• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 haftalık gebelik ve Kan pıhtılaşması

• Konu Sahibi Konu Sahibi R1na
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

R1na

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2023
47
10
8
Merhaba kızlar ben 4+4 hamileyim
Daha önceden iki defa düşük yaptım
kan pıhtılaşma testi yaptırdığımda MTFHFR 677 homozigot çıktı yani anormal
Testi yaptırdığım Doktor günlük folbiol almamı istedi
Başka bir doktor ise iğne vermek istedi
daha önce bu durumu yaşayıp sağlıklı bebeği olan varmı

Doktoru değiştirin,sana vermesi lazim pitihlasma iğneyi.folik asit verdi sana.
Pitihlasmam var
hamile ilk ogrendigimde 1kutu ilaç oscopar iğne verdi 9gun bidaha gittim kontrole bebek büyüyordu raporu çıkarttı. sabahleyin ecopirin 150mg hap kullanıyorum akşamda oscopar iğne vuruyorum.suan 19haftalik hamileyim

Hayirli olsun öncelikle :)

Ben de iki kere düsük yaptim. Ücüncü kere hamile kaldigimda doktorum test yapmadan heparin baslatti. Iki kere düsük yapmis anne adaylarinda baslatiriz, cünkü bazi degerler testlerde görünmez ve o kücük degerler dahi düsüge sebep olabilir dedi. 10. haftaya kadar igne kullandim, daha sonrasinda doktorum artik gerek yok dedi ve biraktim. Simdi 13. haftadayim. Düsün doktor test dahi yapmadan iki düsük gecmisi sebebiyle direkt önlem olarak verdi.

Igneyi kullan.

Folibol dozu 5 mg ve bu gebelikte doktorların, aşırı yüksek doz olduğu için çok onaylamadığı bir folik asit. Devletin karşıladığı tek folik asit bu olduğu için bunu yazıyor devlet hastanesi doktorları. Bence başka bir doktora da danışın. Belki aspirin başlatır ve 400 mcg folik asit önerir.

Hayirli olsun öncelikle :)

Ben de iki kere düsük yaptim. Ücüncü kere hamile kaldigimda doktorum test yapmadan heparin baslatti. Iki kere düsük yapmis anne adaylarinda baslatiriz, cünkü bazi degerler testlerde görünmez ve o kücük degerler dahi düsüge sebep olabilir dedi. 10. haftaya kadar igne kullandim, daha sonrasinda doktorum artik gerek yok dedi ve biraktim. Simdi 13. haftadayim. Düsün doktor test dahi yapmadan iki düsük gecmisi sebebiyle direkt önlem olarak verdi.

Igneyi kullan.
Merhaba bir şey sorabilir miyim düşükleriniz kese, kalp atışı görüldükten sonra mı oldu yoksa kimyasal gebelik miydi?
Ben 3 kere yaşadım kimyasal gebelik pıhtılaşma da çıktı iğne başlayacağım hamile kalırsam.

Merhaba bir şey sorabilir miyim düşükleriniz kese, kalp atışı görüldükten sonra mı oldu yoksa kimyasal gebelik miydi?
Ben 3 kere yaşadım kimyasal gebelik pıhtılaşma da çıktı iğne başlayacağım hamile kalırsam.
Ilkinde 10. haftada kalbi durdu. Digeri kimyasal oldu, haliyle kese veya kalp atisi yoktu daha.

Valla ben diğer konu hakkında bilgim olmadığı içim birşey diyemem ama folbiol çok yüksek bir doz.
400 mikrogramlık bir folik asit kullansanız daha iyi.

Merhaba gözünüz aydın öncelikle. Benim de iki düşüğüm var doktor hamile kaldığında iğne ve aspirin başlıcaz dedi benim de MTFHFR sonucum homozigot. Yani size önlem amaçlı iğne vermeleri gerekir başka bir doktor da söylemiş zaten. Vinalac diye bi folikasit başlattı bana içeriği daha zengin olduğu için

Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım dr hamile kalınca bana clexan başlıcanı söyledi bu iğne raporlu olunca ücretsiz mi oluyo eşimin arkadaşı var raporlu olduğu halde bin iki bin civarı ücret ödüyoruz demiş

Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım dr hamile kalınca bana clexan başlıcanı söyledi bu iğne raporlu olunca ücretsiz mi oluyo eşimin arkadaşı var raporlu olduğu halde bin iki bin civarı ücret ödüyoruz demiş
Bende hamile kalınca kullanacağım ama bu kadar tutacağını sanmam ya çok değil mi aylık olarak mı acaba

Valla 10 günlük gibi bi şey demiş de onlarınki tüp bebek ondan mı öyledir bilemedim

