- 8 Mayıs 2025
- 6
- 2
- 1
- 28
- Konu Sahibi gelincikkkk33
-
Merhaba benim oğlum da 2.5 aylık göz teması kurmuyor . Nesne takibi var .uzanırken kısa süreli göz teması var ama kucağıma aldığımda asla bakmıyor gözünü kaçırıyor . Özellikle gözünü kaçırdığı tarafa geçiyorum bu sefer gözünü başka tarafa kaçırıyor. Daha çok mu küçük yoksa endişelenmeli miyim . Siz de son durum nedirMerhaba arkadaşlar oğlum 4. Ayına yaklaştı. Doğduğdundan beri uzun uzun göz teması kurmaz. 3-5 sn kurup gözlerini kaçırır. Ayının yapması gereken her şeyi yapıyor. Nesne takibi var, gözüyle beni takip eder, agular, sevdiği bi durum olursa sesli güler değişik sesler çıkarır hatta babasıyla oynarken bazen kahkaha atar. Yakından zaten göz teması pek kurmaz ama uzaktayken en fazla 3-5 sn bakar. Altını değiştirirken uzunca bakar bi tek. Ben de sürekli konuşurum bezini gösteririm bezine bakar sonra bana bakar. Ama bunlar hep kısa süreli. Ellerini inceler yine kısa süreli. Elini ağzına götürür. Eline verdiğim her şeyi ağzına götürür. Sosyal gülümsemesi var. Onunla biri konuşup gülerken o da güler. Beşiğinde mutlu uyandıysa bana bakıp güler. Ama bunlar hep kısa süreli istiyorum ki uzun uzun baksın. Göz teması daha uzun olması gerekmez mi? Ben konuşurken kısa süreli dinler ama her zaman karşılık vermez. Bazen saçıma bakar alnıma bakar. Özel eğitim öğretmeniyim endişeleniyorum. Her şey olması gerektiği gibi ama göz teması olayı canımı çok sıkıyor. Sizce endişelenmeli miyim?
Neden uzun uzun dakikalarca baksın ki, bebek bu bi sürü nesne var ilgisini çeken.Merhaba arkadaşlar oğlum 4. Ayına yaklaştı. Doğduğdundan beri uzun uzun göz teması kurmaz. 3-5 sn kurup gözlerini kaçırır. Ayının yapması gereken her şeyi yapıyor. Nesne takibi var, gözüyle beni takip eder, agular, sevdiği bi durum olursa sesli güler değişik sesler çıkarır hatta babasıyla oynarken bazen kahkaha atar. Yakından zaten göz teması pek kurmaz ama uzaktayken en fazla 3-5 sn bakar. Altını değiştirirken uzunca bakar bi tek. Ben de sürekli konuşurum bezini gösteririm bezine bakar sonra bana bakar. Ama bunlar hep kısa süreli. Ellerini inceler yine kısa süreli. Elini ağzına götürür. Eline verdiğim her şeyi ağzına götürür. Sosyal gülümsemesi var. Onunla biri konuşup gülerken o da güler. Beşiğinde mutlu uyandıysa bana bakıp güler. Ama bunlar hep kısa süreli istiyorum ki uzun uzun baksın. Göz teması daha uzun olması gerekmez mi? Ben konuşurken kısa süreli dinler ama her zaman karşılık vermez. Bazen saçıma bakar alnıma bakar. Özel eğitim öğretmeniyim endişeleniyorum. Her şey olması gerektiği gibi ama göz teması olayı canımı çok sıkıyor. Sizce endişelenmeli miyim?
