Bebeğim 13 aylık otizm olabilir mi?

El kadar bebeği bıktırmışsınız muhtemelen.
Ama bu kadar takıntıyla bu çocuk büyüyene kadar onun da psikolojisini bozarsınız haberiniz olsun

Oğlandı benimki :)
2 yaşından sonra başladı bir anda söküldü herkes öyle diyordu öyle oldu. 2.5 yaş kreşe başladı orada tamamen konuşuyordu artık her şeyi anlatıyordu
Ay kusura bakma :) benim kızım da 22 aylik benimkinin aslında kelimeleri var. Öyle sosyal medyadaki gibi 22 aylik cocugumun 100 kelimesi var cinsinden değil ama, normal kelimeler :)) Ama beni düşündüren özellikle son zamanlarda sanki bir şey anlatmak istiyor gibi çocuk ııı ııı deyip eliyle koluyla heyecanli heyecanlı bir seyler demeye çalışıyor. Ama gerçekten bir şey mi anlatmaya çalışıyor onu da bilmiyorum. Kendini o kadar hirpaliyor ki heyecanlı heyecanlı. Kelimeler ağzından çıkmıyor diye çok üzülüyorum, çünkü o da derdini anlatamiyor diye üzülüyor sanki. Seninki de konusmaya başlamadan önce ilk etapta böyle şeyler yapıyor muydu acaba?

Ay kusura bakma :) benim kızım da 22 aylik benimkinin aslında kelimeleri var. Öyle sosyal medyadaki gibi 22 aylik cocugumun 100 kelimesi var cinsinden değil ama, normal kelimeler :)) Ama beni düşündüren özellikle son zamanlarda sanki bir şey anlatmak istiyor gibi çocuk ııı ııı deyip eliyle koluyla heyecanli heyecanlı bir seyler demeye çalışıyor. Ama gerçekten bir şey mi anlatmaya çalışıyor onu da bilmiyorum. Kendini o kadar hirpaliyor ki heyecanlı heyecanlı. Kelimeler ağzından çıkmıyor diye çok üzülüyorum, çünkü o da derdini anlatamiyor diye üzülüyor sanki. Seninki de konusmaya başlamadan önce ilk etapta böyle şeyler yapıyor muydu acaba?

Anlatma çabası varsa sökülecek bence. Kızlar daha hevesli oluyor. Ay yoktu bende öyle şeyler iletişimsiz düz erkek. 4 yaşında hala bir şey anlatmıyor 😂

Sosyalleştiği bir ortam var mı yaşıtı konuşabilen çocuklar falan kuzen vs

QUOTE="succulentaski, post: 79605992, member: 1008483"]
Anlatma çabası varsa sökülecek bence. Kızlar daha hevesli oluyor. Ay yoktu bende öyle şeyler iletişimsiz düz erkek. 4 yaşında hala bir şey anlatmıyor 😂

Sosyalleştiği bir ortam var mı yaşıtı konuşabilen çocuklar falan kuzen vs
[/QUOTE]
Bilmiyorum, sanki bana da öyle geliyor ama işte daha önce hiç tecrübe etmedim. Mesela geçen bir tanıdığımızin kızı geldi. Ona oyuncak bebeğini gösteriyor ıııh ıııh bir şeyler anlatıyor cümle çıkmayınca da kendini sıkıyor heyecanlaniyor :( var canim evet, haftada birkaç gün oyun grubuna gidiyor. Her gün de parka götürüyoruz. Kendi akrani birçok çocuk oluyor

Hanimefendi cocugunuz otizmin o'suna bile yaklaşmış durumda değil, 13.ayda zaten cok erken teshis icin ama anlattiklarinizin hic alakasi yok.

13 ayda 6 kez psikologa goturecek motivasyonu anliyorum ama sizin olmayan belirtilerinizle bu motivasyonda yersiz.

