4 aylik evliligim ve bitmek bilmeyen kavgalar

maJun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
327
593
103
33
Merhaba arkadaslar. Siteyi uzun zamandir takip ediyorum. Eski de bir uyeligim vardi. Daha fazla dayanamadim yazayim dedim ben de.
Benim derdim esimle yeni evli olmamiza ragmen ilgisizligi. Esimle severek evlendik. Evlenmeden asiri ilgili olmasa da simdikine gore kat kat iyiydi. Nisanlilik zamanimizda da kavgalarimiz olsa da simdi ki gibi degildi. Isin kotu tarafi o bu durumu takmiyor. O takmayinca ben iyice delleniyorum ve en kotu yani da esime vuruyorum. Dun en son ki kavgamizda ben evden gitmek istedim. Amacim hava degisimi ortamdan uzaklasmakti. O da once beni odaya kitledi. Anahtari istedim. Vermeyince bagirdim. Bagirinca eliyle agzimi bastirdi. Kalkip gitmek isteyince beni yere itti. Ben ona vurdugum icin o da bunlari hak gordu. Ben sana vurmadim kendimi müdafa ettim diyor.
Bu durum o kadar agrima gidiyo ki. Iyice yuz goz olduk. Sonra ben gittim yatak odasinda agladim. O da hic bisey olmamis gibi kendine yemek hazirlayip tv seyretti. Sabah da hic konusmadan beni ise birakti.kendi de ise gitti.
Benim sorum bu kadar yuz goz olunduktan sonra nasil duzelir. Daha yeni evliyiz. Bi pazar tatilim var onda da basbasa bi vakit gecirmiyoruz. Ya ailesiyle ya baska biseyle. Benim tek derdim benle ilgilenmesiydi ama benim sana ayiracak vaktim yok dedi. Simdi ise geldim ama aglamamak icin zor tutuyorum. Ne yapmaliyim cok uzgunum

Bana biraz bu hale sen getirmişsin gibi geldi.

Derdini anlatmak yerine vurmasaydin keşke. Yaşın kaç? Epey küçüksün sanırım.

Seni çok özlüyorum, benimle eskisi gibi ilgilenmeni özlüyorum demek yerine vurursan böyle yüz göz olunur.

Cidden cok fazla yuz goz olmussunuz, vurmak ne demek ya? Sahsen ben yapamam diye dusunuyorum, kiyamam ya. Bir de utanmadan sana ayiracak vaktim yok demis, e ne halt etmeye evlenmis o zaman? Bence siz bir sure gezin tozun eglenin, takmayin karsi tarafi, yalniz kalsin, gorsun ki siz onsuz daha iyisiniz, iste o zaman anlar belki ne yaptigini. Yani bir muddet iki ev arkadasi gibi olup cok muhattap olmayin. Sanki size vakit ayirmayacak da kime ayiracak? Hayir bi de yeni evlisiniz hani.

İlk zamanlar kavgalar olur bu şekilde neden bilmiyorum ama bizde yaşadık. Boşanmanın eşiğinden döndük. 8. aydayız daha yeni oturmaya başladı çok şükür.
Kendini ifade edemediğin için vuruyorsun dimi? Hırsından, sinirinden. Ama bu yanlış. Erkek yapsa yerden yere vururuz bu senin için de geçerli. Şiddetin her türlüsüne karşıyız.:stop:
Biliyorum zor ama konuşmamaya çalış, için içini yiyordur ama bırak kafasını dinlesin sende dinle. Kendini oyalayacak şeyler bul. Biraz zaman geçince konuşmaya çalışın. Bu şekilde sağlıklı bir iletişim kurulmaz çünkü.

Sana ayiracak vaktim yok ne demek ya. Terbiyesiz herif. Iyice gemi aziya aldi bu erkekler. Ne mok yemeye evlenmis o zaman bay vakti kiymetli. Birak hic ugrasma. Yuzune bile bakma. Onun sana ayiracak vakti yoksa senin neden var? Sen de vaktini baska seylere ayir. Tam yeri geldiginde de, benim sana ayiracak zamanim yok de. Anladin sen o zamani.