Merhaba benim oğlum da 2.5 aylık göz teması kurmuyor . Nesne takibi var .uzanırken kısa süreli göz teması var ama kucağıma aldığımda asla bakmıyor gözünü kaçırıyor . Özellikle gözünü kaçırdığı tarafa geçiyorum bu sefer gözünü başka tarafa kaçırıyor. Daha çok mu küçük yoksa endişelenmeli miyim . Siz de son durum nedirMerhaba arkadaşlar oğlum 4. Ayına yaklaştı. Doğduğdundan beri uzun uzun göz teması kurmaz. 3-5 sn kurup gözlerini kaçırır. Ayının yapması gereken her şeyi yapıyor. Nesne takibi var, gözüyle beni takip eder, agular, sevdiği bi durum olursa sesli güler değişik sesler çıkarır hatta babasıyla oynarken bazen kahkaha atar. Yakından zaten göz teması pek kurmaz ama uzaktayken en fazla 3-5 sn bakar. Altını değiştirirken uzunca bakar bi tek. Ben de sürekli konuşurum bezini gösteririm bezine bakar sonra bana bakar. Ama bunlar hep kısa süreli. Ellerini inceler yine kısa süreli. Elini ağzına götürür. Eline verdiğim her şeyi ağzına götürür. Sosyal gülümsemesi var. Onunla biri konuşup gülerken o da güler. Beşiğinde mutlu uyandıysa bana bakıp güler. Ama bunlar hep kısa süreli istiyorum ki uzun uzun baksın. Göz teması daha uzun olması gerekmez mi? Ben konuşurken kısa süreli dinler ama her zaman karşılık vermez. Bazen saçıma bakar alnıma bakar. Özel eğitim öğretmeniyim endişeleniyorum. Her şey olması gerektiği gibi ama göz teması olayı canımı çok sıkıyor. Sizce endişelenmeli miyim?
biri bana cevap yazabilir miMerhaba benim oğlum da 2.5 aylık göz teması kurmuyor . Nesne takibi var .uzanırken kısa süreli göz teması var ama kucağıma aldığımda asla bakmıyor gözünü kaçırıyor . Özellikle gözünü kaçırdığı tarafa geçiyorum bu sefer gözünü başka tarafa kaçırıyor. Daha çok mu küçük yoksa endişelenmeli miyim . Siz de son durum nedir
Cocuktan cocuga degisiyor oğlum 2 3 aydan sonra goz temasi kurdu (Uzun süreli )ama kizim 1. Ayda baslamisti etraf dikkatini cekiyordur üzülmeyin Sürekli konuşun sesli ışıklı oyuncak göstermeyin tem teması yapın kucağınız da herseyi anlatın ana kucağına koyup mutfak masasına koyun yaptığınız herseyi ona gösterip ne olduğunu söyleyin.Merhaba benim oğlum da 2.5 aylık göz teması kurmuyor . Nesne takibi var .uzanırken kısa süreli göz teması var ama kucağıma aldığımda asla bakmıyor gözünü kaçırıyor . Özellikle gözünü kaçırdığı tarafa geçiyorum bu sefer gözünü başka tarafa kaçırıyor. Daha çok mu küçük yoksa endişelenmeli miyim . Siz de son durum nedir
biri bana cevap yazabilir mi
Sürekli tavanı izliyor bakmıyor ki ne yaptığıma. Canım sıkılıyor inanın ki. Uyanık olduğu sürece kendisiyle konuşmaya çalışıyorum. Oyuncaklara heyecanlanıyor tepki veriyor ama ben kendisiyle konuştuğumda bakmıyor yüzüme hep kaçırıyor gözlerini. Sosyal gülümsemesi de yok henüz. Ayrıca oğlum 1 ay erken doğdu aslında . Zamanında doğsaydı şu an 1,5 aylık olacaktı ve sürekli hastalanıyor. İlk bebeğimi kaybettim bu da erken doğdu küvezde kaldı. Sonra enfeksiyon kaptı tekrar kaldı derken 2.5 ayın 1.5 ayı hastanelerdeydik. Belki ondan geç yapacak bazı şeyleri diyorum içimi rahatlatmaya çalışıyorum sonra tekrar konuşmaya temas kurmaya çalışıyorum gözünü kaçırıyor tekrar canım sıkılıyorCocuktan cocuga degisiyor oğlum 2 3 aydan sonra goz temasi kurdu (Uzun süreli )ama kizim 1. Ayda baslamisti etraf dikkatini cekiyordur üzülmeyin Sürekli konuşun sesli ışıklı oyuncak göstermeyin tem teması yapın kucağınız da herseyi anlatın ana kucağına koyup mutfak masasına koyun yaptığınız herseyi ona gösterip ne olduğunu söyleyin.