Doktoru değiştirin,sana vermesi lazim pitihlasma iğneyi.folik asit verdi sana.
Pitihlasmam var
hamile ilk ogrendigimde 1kutu ilaç oscopar iğne verdi 9gun bidaha gittim kontrole bebek büyüyordu raporu çıkarttı. sabahleyin ecopirin 150mg hap kullanıyorum akşamda oscopar iğne vuruyorum.suan 19haftalik hamileyim
teşekkür ederim gittiğim doktoru çok övüdkleri için gittim ama içime sinmedi tekrar bir kayıp yaşamak istemiyorum

Merhaba gözünüz aydın öncelikle. Benim de iki düşüğüm var doktor hamile kaldığında iğne ve aspirin başlıcaz dedi benim de MTFHFR sonucum homozigot. Yani size önlem amaçlı iğne vermeleri gerekir başka bir doktor da söylemiş zaten. Vinalac diye bi folikasit başlattı bana içeriği daha zengin olduğu
ek olarak birde bu vitaminleri kullanıyorum yani birinin içerisinde 0,4 mg folik asit var toplam 5,4 mg kullanmış oluyorum

Eklentiler

• IMG_9675.webp
    IMG_9675.webp
    114,7 KB · Görüntüleme: 87
Merhaba gözünüz aydın öncelikle. Benim de iki düşüğüm var doktor hamile kaldığında iğne ve aspirin başlıcaz dedi benim de MTFHFR sonucum homozigot. Yani size önlem amaçlı iğne vermeleri gerekir başka bir doktor da söylemiş zaten. Vinalac diye bi folikasit başlattı bana içeriği daha zengin olduğu için
Çok teşekkür ederim☺️
İnan okadar doktor arasında kaldım ki çok kafama takıyorum ve her doktorda başka birşey söylüyo hangisine yöneleciğme şaşırdım artık

Eklentiler

• IMG_9696.webp
    IMG_9696.webp
    45,5 KB · Görüntüleme: 83
İğne kullanmak size daha iyi hissetiricek gibi görünüyor önlem almış hissediceksiniz en azından, ben hematoloğa da gösterdim pıhtılaşma sonuçlarımı ve küçük oranda pıhtılaşma da çıksa önlem amaçlı kan sulandırıcı verilir bu tarz hastalara dedi doktor size de verir dedi. Kadın doğumcu da aynı şekilde söyledi bakılmayan değerler de oluyor riske atmayalım dedi

Çok teşekkür ederim☺️
İnan okadar doktor arasında kaldım ki çok kafama takıyorum ve her doktorda başka birşey söylüyo hangisine yöneleciğme şaşırdım artık
1 doktor pıhtılaşma durumları için folik asit değerini 18( ya da 20ydi sanrıım )altına dusurmemeye calısın demişti. ama normalde 3 ün üstü normal kabul ediliyor. belki oyle bir sebepten yuksek doz almanızı istemiştir. ayrıca ben de bilmeden folbiol kullanmıştım üstelik sabah aksam yazmıstı doktor. kontrole gittigim kadın doğumcu fazla diye dozajını dusurmustu . ben kaç haftadır kullanıyorum zararı var mı dıye sordugumda bişey olmaz fazlası idrarla atılır demişti. daha sonra takibe başladıgım kadın doğumcu(12. haftamda) folbiol değil daha zengin folik asitler kullanıyoruz demişti. ama benim 12 bittigi için zaten folik zamanı bitmişti başka takviyelere başladık.

Aynı gen bendede çıktı 3 kaybım oldu son gittiğimde doktor gebe kalinca iğne baslicaz dedi gebelik öncesindede coraspirin kullanıyorum şuan

Aynı gen bendede çıktı 3 kaybım oldu son gittiğimde doktor gebe kalinca iğne baslicaz dedi gebelik öncesindede coraspirin kullanıyorum şuan
Gen haricinde başka bir sorun çıktımı sende çünkü üç düşük çok fazla
Bende iki defa düşük yaptım hiçbir sorun cıkmadı diger testlerimde temiz çıktı

1 doktor pıhtılaşma durumları için folik asit değerini 18( ya da 20ydi sanrıım )altına dusurmemeye calısın demişti. ama normalde 3 ün üstü normal kabul ediliyor. belki oyle bir sebepten yuksek doz almanızı istemiştir. ayrıca ben de bilmeden folbiol kullanmıştım üstelik sabah aksam yazmıstı doktor. kontrole gittigim kadın doğumcu fazla diye dozajını dusurmustu . ben kaç haftadır kullanıyorum zararı var mı dıye sordugumda bişey olmaz fazlası idrarla atılır demişti. daha sonra takibe başladıgım kadın doğumcu(12. haftamda) folbiol değil daha zengin folik asitler kullanıyoruz demişti. ama benim 12 bittigi için zaten folik zamanı bitmişti başka takviyelere başladık.

Hayırlı olsun canım sağlıkla al kucağına inşallah
Evet çoğu doktor folik asitten zarar gelmez dedi umarım işe yarar

Back
X