İstediğin olmayınca her zaman böyle mi tepki verirsin?
Öfke kontrolü diye birşey vardır..Sağlayamıyorsan destek al.
Yoksa eşin bu şekilde sana bağlanmayacağı gibi tamamen uzaklaşır.

E adam haklı
Etrafta o kadar naif kadın gıbı kadın var kı , sıze neden ılgı gostersın ?
Sız ustelık bu sekılde devam edersenız cok daha kotulerını yasayacaksınız.
Hayır sunuda hıc anlamam bır kadın bır bayan erkekden kucuk gordugum ıcın degıl ancak ama nasıl vurabılırsınız ?
Bakın kendınızı korumak amaclı bıle yapmıyorsunuz
Madem sınırlerınıze hakım olamıyorsunuz bunu daha oncede bılıyor olsanız gerek kımsenınde basını yakmayın yakmayacaksınız .

Evliliğin ilk dönemlerinde bazı anlaşmazlıklar,sorunlar çıkabilir. Ama bunları vurarak yada karşı tarafı kırarak çözmeye çalışırsanız saygı kalmaz aranızda. Ve bana göre evliliğin temeli saygı. Sevgi,cinsellik şu bu sonradan gelir.
12 yıl dolacak yakında. Bir çok sorun yaşadık. Ama ne ben ne eşim asla kırmadık birbirimizi. Benle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.Başkalarıyla iletişimi daha farklı. Sanırım bana saygısızlık yapma fırsatını,tavizini vermedim ona.

Ofke kontrolumi saglayamiyorum. Ben uzaklasip oteki odaya gitmek istesem de o odaya kitliyor beni. Tahrik edici sozler soyluyor

Düzelirrrrrr..... Valla ben kendimden örnek vercem. Sen yüz göz olmayı bizde görseydin canım. Her seferinde, her kavgadan sonra mümkün değil artık düzelmez derdim. Ayyyy nasıl bakcaz birbirimizin yüzüne derdim.. Sorun aynı.. İlgi arsızı ben, nefes almak isteyen kocam:kusmuk:10. yılımız bu yıl evlilikte. Şimdi kavga etmeyi özlüyorum. Çocuk ta olunca oturdu herşey tabi. Çocukla ilgilenmekten kocana saramıyosun böylece kavgalar bitiyo. Yanyana gelip birbirinize sokulunca hiç bişey olmamış gibi devam ediyo hayat.. Düzelir yani hiç merak etme. Ama ondan beklediğin ilgiyi de önce sen vermeyi dene. Ben Elindeki kumandayı, telefonu alıp fırlatırdım sonra da kedi gibi sokulurdum. sen ilgi göstermiyosan ben almayı bilirim derdim. Bunları yap. Oturup benimle ilgilenecek diye bekleme yani.

Evlenmeden asiri ilgili olmasa da simdikine gore kat kat iyiydi. Nisanlilik zamanimizda da kavgalarimiz olsa da simdi ki gibi degildi.

Aslinda nisanlilikta alarm vermis ama nedense insanlarda evlenince duzelir kafasi var. Eminim ki nisanliyken de ayniydi ama siz gozunuzde durumu kuculttunuz. Sonucta kavga da ilgisizlik de varmis.

Ama vurmaniz olmamis. Esiniz karsilikta verebilirdi mesela. O zaman esim bana siddet uyguladi mi diyecektin? Ki cogu erkek karsilik verir.