1,5 aylık olarak değerlendireceksiniz bebeğinizi. Bak ne zorluklar atlatmışsınız neler geçmiş başınızdan neden anneliğin tadını çıkarmıyorsunuz? O ayda bebek bir şey görmüyor ki göz teması kursun? Düzeltilmiş 3 ay olana kadar böyle bir beklentiye girmeyin sevgili anne kaygılanmayın kaygınız bebeğinize geçer. Kaybınız için de başınız sağolsun.Sürekli tavanı izliyor bakmıyor ki ne yaptığıma. Canım sıkılıyor inanın ki. Uyanık olduğu sürece kendisiyle konuşmaya çalışıyorum. Oyuncaklara heyecanlanıyor tepki veriyor ama ben kendisiyle konuştuğumda bakmıyor yüzüme hep kaçırıyor gözlerini. Sosyal gülümsemesi de yok henüz. Ayrıca oğlum 1 ay erken doğdu aslında . Zamanında doğsaydı şu an 1,5 aylık olacaktı ve sürekli hastalanıyor. İlk bebeğimi kaybettim bu da erken doğdu küvezde kaldı. Sonra enfeksiyon kaptı tekrar kaldı derken 2.5 ayın 1.5 ayı hastanelerdeydik. Belki ondan geç yapacak bazı şeyleri diyorum içimi rahatlatmaya çalışıyorum sonra tekrar konuşmaya temas kurmaya çalışıyorum gözünü kaçırıyor tekrar canım sıkılıyor
Oyuncak takibi yapıyor. Oyuncağı elime alıp sağa sola götürdüğümde takip ediyor. Ben konuşup iletişim kurmak istediğimde asla bakmıyor sürekli gözlerini kaçırıyor4 ayda çocuk daha gözünü yeni yeni açıyor. Uzun süren göz teması beklemeniz için çok çok çok erken bence. Çok endişeleniyorsanız elbette doktora sorun. Ama iyice anlayabilmek için oyuncak takibi yapıp yapmadığına da bakabilirsiniz bence.
Oyuncak takibi yapıyor. Oyuncağı elime alıp sağa sola götürdüğümde takip ediyor. Ben konuşup iletişim kurmak istediğimde asla bakmıyor4 ayda çocuk daha gözünü yeni yeni açıyor. Uzun süren göz teması beklemeniz için çok çok çok erken bence. Çok endişeleniyorsanız elbette doktora sorun. Ama iyice anlayabilmek için oyuncak takibi yapıp yapmadığına da bakabilirsiniz bence.
sağolun teşekkür ederim. İşte tam da kaybım olduğu için bunda en ufak şeyde şüpheleniyorum . Şunu yapmadı acaba şu hastalık mı var gibi hep evhamlar valla çıkaramıyorum anneliğin tadını. Psikolojikmen çöküşteyim1,5 aylık olarak değerlendireceksiniz bebeğinizi. Bak ne zorluklar atlatmışsınız neler geçmiş başınızdan neden anneliğin tadını çıkarmıyorsunuz? O ayda bebek bir şey görmüyor ki göz teması kursun? Düzeltilmiş 3 ay olana kadar böyle bir beklentiye girmeyin sevgili anne kaygılanmayın kaygınız bebeğinize geçer. Kaybınız için de başınız sağolsun.
Yapmamaya gayret edin çok hızlı büyüyorlar ve sadece sizin ilginize sevginize ihtiyacı var. Öpün koklayın kötü düşünmeyinOyuncak takibi yapıyor. Oyuncağı elime alıp sağa sola götürdüğümde takip ediyor. Ben konuşup iletişim kurmak istediğimde asla bakmıyor
sağolun teşekkür ederim. İşte tam da kaybım olduğu için bunda en ufak şeyde şüpheleniyorum . Şunu yapmadı acaba şu hastalık mı var gibi hep evhamlar valla çıkaramıyorum anneliğin tadını. Psikolojikmen çöküşteyim
Çok çok haklısınız da işte elimden olmayan sebepler. Teşekkür ederim yazdığınız içinYapmamaya gayret edin çok hızlı büyüyorlar ve sadece sizin ilginize sevginize ihtiyacı var. Öpün koklayın kötü düşünmeyin
Hepimizin kaygıları çok yüksek. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama 1,5 aylık bebek sadece koynunuzda durup beslenip uyur. Fazlasını beklemeyin ki büyüdükçe bu beklentiler bebeğin gelişimine zarar veriyorÇok çok haklısınız da işte elimden olmayan sebepler. Teşekkür ederim yazdığınız için
Merhaba acaba son durumunuz nedir göz teması tam kurdu mu bende endişeleniyorum 3 ay 7 günlükMerhaba arkadaşlar oğlum 4. Ayına yaklaştı. Doğduğdundan beri uzun uzun göz teması kurmaz. 3-5 sn kurup gözlerini kaçırır. Ayının yapması gereken her şeyi yapıyor. Nesne takibi var, gözüyle beni takip eder, agular, sevdiği bi durum olursa sesli güler değişik sesler çıkarır hatta babasıyla oynarken bazen kahkaha atar. Yakından zaten göz teması pek kurmaz ama uzaktayken en fazla 3-5 sn bakar. Altını değiştirirken uzunca bakar bi tek. Ben de sürekli konuşurum bezini gösteririm bezine bakar sonra bana bakar. Ama bunlar hep kısa süreli. Ellerini inceler yine kısa süreli. Elini ağzına götürür. Eline verdiğim her şeyi ağzına götürür. Sosyal gülümsemesi var. Onunla biri konuşup gülerken o da güler. Beşiğinde mutlu uyandıysa bana bakıp güler. Ama bunlar hep kısa süreli istiyorum ki uzun uzun baksın. Göz teması daha uzun olması gerekmez mi? Ben konuşurken kısa süreli dinler ama her zaman karşılık vermez. Bazen saçıma bakar alnıma bakar. Özel eğitim öğretmeniyim endişeleniyorum. Her şey olması gerektiği gibi ama göz teması olayı canımı çok sıkıyor. Sizce endişelenmeli miyim?
