4 aylıkken işe dönmek :(

kardelen_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
34
1
36
mrb kk üyeleri,
ben şuan hamileyim.
Allah nasip eder de bebeğim dünyaya gelirse 4 aylıkken onu bırakıp işe başlamam gerekecek.
Yeni çıkan yasayla yarım gün çalışma hakkım olacak inşallah.

4 aylık bebek, yarım günlüğüne, ben yokken nasıl beslenir? süt mü sağacağım? ek gıda erken olur sanırım,
sağdığım sütü biberonla verdirsem biberona alışıp memeyi kesmek ister mi?
biberonsuz nasıl verebilirim?
bide o yarım gün emmediğinden dolayı sütüm azalır mı?
endişeliyim?
bilgilendirebilir misiniz arkadaşlar :S

4 aylık rapordan sonra 6 ay ücretsiz iznin var canım , iznini kullanmayı düşünmüyor musun

en azından bebek 6 aylık olana kadar izin kullanmalısın , hiç birşey o bebegin gelişiminden önemli değil

sütünü sağ süt saklama poşetleri ile buzluğa at. fazlaca biriksin çünkü bebişler biberonla daha fazla emiyor. ben kuzumu 2 .5 aylık ken bırakmaya başladım. en fazla 3-4 saat bırakıyorum git gel yapıyorum . her 4 saatte mutlaka 90cc süt bırakmış olmalısın ki bu bebeğe göre değişir. şuan senin ki ne kadarlık bilemicem. biberon olarak philis avent in natürelini kullanıyorum memeye olan ilgisi hiiç azalmadı..

buzluktan sütü çıkarırken mutlaka önce buzdolabının alt kısmına indir orada buzu çözünsün daha sonra biberona koy ve ılıkk suyun içinde beklet. sakın direk sıcak su ile buzunu çözdürmeye çalışma.. belki biliyorsundur ama ben y,nede yazayım dedim cnm.. umarım bebişin fazla zorlanmaz.

ama o zaman da biberona alışıp emzirilmek istemezse :KK43:
tatlım ben 3,5 aylıkken oğlumu bırakıp işe döndüm. ve biberonla mama desteği alan bir bebekti. buna rağmen 8 aylık olana kadar memeyi bırakmadı hep emdi.. bırakma sebebim sütümün kalmamasıydı..
demem o ki memeye alışan bebek biberona alıştıktan sonra anne memesini bırakmaz.
sağıp bırakabilirsin. yetmediği yerde mama desteği alabilirsin.. benim oğlum mama destekli büyüdü çok şükür her şeyi sağlıklı.. o kadar kafaya takmamak lazım.. takarsan sütün de olmuyor çünkü.. mama konusundaki tek tavsiyem lezzeti kötü mama seçmendir. biz sma kullandık tadı demir gibi.. kendi sütümün tadına baktım çok lezzetli idi.. bebekler de akıllı tabi lezzetliyi bırakmaz :D

4 aylık rapordan sonra 6 ay ücretsiz iznin var canım , iznini kullanmayı düşünmüyor musun

en azından bebek 6 aylık olana kadar izin kullanmalısın , hiç birşey o bebegin gelişiminden önemli değil

onu hepimiz biliyoruz da işin bir de maddi boyutu var.. bu şekilde yazıp da zaten çocuğunu bırakmak zorunda kalan anneleri üzmeyin bence..

çok haklısınız. bende 4 aylık bebeğimi bırakamam diye çocuk yapamıyorum :KK43:
bu kadar ince hesap yapmayın bence.. doğan bir şekilde büyüyor.. ben 3,5 aylık bıraktım oğlumu ama ilişkilerimiz çok iyi.. çünkü akşam eve geldiğimde oyunlarını oynarız, kitap okuruz, beraber yemek yeriz.. yatana kadar tek ilgim oğlum olur.. yüzmeye de götürüyorum sporcu olsun istiyoruz...
yani siz nasıl bir anne olmak isterseniz olabilirsiniz.. çalışmak buna engel değildir. ben de çalışan anne çocuğuyum kardeşim de var.. çok şükür ikimizin de ruhunda fırtınalar kopmadı ve ikimiz de okuduk iş sahibi ayakları üstüne basan insanlar olduk..
biraz zor ve yorucu ama olmayacak iş değil..