Hayır farklı olarak seslenmiyoruz adı kerem.
Sadece ismine bakmadığı için otizm şüpheleniyorum
Otizim için tek başına bu bi kıstas olamaz. Kaldı ki 6 doktora götürmüşsünüz birinin kaçırdığını muhakkak biri yakalardı. Kendinize gereksiz evham yapmayın.

13 aylık kelimeleri olan bebek neden 6 tane psikoloğa götürülür yahu
ismine bakmadığı için götürdük.
bebeğini önemseyen dinleyen ilgilenen bir anneyse bir sorun varsa bilmek için götürür.
annelik stresli ve kaygılı bir süreç bir annede şüphe varsa araştırılmasından yanayım ve araştırılsın diye de gittim net doğru mantıklı cevap alana kadar da götürdüm.
6. götürdüğümüz psikiyatride bir şey yok dedi fakat öneri ve doğru yönlendirme yaptı oyun grubuna götürüyoruz.

ismine bakmadığı için ve bebeğinin önemseyen dinleyen ilgilenen bir anneyse bir sorun varsa bilmek için götürür.
annelik stresli ve kaygılı bir süreç bir annede şüphe varsa araştırılmasından yanayım ve araştırılsın diye de gittim net doğru mantıklı cevap alana kadara götürdüm.
6. götürdüğümüz psikiyatride bir şey yok dedi fakat öneri ve doğru yönlendirme yaptı oyun grubuna götürüyoruz.
Kaygılarınızı bebeğinize yansıtmayın.oyun grubuna götürün zaten bunun için psikiyatriye gitmeye gerek yok. Sosyal çevreniz yoksa sabit arkadaşı yoksa kapalı grup oyun grubuna götürün her gittiğinizde aynı çocukları görsün. İletişime geçsin. Oradaki ailelerle tanışın dışarıda da görüşün mümkünse hatta.

Kaygılarınızı bebeğinize yansıtmayın.oyun grubuna götürün zaten bunun için psikiyatriye gitmeye gerek yok. Sosyal çevreniz yoksa sabit arkadaşı yoksa kapalı grup oyun grubuna götürün her gittiğinizde aynı çocukları görsün. İletişime geçsin. Oradaki ailelerle tanışın dışarıda da görüşün mümkünse hatta.
evet şuan o şekilde ilerliyoruz.
sadece ismine de dönse hiçbir sıkıntımız kalmayacak allahın izniyle.

niye kimse duymak istediginiz seyi soylememis ki? isme bakmama en en en en onemli belirti. degil 6, 60 tane psikolog normal de dese ben kk uyesi olarak size soyleyebilirim ki bebeginiz otizmli :(
bu kadar net şekilde nasıl söyleyebiliyorsunuz neye dayanarak açıklar msınız?

Otizmli desek ne yapacaksınız mesela ? 13 aylık bebeğe hiçbir şey yapamazsınız. Bırakın da bebekliğini yaşasın ya ne kadar güzel şeyler yapıyor ne güzel beceriler ediniyor her gün farklı şeyler yapıyor neden tadını çıkarmıyorsunuz da böyle stres ortamına doktordan doktora sürüklüyorsunuz yazık değil mi? Bence sizin bir psikolojik desteğe ihtiyacınız var. Annelik evet takip gerektiren zor bir süreç ama böyle bir şey de değil kusura bakmayın.

cocuguna hastalik yakistiran anneleri hic sevmiyorum ya benim annem de öyleydi, benim ciksa kanser diye korkar, siğillerimi bile patolojiye göndermiş 3 tirnagimin eti yamuk ice göçük sayesinde. oysa belirti melirti yok, düz siğil .
onun yüzünden agiz tadiyla hasta olamadim hep hastaligimi gizlerdim - hala gizlerim odamda kendi kendime uyuyup iyilesmeye calisirim.
13 aylik cocugu belki 6 ay icinde 6 psikologa 1 kulak doktoruna goturmussunuz.
vallahi normal degil, sizin elinizden cekecegi var cocugun. bu kadar kötüyü çağirmayin

Back
X