Bilmiyorum çevremdeki bebeklerin göz teması daha uzun gibi bi de ellerinden tutup ayağa kaldırınca sağa sola bakıyor karşısındakine bakmıyor. Eskiden dizime oturtunca bakmazdı şimdi yavaş yavaş bakmaya başladı. Bi de özellikle şarkı söylerken bakıyor haricinde çok oralı olmuyor.Neden uzun uzun dakikalarca baksın ki, bebek bu bi sürü nesne var ilgisini çeken.
Evet benimki de bezini değiştirilen konuşurken bakar emerken de bazen bakar şarkı söyleyince özellikle bakar ama ne bileyim yeterli değil gibi geliyor kucağına aldığı kişiyle hiç temas kurmuyor hep etrafa bakmak istiyor anca elini şaklayınca bakıyor nörolojiye götüreceğim umarım bir şeyi yoktur. Tabi bu süreçte de hep ilgileniyorum özellikle hayvan sesleri çok dikkatini çekiyor çok da hareketli bir çocukbenim oğlum 5 aylık sadece emzirirken ve bezini değiştirirken bana uzun uzun bakıyoronun dısında gözler fıldır fıldır..
normal bebeğiniz yeni yeni ney görmeye basladı. su an her sey ilgisini cekiyor
Oyuncak takibi var elimdeki her şeye uzanmaya çalışıyor ağzına götürüyor 6 aylık olduk şu an biberonla su içirirken bakar ama yeterli değil gibi geliyor4 ayda çocuk daha gözünü yeni yeni açıyor. Uzun süren göz teması beklemeniz için çok çok çok erken bence. Çok endişeleniyorsanız elbette doktora sorun. Ama iyice anlayabilmek için oyuncak takibi yapıp yapmadığına da bakabilirsiniz bence.
Bence daha çok erken. erken doğum öykünüz de olduğu için biraz daha bekleyin bence. Bu süreçte bol bol şarkı söyleyin dikkatini çekmeye çalışın parmak kuklalarını gözünüze yakınlaştırıp oynatabilirsinizSürekli tavanı izliyor bakmıyor ki ne yaptığıma. Canım sıkılıyor inanın ki. Uyanık olduğu sürece kendisiyle konuşmaya çalışıyorum. Oyuncaklara heyecanlanıyor tepki veriyor ama ben kendisiyle konuştuğumda bakmıyor yüzüme hep kaçırıyor gözlerini. Sosyal gülümsemesi de yok henüz. Ayrıca oğlum 1 ay erken doğdu aslında . Zamanında doğsaydı şu an 1,5 aylık olacaktı ve sürekli hastalanıyor. İlk bebeğimi kaybettim bu da erken doğdu küvezde kaldı. Sonra enfeksiyon kaptı tekrar kaldı derken 2.5 ayın 1.5 ayı hastanelerdeydik. Belki ondan geç yapacak bazı şeyleri diyorum içimi rahatlatmaya çalışıyorum sonra tekrar konuşmaya temas kurmaya çalışıyorum gözünü kaçırıyor tekrar canım sıkılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?