bu kadar ince hesap yapmayın bence.. doğan bir şekilde büyüyor.. ben 3,5 aylık bıraktım oğlumu ama ilişkilerimiz çok iyi.. çünkü akşam eve geldiğimde oyunlarını oynarız, kitap okuruz, beraber yemek yeriz.. yatana kadar tek ilgim oğlum olur.. yüzmeye de götürüyorum sporcu olsun istiyoruz...
yani siz nasıl bir anne olmak isterseniz olabilirsiniz.. çalışmak buna engel değildir. ben de çalışan anne çocuğuyum kardeşim de var.. çok şükür ikimizin de ruhunda fırtınalar kopmadı ve ikimiz de okuduk iş sahibi ayakları üstüne basan insanlar olduk..
biraz zor ve yorucu ama olmayacak iş değil..

haklısınız öyledir mutlaka. benim çevremde hiç çalışan anne yok o yüzden bilemiyorum. peki ev işlerini nasıl hallediyordunuz? uyuyana kadar tek ilgim oğlumdu demişsiniz,peki eşinizle, kendinizle ve evinizle ilgilenebildiniz mi akşamları?

haklısınız öyledir mutlaka. benim çevremde hiç çalışan anne yok o yüzden bilemiyorum. peki ev işlerini nasıl hallediyordunuz? uyuyana kadar tek ilgim oğlumdu demişsiniz,peki eşinizle, kendinizle ve evinizle ilgilenebildiniz mi akşamları?

canım şöyle yapıyorum: hafta içi babaanne bakıyor zaten. babaannemizle de bu sebeple aynı apartmana taşındık. 1,5 yaşına gelene kadar günde 1,5 saat süt iznim var 4,5da eve geliorm.. uyuyo oluo oğlum. hagtada bir gün eşimle hemen evi süpürüp siliorz zaten 1 saat sürüo .. sonra oğlumu alıorz yemeğimizi yiorz. akşam 9da uyuyor o saate kadar oyunlarımızı oynuyoruz günde 15 dk televizyon izletiyorum ki aklı kalmasın onu beraber izliyoruz. sonra sütünü içiyor kitabını okuyoruz yatıyor.
o yattıktan sonra benim için maraton başlıyor tabi. mutfağı toplamak, varsa çamaşır asmak vb. ama her günümü ayarladım. mesela bu akşam yemeklerimi yapcam en az 3 günlük. koyuorm buzluğa ya da dolaba ona göre çıkarıp pişecek veya yenecek yemeğe göre. yarın akşam ütülerimi yapcam. perşembe akşamı misafirim var hafta içi olduğu için bir kaç yiyeceği hazır alacağım artık gelenler kusuruma bakmayacak..
en geç 11buçukta yatmış oluyorum. sonrası da eşimleyim zaten.
sabah 6buçukta kalkıyorum. kahvaltımızı muhakkak yapıyoruz beraber.. 8de de evden çıkıorm..
hafta sonları hafta içinin yemeklerini tam yapmıyorum mesela ay başında aldığım kıymanın yarısını soğanla kavurup günlük buzluk kaplarına koyup kaldırıorm, yarısını köfte yapıp atıorm buzluğa. bunu 1 pazar akşamı yine oğlanı yatırdıktan sonra yapınca ay içinde baya elime geliyor çok rahat oluo..
tabi eşim de çok yardımcı.. benim işim olduğunda çocukla oynuyor ilgileniyor..
çok zor bi maraton ama imkansız değil.. planlı olursan her şey yapılıyor.. yeter ki iste..

canım şöyle yapıyorum: hafta içi babaanne bakıyor zaten. babaannemizle de bu sebeple aynı apartmana taşındık. 1,5 yaşına gelene kadar günde 1,5 saat süt iznim var 4,5da eve geliorm.. uyuyo oluo oğlum. hagtada bir gün eşimle hemen evi süpürüp siliorz zaten 1 saat sürüo .. sonra oğlumu alıorz yemeğimizi yiorz. akşam 9da uyuyor o saate kadar oyunlarımızı oynuyoruz günde 15 dk televizyon izletiyorum ki aklı kalmasın onu beraber izliyoruz. sonra sütünü içiyor kitabını okuyoruz yatıyor.
o yattıktan sonra benim için maraton başlıyor tabi. mutfağı toplamak, varsa çamaşır asmak vb. ama her günümü ayarladım. mesela bu akşam yemeklerimi yapcam en az 3 günlük. koyuorm buzluğa ya da dolaba ona göre çıkarıp pişecek veya yenecek yemeğe göre. yarın akşam ütülerimi yapcam. perşembe akşamı misafirim var hafta içi olduğu için bir kaç yiyeceği hazır alacağım artık gelenler kusuruma bakmayacak..
sabah 6buçukta kalkıyorum. kahvaltımızı muhakkak yapıyoruz beraber.. 8de de evden çıkıorm..
hafta sonları hafta içinin yemeklerini tam yapmıyorum mesela ay başında aldığım kıymanın yarısını soğanla kavurup günlük buzluk kaplarına koyup kaldırıorm, yarısını köfte yapıp atıorm buzluğa. bunu 1 pazar akşamı yine oğlanı yatırdıktan sonra yapınca ay içinde baya elime geliyor çok rahat oluo..
çok zor bi maraton ama imkansız değil.. planlı olursan her şey yapılıyor.. yeter ki iste..

