- 8 Mayıs 2025
- 6
- 2
- 1
- 28
- Konu Sahibi gelincikkkk33
Merhaba arkadaşlar oğlum 4. Ayına yaklaştı. Doğduğdundan beri uzun uzun göz teması kurmaz. 3-5 sn kurup gözlerini kaçırır. Ayının yapması gereken her şeyi yapıyor. Nesne takibi var, gözüyle beni takip eder, agular, sevdiği bi durum olursa sesli güler değişik sesler çıkarır hatta babasıyla oynarken bazen kahkaha atar. Yakından zaten göz teması pek kurmaz ama uzaktayken en fazla 3-5 sn bakar. Altını değiştirirken uzunca bakar bi tek. Ben de sürekli konuşurum bezini gösteririm bezine bakar sonra bana bakar. Ama bunlar hep kısa süreli. Ellerini inceler yine kısa süreli. Elini ağzına götürür. Eline verdiğim her şeyi ağzına götürür. Sosyal gülümsemesi var. Onunla biri konuşup gülerken o da güler. Beşiğinde mutlu uyandıysa bana bakıp güler. Ama bunlar hep kısa süreli istiyorum ki uzun uzun baksın. Göz teması daha uzun olması gerekmez mi? Ben konuşurken kısa süreli dinler ama her zaman karşılık vermez. Bazen saçıma bakar alnıma bakar. Özel eğitim öğretmeniyim endişeleniyorum. Her şey olması gerektiği gibi ama göz teması olayı canımı çok sıkıyor. Sizce endişelenmeli miyim?