- 19 Temmuz 2019
- 713
- 916
- 103
- 36
Dönme belirtisi dediğim ayaklarını yana atmaya çalışıyor belini kaldırıp . Tam dönmüyor daha . Uzanır daha. Kızımda bu hafta uzandı oyuncaklara . Ben bir sorun olduğunu sanmıyorum . Ama 4 aylık kontrolde kendim sordum . Doktor bakmadı bile . Başını tutabiliyor mu diye2 yaşa kadar bu şekilde takip edilmeli diyordu
ben onu da ele alıyorum bakalım eğer o tarihlere yakın olursa gerçekten doğru. Mesela başını kaldırmayınca nasıl dönme belirtisi var. Benimkinde sanki hiç yok. Öyle ki yan çeviriyorum kafası yay gibi geride yan tutarken sırtını hep geriye atmak istiyor hiç yüzüstü gelmek istemiyor. Acaba kasları çok mu gergin diye düşünüyorum. Ellerini inceliyor çok fazla ses çıkarıyor eline oyuncak verdiğimde tutuyor sallıyor. Ama gösterdiğimde uzanmıyor yani şöyle yüzüne yaklaştırdığında ellerini getirip oyuncakta birleştiriyor. Sosyal gülümsemesi de var. Gelişimi önden gidiyor. Acaba kilosu fazla olduğu için mi böyle. Bilmiyorum çok fazla takip ediyoruz heralde biraz rahat olmak lazım heralde