4 aylık gebelik nasıl sonlanır??

ponispon

umutlu...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
191
4
96
Muğla
merhaba tecrübelerinize ihtiyacım var. ablam 28 yaşında down sendrom riskli 4 aylık bir kız çocuğuna hamile.bugün amino sentez sonuçları çıkacak. sonuç anormal gelirse kürtaj yapmayı düşünüyorlar.öğrenmek istediğimse 4 aylık gebelik nasıl sonlanıyor.sancı verip normal doğum falanmı yaptırıyorlar yoksa anesteziyle uyutup öylemi sonlandırılıyor gebelik.

merhaba tecrübelerinize ihtiyacım var. ablam 28 yaşında down sendrom riskli 4 aylık bir kız çocuğuna hamile.bugün amino sentez sonuçları çıkacak. sonuç anormal gelirse kürtaj yapmayı düşünüyorlar.öğrenmek istediğimse 4 aylık gebelik nasıl sonlanıyor.sancı verip normal doğum falanmı yaptırıyorlar yoksa anesteziyle uyutup öylemi sonlandırılıyor gebelik.

Geçmiş olsun canım, çok acı bişey, ilaç veriyorlar, suni sancılarla doğutturuyolar, hastanenizi iyi seçin, en azından doktor hemşire yönünden rahat edersiniz. Ama çektiniz ağrılar, sızılar yaşanılacak bişey değil. Normal doğum olması ablanız için en iyisi, muhtemelen doktorda öyle söyler. Yoksa rahim zarar görürmüş.
İnşallah test sonuçlarınız düzgün çıkarda gerek kalmaz. Bu sayfadaki diğer topinkleri inceleyip okuyabilirsin, ordanda geçmiş sayfalardan gerekli bilgiler bulabilirsin.

canım bence sonlandırmayın ya doduktan sonra örenseydiniz onu öldürecekmiydiniz tabiki zor bir durum insan üzülüyor ama o şuan canlı ve kalbi atıyor aiilecek ablanıza destek olur hep beraber büyütürsünüz ilk gülücüklerini gördüğünüz an çok mutlu olacaksınız ozaman az kalsın gebelikte sonlandırıyoduk diye düşünüp üzüleceksiniz belkide lütfen ii düşünün doktorlar tıp yönünden bakar sonlandırın derler lütfen daumlu çocukları ve ailelerini araştırıp dinleyin inşallah salıklıdır bebeğiniz bu sitede bi bayanın gebeliği sonlandırılmış okumuştum alttan ilaç vermişler ve bebek çok şiddetli bi şekilde kıpırdamış ve aşağı düşmüş bu zor bi durummmm Allahtan geleni ancak Allah alır unutmayın lütfen sonucu buraya yazın

Allah yardımcınız olsun.benimde bir tanıdıgıma bebek down sendromlu dogacak dediler,karı koca sabahlara kadar uyuyamamıslardı,zor bir karar ama dogurmaya karar verdi anne sonunda ve bebek saglıklı dogdu.Buda bir ımtıhan olabilir tabi,onun icin cok iyi düşünülmeli.insallah saglıklı bir bebek olur.

benim doktorumda sordu bana down sendromlu olursa naparsin diye bende dogururum dedim ama tabi soradan dusununce insan zorlanir biraz ama sonucta allah vermis kalbi atiyor belkide hic birseyi olmadan dogacak son pismanlik fayda etmez canim iyi dusunun bence.bende 4 ayligim su anda biraz korktum aslinda simdi insallah saglicakla kucagina alir

Geçmiş olsun arkadaşım.Benim ablam 74 doğumlu ve 1buçuk yaşında çok zeki bir oğlu var.Aynı şekilde ona da doktor down sendromlu olabilir hemen eşini ara alalım gibi abuk subuk konuşmuştu bebek doğmadan.Ama gayet sağlıklı çıktı geldi..Bence bu sadece bir ihtimal çoğunlukla çıkmıyor.Kalbinizi ferah tutun ki aldırmanın da vebali ağır maalesef.Doğmuş bir çocuğu öldürmekle eşdeğer...Rabbim imtihan etmesin.