teşekkür ederim çok güzel anlatmışssın. ben de 6 buçukta kalkıyorum 8 de evden çıkıyoruz ve mutlaka kahvaltı yapıyoruz. benim çocuğum olursa annem bakacak kayınvalidem şehir dışında çünkü. bkaalım inşallah kolay olur. ilerde burada olursan detayları yazarım :)

teşekkür ederim çok güzel anlatmışssın. ben de 6 buçukta kalkıyorum 8 de evden çıkıyoruz ve mutlaka kahvaltı yapıyoruz. benim çocuğum olursa annem bakacak kayınvalidem şehir dışında çünkü. bkaalım inşallah kolay olur. ilerde burada olursan detayları yazarım :)
ben buralardayım.. sen bebişe karar ver kk kadınları olarak el birliği ile seni doğurtur çocuğunu büyütürüz inşallah..

cok yogun bir tempo gerçekten tebrik ederim . benim çalışma saatlerim biraz daha fazla ( özel sektör ) ctesi de çalışıyorum .o yüzden ev işine anca yetişiyorum .
gebe personele karşıda cok fazla insiyatif yok.cocuk olursa zaten buyuk ihtimalle bu tempoda devam edemem.

cok yogun bir tempo gerçekten tebrik ederim . benim çalışma saatlerim biraz daha fazla ( özel sektör ) ctesi de çalışıyorum .o yüzden ev işine anca yetişiyorum .
gebe personele karşıda cok fazla insiyatif yok.cocuk olursa zaten buyuk ihtimalle bu tempoda devam edemem.
evet özel sektör maalesef öyle.. annem mali müşavir mesela cumartesi yarım gün bile olsa hep çalıştı. kardeşimi anneannem büyüttü.. çok zor oldu ama oluyor bir şekil.. çocuğa bakacak anne/kv varsa bir şekil oluyor..
ben bankacıyım.. en büyük avantajım saat 6da çıkmak ve cumartesi tatil olması.. bi de tabi özlük haklarımız özel sektörden daha sağlam..

bende oğlum 3 aylıkken işe başlamıştım. . 22 aya kadarda emzirdim sadece bir saat geç geliyordum işe süt iznim o şekildeydi . . Sütüm fazlaydı .aslnda düşüncesizlik edip erkenden sağmaya başlamadım çünkü hergün boşa akıyordu . . 2.ayda başladım süt stoklamaya. . sonrasnda işteykende sağıp götürüyordum 5 aylıkken yavaş yavaş ek gıdaya geçti. . dediğim gibi biberon kullanmasına rağmen emmeyi hiç bırakmadı . . 22 aylıkken zar zor bıraktırdım. . Dilerim sütünüz bol olur ve bebeğiniz hiç sizi bırakmaz.

Ben de 2,5 aylıkken bırakmak zorunda kaldım, ama süt izinlerimi her gün erken çıkacak şekilde kullandım.
Eğer doğumdan sonra yarım gün çalışmaya dönecekseniz bence zaten fazla bir kaybınız olmaz. Sabah emzirip gidersiniz, muhtemelen sadece bir öğün, en fazla iki öğün biberonla beslenmeye gereksinim duyar.
Biberonle beslenme bazı çocuklarda memeyi bırakma sonucunu doğurabiliyor gerçekten. Bunun için az akıtan biberonlerı tercih etmelisiniz, avent yenidoğan biberon ucu o anlamda iyi bence. Bir de eğer bebeğinizin gaz sorunu yoksa biberonla beslerken biberonu dik olarak süt birden ağzına gelecek şekilde değil de 45 derecelik açıda falan, yani süt daha az gelecek şekilde verdirebilirsiniz, böylece bebeğiniz siz yokken lıkır lıkır süt içme lüksüne kavuşamadığından memeyi bırakmayı da düşünmez.
Ben de çalışmaya başlamadan süt depolama imkanı varsa yapılması taraftarıyım. Aksi halde yetişmiyor çünkü.

Back
X