Merhaba arkadaslar. Siteyi uzun zamandir takip ediyorum. Eski de bir uyeligim vardi. Daha fazla dayanamadim yazayim dedim ben de.
Benim derdim esimle yeni evli olmamiza ragmen ilgisizligi. Esimle severek evlendik. Evlenmeden asiri ilgili olmasa da simdikine gore kat kat iyiydi. Nisanlilik zamanimizda da kavgalarimiz olsa da simdi ki gibi degildi. Isin kotu tarafi o bu durumu takmiyor. O takmayinca ben iyice delleniyorum ve en kotu yani da esime vuruyorum. Dun en son ki kavgamizda ben evden gitmek istedim. Amacim hava degisimi ortamdan uzaklasmakti. O da once beni odaya kitledi. Anahtari istedim. Vermeyince bagirdim. Bagirinca eliyle agzimi bastirdi. Kalkip gitmek isteyince beni yere itti. Ben ona vurdugum icin o da bunlari hak gordu. Ben sana vurmadim kendimi müdafa ettim diyor.
Bu durum o kadar agrima gidiyo ki. Iyice yuz goz olduk. Sonra ben gittim yatak odasinda agladim. O da hic bisey olmamis gibi kendine yemek hazirlayip tv seyretti. Sabah da hic konusmadan beni ise birakti.kendi de ise gitti.
Benim sorum bu kadar yuz goz olunduktan sonra nasil duzelir. Daha yeni evliyiz. Bi pazar tatilim var onda da basbasa bi vakit gecirmiyoruz. Ya ailesiyle ya baska biseyle. Benim tek derdim benle ilgilenmesiydi ama benim sana ayiracak vaktim yok dedi. Simdi ise geldim ama aglamamak icin zor tutuyorum. Ne yapmaliyim cok uzgunum
adama vurursan olacağı bu yakında yuvanıda yıkarsın böyle gidersen vurmakta neyin nesi.

Bu adamın kendi kendine direkmen "Sana ayıracak vaktim yok" kıvamına geldiğini sanmıyorum. Belli seviyelere sen getirmişsin gibi.. O yüzden tek bi cümlesiyle kötü yargılamak istemiyorum kocanı. Sen vurduğunda refleks olarak o da sana el kaldırabilirdi. O zaman savunulacak hiçbir yanı kalmazdı eşinin. Ama sabır bile gösteriyo olanlara belli ki.
İlk olarak sen biraz tavırlarına çeki düzen ver.
Her insan kendi saygınlığını kendisi yaratır.

Son düzenleme:
Rüzgar eken, fırtına biçermiş.Siz ona vurarak şiddetin kapısını açarsanız o da erkek gücü ile daha beterini yapabilir. Öncelikle öfke kontrolünü sağlayın,sonra alın karşınıza sakin sakin konuşun. Çabalayın birlikte,gerekirse uzman yardımı alın herşeye rağmen olmuyorsa boşanın gitsin.

Böyle ilişkimi olur. Kavga edip evden çıkacaksın adam peşinden gelecek senin ego tavan yapacak güya. Çok dizi izliyorsunuz,ondan hep bunlar. Yüzgöz olmuşsunuz artık. Cicim ayı denen günlerde hemde.. oturun konuşun,elbet tartışın ama dozunda. İsteklerinizi dile getirin,vurarak adamı eğitemezsiniz

Oncelikle sakin ol. Ikinizde ister ve cabalarsaniz duzeltirsiniz. Hatta daha saglam hale getirebilirsiniz.

Oncelikli olarak asla vurmayin esyalara zarar vermeyin tartissanizda bunu kendinize kural gorun. Onun da asla size zarar vetemeyecegini soyleyin. Ne siz ne o ...

Boyle devam ederse hic iyi yerlere gitmez.

Ilgi istemeyin ilgilenmesi gerektigi mesajini dolayli yollardan gonderin. 1 haftasonu siz onun ailesiyle plan yapin. Diger haftaya kendinize ait bir plan yapin. Zamanla oda alisacaktir. Eget boyle devam ederse aile terapistine gidin cok yipranmadan

