- 19 Eylül 2012
- 34
- 1
- 36
- Konu Sahibi kardelen_su
-
tatlım ben 3,5 aylıkken oğlumu bırakıp işe döndüm. ve biberonla mama desteği alan bir bebekti. buna rağmen 8 aylık olana kadar memeyi bırakmadı hep emdi.. bırakma sebebim sütümün kalmamasıydı..ama o zaman da biberona alışıp emzirilmek istemezse
4 aylık rapordan sonra 6 ay ücretsiz iznin var canım , iznini kullanmayı düşünmüyor musun
en azından bebek 6 aylık olana kadar izin kullanmalısın , hiç birşey o bebegin gelişiminden önemli değil
onu hepimiz biliyoruz da işin bir de maddi boyutu var.. bu şekilde yazıp da zaten çocuğunu bırakmak zorunda kalan anneleri üzmeyin bence..
bu kadar ince hesap yapmayın bence.. doğan bir şekilde büyüyor.. ben 3,5 aylık bıraktım oğlumu ama ilişkilerimiz çok iyi.. çünkü akşam eve geldiğimde oyunlarını oynarız, kitap okuruz, beraber yemek yeriz.. yatana kadar tek ilgim oğlum olur.. yüzmeye de götürüyorum sporcu olsun istiyoruz...çok haklısınız. bende 4 aylık bebeğimi bırakamam diye çocuk yapamıyorum
bu kadar ince hesap yapmayın bence.. doğan bir şekilde büyüyor.. ben 3,5 aylık bıraktım oğlumu ama ilişkilerimiz çok iyi.. çünkü akşam eve geldiğimde oyunlarını oynarız, kitap okuruz, beraber yemek yeriz.. yatana kadar tek ilgim oğlum olur.. yüzmeye de götürüyorum sporcu olsun istiyoruz...
yani siz nasıl bir anne olmak isterseniz olabilirsiniz.. çalışmak buna engel değildir. ben de çalışan anne çocuğuyum kardeşim de var.. çok şükür ikimizin de ruhunda fırtınalar kopmadı ve ikimiz de okuduk iş sahibi ayakları üstüne basan insanlar olduk..
biraz zor ve yorucu ama olmayacak iş değil..
haklısınız öyledir mutlaka. benim çevremde hiç çalışan anne yok o yüzden bilemiyorum. peki ev işlerini nasıl hallediyordunuz? uyuyana kadar tek ilgim oğlumdu demişsiniz,peki eşinizle, kendinizle ve evinizle ilgilenebildiniz mi akşamları?
canım şöyle yapıyorum: hafta içi babaanne bakıyor zaten. babaannemizle de bu sebeple aynı apartmana taşındık. 1,5 yaşına gelene kadar günde 1,5 saat süt iznim var 4,5da eve geliorm.. uyuyo oluo oğlum. hagtada bir gün eşimle hemen evi süpürüp siliorz zaten 1 saat sürüo .. sonra oğlumu alıorz yemeğimizi yiorz. akşam 9da uyuyor o saate kadar oyunlarımızı oynuyoruz günde 15 dk televizyon izletiyorum ki aklı kalmasın onu beraber izliyoruz. sonra sütünü içiyor kitabını okuyoruz yatıyor.
o yattıktan sonra benim için maraton başlıyor tabi. mutfağı toplamak, varsa çamaşır asmak vb. ama her günümü ayarladım. mesela bu akşam yemeklerimi yapcam en az 3 günlük. koyuorm buzluğa ya da dolaba ona göre çıkarıp pişecek veya yenecek yemeğe göre. yarın akşam ütülerimi yapcam. perşembe akşamı misafirim var hafta içi olduğu için bir kaç yiyeceği hazır alacağım artık gelenler kusuruma bakmayacak..
en geç 11buçukta yatmış oluyorum. sonrası da eşimleyim zaten.
