergün 2 katı artırarak devam edebilirsin.kolay gelsin.
ben de kızıma 4.ayda ekgıda vermeye başladım.
sabahları 1 tane eti cicibebe,fındık büyüklüğünde yumurta sarısı,aynı büyüklükte labne peynir,yarı devam sütü yarı su karışımı ile kahvaltı.öğlenleri meyve suyu,yedirebilirsem 1,2 kaşık sebze çorbası.akşamlarıda birgün milupanın sütlü pirinçli ekgıda ve armutly portakallı ekgıdasını verdim.bir akşam birini,bir akşam diğerini.şimdi 5 aylık olduk sabah tahıllı kahvaltıdan aldım aynı markanın.bende çok tereddüt etmiştim ama korkma herşeyden verebilirsin.bu verdiklerimi doktorumuz dedi.
benim oğlum önceden 150 cc sütü 3-4 saatte bir bitirirdi. Şimdi 90 cc bitiremiyor. Nooldu çocuğun iştahına anlamadımCADIARZU
Kızım iştahsız 6 yaşında halen peşinde yemek koşturuyoz. İnşallah oğlum da ona benzemez. İştahli olsun apalak olsun istiyorum:icecream:
bizimkide aynı belki yetiyordur diyorum kendine ama kiloda almıyorki gören aa ne zayıf küçük kalmış diyo moralim bozuluyor bogazına hortumda döşeyemem ya yemiyo zorlarsam kusuyor bu seferde napayım ben ve babasıda çocukken iştahsızmışız şimdi maşallahlarımız varkaydirigubbakcemile5 ilerde önünden tabak alacagım günler gelirmi acaba annem yeter yeme diye kızmaya başlamıştı bana genç kızken:kedi: şimdi bizde kızıyoruz ilerdede yeme diye kızıcaz ne garip...ben 1 bebe bisküvisi ile gün geçirirmişim büyüdük adam olduk şimdi onlarda olur takma kafana az ama vitaminli yesinler yeter vitamin takviyesi yapıyorum zaten şuan
cokacimcoook bu günleridemi görecektim güzel bir kahvaltı benim iştahsız kız demin ilk defa mamasını bitirdi hemde agzını her kaşıga açarak işte tarifi:
hero babynin irmikli meyveliden 2 çaykaşıgı 1 ölçek aptamil 1mama 2 çay kaşıgı elmalı muzlu kavanoz mama 1/4 den küçük yumurta sarısı 40cc su valla bitti biraz hazırcı olduk ama napayım yedi ya daha yogurtlu havuç var elma seftali suyu vericem alırsa tabi
gfyhı.ku v s<agbklçturkbayragi ecrinden slmlar arkadaşlarına:ecrin_bebek:
arkadaşım ben msal dedm hani armutlu irmikli mamalar varya onu kullanacagıma armut sıkaruım misal demek istedim gaz yaparmı blmiyorum 1 yaşına kadar bal vermeyn dyolar yok ballı muhallebi ballı sütlü pirinç var ee hani bal vermicektik
canım benim kızımda takılmadı.zaten cam rendede rendelediğim için muhallebi kıvamında oluyor.içinde lifleri çıkınca ben öylede verdim ama bir sorun olmadı.istersen birde tel süzgeçten geçirirsin.
arkadaşlar ben blendırda çekiyorum posasını suyunu bugün sebze çorbası pşrdim havuç kabak patates haşladım haşlama suyunu fazla tuttum.haşlanıncada blendırdan geçrdim hafif sulumsu oldu sebzelerin kendilerini atmayım diye sulu yapptım blendırda iyice çeknce hazır kavanoz maması gibi oldu yanlışmı yapıyorum ille cam rendemi yani?
arkadaşlar ben blendırda çekiyorum posasını suyunu bugün sebze çorbası pşrdim havuç kabak patates haşladım haşlama suyunu fazla tuttum.haşlanıncada blendırdan geçrdim hafif sulumsu oldu sebzelerin kendilerini atmayım diye sulu yapptım blendırda iyice çeknce hazır kavanoz maması gibi oldu yanlışmı yapıyorum ille cam rendemi yani?
canım meyvelerini cam rendede rendeliyorsun.sebze çorbası için haşladıktan sonra tel süzgeçten geçir sonra koyu olursa haşlama suyuyla açarsın kıvamı tutturana kadar.blender vitaminlerini öldürüyor ve daha sonra bebeğinin pütürlü gıdalara alışması güçleşiyor.