- 28 Ağustos 2025
- 6
- 0
- 1
- 27
- Konu Sahibi yaseminyasmin
Merhaba 2 hafta önce belirtilerden ve gecikmeden dolayı hastaneye gittim. 2 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim. Doktorum 2 hafta sonra tekrar kontrole gel , bebek sağlıklı mı bakalım dediği için de bugün tekrar gittim. Yani 4 haftalık oluyorum. Fakat bugün gittiğimde muayene beni tatmin etmedi. Neden derseniz doktorum sadece ultrasona baktı. Tekrardan hcg değeri bile istemedi. Şu an bebeğimin hcg değeri normal şekilde ilerliyor mu bilmiyorum. Kan vermek istediğimde gerek olmadığını ve 2 hafta sonra yine gelmem gerektiğini söyledi. Bu arada kesemin biraz göründüğünü ve bebeğin içinde az olsa göründüğü mü bebeğin oluşumunun başladığı mı gibisinden birşeyler söyledi. Çalışanına 10 mm gibisinden bir şeyler söyledi ama ne demeye çalıştığını anlamadım. Sanırım kese görünüyor ve bebek görünmeye başlamış . Sizce 4 haftalık bir hamilelik için bu kadar bilgi yeterli mi yoksa başka doktora mı gideyim ne dersiniz? Bu arada guatrım var ve değerim 3,75 ama kanda bu değeri istememe rağmen ben söylemesem bu değerin normalin üstünde olduğunu bile hatırlayıp beni dahiliyeye yönlendirmezdi? Sizce ne yapmam lazım ve 4 haftalık hamilelik için hem kese görünüp hem bebeğin kesede oluşumunun görülmesi normal mi iyi bişey mi?