sabah 6buçukta kalkıyorum. kahvaltımızı muhakkak yapıyoruz beraber.. 8de de evden çıkıorm..
hafta sonları hafta içinin yemeklerini tam yapmıyorum mesela ay başında aldığım kıymanın yarısını soğanla kavurup günlük buzluk kaplarına koyup kaldırıorm, yarısını köfte yapıp atıorm buzluğa. bunu 1 pazar akşamı yine oğlanı yatırdıktan sonra yapınca ay içinde baya elime geliyor çok rahat oluo..
tabi eşim de çok yardımcı.. benim işim olduğunda çocukla oynuyor ilgileniyor..
çok zor bi maraton ama imkansız değil.. planlı olursan her şey yapılıyor.. yeter ki iste..
ben buralardayım.. sen bebişe karar ver kk kadınları olarak el birliği ile seni doğurtur çocuğunu büyütürüz inşallah..teşekkür ederim çok güzel anlatmışssın. ben de 6 buçukta kalkıyorum 8 de evden çıkıyoruz ve mutlaka kahvaltı yapıyoruz. benim çocuğum olursa annem bakacak kayınvalidem şehir dışında çünkü. bkaalım inşallah kolay olur. ilerde burada olursan detayları yazarım :)
canım şöyle yapıyorum: hafta içi babaanne bakıyor zaten. babaannemizle de bu sebeple aynı apartmana taşındık. 1,5 yaşına gelene kadar günde 1,5 saat süt iznim var 4,5da eve geliorm.. uyuyo oluo oğlum. hagtada bir gün eşimle hemen evi süpürüp siliorz zaten 1 saat sürüo .. sonra oğlumu alıorz yemeğimizi yiorz. akşam 9da uyuyor o saate kadar oyunlarımızı oynuyoruz günde 15 dk televizyon izletiyorum ki aklı kalmasın onu beraber izliyoruz. sonra sütünü içiyor kitabını okuyoruz yatıyor.
o yattıktan sonra benim için maraton başlıyor tabi. mutfağı toplamak, varsa çamaşır asmak vb. ama her günümü ayarladım. mesela bu akşam yemeklerimi yapcam en az 3 günlük. koyuorm buzluğa ya da dolaba ona göre çıkarıp pişecek veya yenecek yemeğe göre. yarın akşam ütülerimi yapcam. perşembe akşamı misafirim var hafta içi olduğu için bir kaç yiyeceği hazır alacağım artık gelenler kusuruma bakmayacak..
en geç 11buçukta yatmış oluyorum. sonrası da eşimleyim zaten.
sabah 6buçukta kalkıyorum. kahvaltımızı muhakkak yapıyoruz beraber.. 8de de evden çıkıorm..
hafta sonları hafta içinin yemeklerini tam yapmıyorum mesela ay başında aldığım kıymanın yarısını soğanla kavurup günlük buzluk kaplarına koyup kaldırıorm, yarısını köfte yapıp atıorm buzluğa. bunu 1 pazar akşamı yine oğlanı yatırdıktan sonra yapınca ay içinde baya elime geliyor çok rahat oluo..
tabi eşim de çok yardımcı.. benim işim olduğunda çocukla oynuyor ilgileniyor..
çok zor bi maraton ama imkansız değil.. planlı olursan her şey yapılıyor.. yeter ki iste..
evet özel sektör maalesef öyle.. annem mali müşavir mesela cumartesi yarım gün bile olsa hep çalıştı. kardeşimi anneannem büyüttü.. çok zor oldu ama oluyor bir şekil.. çocuğa bakacak anne/kv varsa bir şekil oluyor..cok yogun bir tempo gerçekten tebrik ederim . benim çalışma saatlerim biraz daha fazla ( özel sektör ) ctesi de çalışıyorum .o yüzden ev işine anca yetişiyorum .
gebe personele karşıda cok fazla insiyatif yok.cocuk olursa zaten buyuk ihtimalle bu tempoda devam edemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?