bu nasıl bi saçmalıktır RABBİM vermiş onu size sizler onu ALDIRMA hakkına sahip değilsiniz ancak onu RABBİM alır.belkide bbeğin hiç bişiyi yoktur RABBİM sizi imtihan ediyosa ve siz o bebeği aldırdığınızda ya Rabbim bir daha annelik duygusu yaşatmazsa yada tekrar sağlıklı bir bbeği olsa bile hayırsız olursa siz bu günahı taşımaya cürret eetmeyin farzedelimki down sendromlu doğdu derdi veren RABBİM dermanınıda verir.. yeter ki RABBİME ne olursa olsun şükredin ve o bbeğin yaşma hakkıını elinden almayın ona yüreğinizi kalbinizin en ücra köşelerini açın dilerim RABBİM ASLA KİMSEYİ EVLADIYLA TERBİYE ETMESİN...

Allah gerçekten kimseyi böyle bir imtihanla imtihan etmesin....herşeyde bir hayr vardır diyorum nice bebeklere downlu denildi ama sağlıklı doğdu o testler çok mu güvenilir değil....bi sonuca göre yaşayan bebeği öldüreceksiniz....doğmamış olan bebek yaşamıyor değil kalbi küt küt atıyor....gerçekten çok zor ne diyim allah hepimizin yardımcısı olsun....dilerim aldırmasına gerek kalmaz.....

down sendromlu bile olsa yaşamaya hakkı var
down sendromu olan çocuklar inanın normal hayatlarına devam eden insanlar
benim çalıştığım yerde müdürümün kardeşi down sendromlu ve 45 yaşında gayet akıllı bir insan
evde tek başına kalıyor düşünün ablasının sözünden çıkmaz sadece hareketleri biraz çocuksu
down sendromu bir hastalık değildir. ilaç tedavi gerektirmez. önemli olan toplum olarak bizlerin görevleri bu kişileri kabul etmemiz

Son düzenleme:
allaha şükür sonuç olumlu çıktı arkadaşlar.teşekürler cevaplar için.çoğunuz bebeğin alınmaması yönünde yorum yazmış.öncelikle şunu belirteyim ben başkasının adına bu konuyu açtım bilgilenmek amacıyla.eğer dwn sendromlu diye bir sonuç çıksaydı ebeveyne aldırma bu çocuğu diye söylemeye hakkımız yok bence.down sendromlu bir bebek büyütmek hem maddi hem manevi yönden zahmet ister.bunun en doğru kararını muhasebesinide anne ve baba yapabilir.o onların bileceği iştir.bekara karı boşamak kolay gelirmiş misali bunu yaşamadan bilemeyiz.

evet, anne ve babasına aldırma diyemeyiz ama fikir olarak söyleyebiliriz bence. kim kendi evladını , çocuğunu öldürmek ister ki?? insanlar evlerinde köpek besliyor, bu çocuğun köpekten daha çok bakım zahmeti olacak değil, ayrıca kendi çocuğun... ne bileyim yaa, bazı aileler yıllarca çocuğum olsun diye milyarlar harcayıp tedavi olsalar da olmuyor, bazıları kürtaj oluyor, ne acı.

ben burda yazılanların coguna katılmıyorum.. evet onu allah verdı ama su da bır gercekkı goz gore gore hep bırılerıne muhtac bır canlıyı dunyaya getırmek ne derece dogru.. konu sahıbı cok guzel anlatmıs, maddı ve manevı bır yuk demıs.. ve bırde ısın şu kısmı varkı bu kısı anne ve babası ölünce ne yapacak.. ben ozurlu cocuk konusu soz konusu olunca hep bunu dusunurum.. anne ve baba gıdınce ona kım bakacak(anne baba sabrını herkes gosteremez) sonucta ıse gıremeyecek hep bır muhtaclıgı olacak.. cok zor bır karar oldugu dogru ama bence biraz anne babayı da dusunmek lazım..

Bu konuda karar çok zor. Bnede 11 haftalık ahamileyim hafta ikili testimiz var ve çok korkuyorum. Doktor down derse doğurup doğurmamak büyük vebal. Doğurup cidden down sendromu olursa ömür boyu bunun vicdan azabı, aldırılırsa ya doktor yanlış dediyese düşüncesi çok zor. Allha yardımcınız olsun. Başa gelmeden yorum yapmak kolay ama şimdi ise zor

Back
X