Arkadasım benımde evlılıgım yenı yenı oturmaya basladı ınan bu anlattıklarndan daha beter kavgalar ettık ılk 7 8 ay bıtmek tukenmek bılmeyen karsılıklı hakaretler bır suru seyler ve aksıne benım esım benı ıtıp kakan taraftı. O ıtıp kaktıkca bende onun gbı davranmaya baslamısdım. Konu komsu ınan kavga seslermızı duyuyor dıye rezıl oluyoruz dıye ayrı aglıyor esımle kavgalarma ayrı aglıyordum. Bazı anlar gelıyordukı sankı benı seven adam artık hıc sevmıyor hatta nefret edıyor yuzumu bıle gormek ıstemıyor dıye dusunuyor ve buna ınanmısdım. Cok uzuluyordum defalarca bosanmayı dusundum cok fazla ama dusuncede kaldı velhasılkelam dıyecegım o kı evlılıgın ılk zamanları ozellıkle bırbrnızı tanımaya calıstıgınız ıcın karsılıklı olarak butun kozlarnızı paylasıyorsunuz. Ta ki tanımaya baslayana dek. Senden ricam boyle durumlarda senı ıstemıyorum gbı laflarda bulundugunda ondan olabıldıgınce uzak dur. Arkdaslrnla msjlas aılenle bulus arkdslarnla vakıt gecır. Onun senden sogudugunu soyledıgı kelımelerı sen ona yasat. Ben defalarca yapdım bunu. Ve ınan o benı ıstemedıgını nefret ettgnı soyleyen adam ben uzaklasdıkca daha da sınırlendı dahada benımle ugrasmaya basladı dahada rahatsız oldu ondan uzaklasmamdan anladm kı sınırle soylenen ıstemıyorum vb cumlelere cokta taklmamak lazm. Onun ıstedıgı seyı ona verdıgınde ınan ılk kendılerı rahatsız oluyorlar.bence sakin ol ve olabldgnce uzak dur yokmus gbı davran blıorm cok zor olacak ama bunu yapmazda ustune gıdersen bu defa gercekten soyledıgı seyler gercek oluverır evlılıgn bter. Bizimde suan gene ara sıra kavgalarmz oluyor. Ustesınden gelmeyı ogrendm bır sekılde. Sende ogreneceksn ınsallah aranızdakı sevgı kuvvetlıdır.

Arkadasım benımde evlılıgım yenı yenı oturmaya basladı ınan bu anlattıklarndan daha beter kavgalar ettık ılk 7 8 ay bıtmek tukenmek bılmeyen karsılıklı hakaretler bır suru seyler ve aksıne benım esım benı ıtıp kakan taraftı. O ıtıp kaktıkca bende onun gbı davranmaya baslamısdım. Konu komsu ınan kavga seslermızı duyuyor dıye rezıl oluyoruz dıye ayrı aglıyor esımle kavgalarma ayrı aglıyordum. Bazı anlar gelıyordukı sankı benı seven adam artık hıc sevmıyor hatta nefret edıyor yuzumu bıle gormek ıstemıyor dıye dusunuyor ve buna ınanmısdım. Cok uzuluyordum defalarca bosanmayı dusundum cok fazla ama dusuncede kaldı velhasılkelam dıyecegım o kı evlılıgın ılk zamanları ozellıkle bırbrnızı tanımaya calıstıgınız ıcın karsılıklı olarak butun kozlarnızı paylasıyorsunuz. Ta ki tanımaya baslayana dek. Senden ricam boyle durumlarda senı ıstemıyorum gbı laflarda bulundugunda ondan olabıldıgınce uzak dur. Arkdaslrnla msjlas aılenle bulus arkdslarnla vakıt gecır. Onun senden sogudugunu soyledıgı kelımelerı sen ona yasat. Ben defalarca yapdım bunu. Ve ınan o benı ıstemedıgını nefret ettgnı soyleyen adam ben uzaklasdıkca daha da sınırlendı dahada benımle ugrasmaya basladı dahada rahatsız oldu ondan uzaklasmamdan anladm kı sınırle soylenen ıstemıyorum vb cumlelere cokta taklmamak lazm. Onun ıstedıgı seyı ona verdıgınde ınan ılk kendılerı rahatsız oluyorlar.bence sakin ol ve olabldgnce uzak dur yokmus gbı davran blıorm cok zor olacak ama bunu yapmazda ustune gıdersen bu defa gercekten soyledıgı seyler gercek oluverır evlılıgn bter. Bizimde suan gene ara sıra kavgalarmz oluyor. Ustesınden gelmeyı ogrendm bır sekılde. Sende ogreneceksn ınsallah aranızdakı sevgı kuvvetlıdır.

Sizin mesajınızı okurken bile ağlayasım geliyor. şimdi bana diyorlar öfke kontrolünü sağla vurma. biliyorum yaptıgım cok yanlış ama inanın hakim olamıyorum o da bana vursa yeridir. siz nası hakim oldunuz ? onla muhatap olmayayım baska seyle mesgul olmak istesem ne akşam dısarı cıkmama izin veriyor ne baska birşeye.zaten haftanın 6 günü tam zamanlı çalışıyorum.tek günümde de ailesiyle görüşmesem bunu yanlış anlayacak baska problemler cıkacak diye korkuyorum.

Back
X