4 haftalık hamileyim doktorum yetersiz mi sizce?

yaseminyasmin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2025
6
0
1
27
Merhaba 2 hafta önce belirtilerden ve gecikmeden dolayı hastaneye gittim. 2 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim. Doktorum 2 hafta sonra tekrar kontrole gel , bebek sağlıklı mı bakalım dediği için de bugün tekrar gittim. Yani 4 haftalık oluyorum. Fakat bugün gittiğimde muayene beni tatmin etmedi. Neden derseniz doktorum sadece ultrasona baktı. Tekrardan hcg değeri bile istemedi. Şu an bebeğimin hcg değeri normal şekilde ilerliyor mu bilmiyorum. Kan vermek istediğimde gerek olmadığını ve 2 hafta sonra yine gelmem gerektiğini söyledi. Bu arada kesemin biraz göründüğünü ve bebeğin içinde az olsa göründüğü mü bebeğin oluşumunun başladığı mı gibisinden birşeyler söyledi. Çalışanına 10 mm gibisinden bir şeyler söyledi ama ne demeye çalıştığını anlamadım. Sanırım kese görünüyor ve bebek görünmeye başlamış . Sizce 4 haftalık bir hamilelik için bu kadar bilgi yeterli mi yoksa başka doktora mı gideyim ne dersiniz? Bu arada guatrım var ve değerim 3,75 ama kanda bu değeri istememe rağmen ben söylemesem bu değerin normalin üstünde olduğunu bile hatırlayıp beni dahiliyeye yönlendirmezdi? Sizce ne yapmam lazım ve 4 haftalık hamilelik için hem kese görünüp hem bebeğin kesede oluşumunun görülmesi normal mi iyi bişey mi?

Evet bu kadar bilgi yeterli ben de o süreçte sadece kese boyunu öğrenip geri geldim.
Tabi yasak şeyler beslenme vs hakkında bilgi verdi mi?
Şu an kese ve bebek görünmeye başladıysa başka bir şey ölçemiyorlar. Kalp atışı 6. Haftada duyuluyor karından.

Evet bu kadar bilgi yeterli ben de o süreçte sadece kese boyunu öğrenip geri geldim.
Tabi yasak şeyler beslenme vs hakkında bilgi verdi mi?
Şu an kese ve bebek görünmeye başladıysa başka bir şey ölçemiyorlar. Kalp atışı 6. Haftada duyuluyor karından.
10 mm dediği ne olabilir sizce

Merhaba 2 hafta önce belirtilerden ve gecikmeden dolayı hastaneye gittim. 2 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim. Doktorum 2 hafta sonra tekrar kontrole gel , bebek sağlıklı mı bakalım dediği için de bugün tekrar gittim. Yani 4 haftalık oluyorum. Fakat bugün gittiğimde muayene beni tatmin etmedi. Neden derseniz doktorum sadece ultrasona baktı. Tekrardan hcg değeri bile istemedi. Şu an bebeğimin hcg değeri normal şekilde ilerliyor mu bilmiyorum. Kan vermek istediğimde gerek olmadığını ve 2 hafta sonra yine gelmem gerektiğini söyledi. Bu arada kesemin biraz göründüğünü ve bebeğin içinde az olsa göründüğü mü bebeğin oluşumunun başladığı mı gibisinden birşeyler söyledi. Çalışanına 10 mm gibisinden bir şeyler söyledi ama ne demeye çalıştığını anlamadım. Sanırım kese görünüyor ve bebek görünmeye başlamış . Sizce 4 haftalık bir hamilelik için bu kadar bilgi yeterli mi yoksa başka doktora mı gideyim ne dersiniz? Bu arada guatrım var ve değerim 3,75 ama kanda bu değeri istememe rağmen ben söylemesem bu değerin normalin üstünde olduğunu bile hatırlayıp beni dahiliyeye yönlendirmezdi? Sizce ne yapmam lazım ve 4 haftalık hamilelik için hem kese görünüp hem bebeğin kesede oluşumunun görülmesi normal mi iyi bişey mi?
Öncelikle 2 haftada gecikme yaşadıysan ve doktora gittiysen son adet tarihine göre hesaplandığı için hamilelik şu an 6 haftalık hamile olman lazım. 4 haftalıkken kese görünmez zaten hemen rahim kalınlaşmaya başlamıştır en fazla. Beta hcg ye sürekli bakılmayabilir doktor hamilelik görmüşse gerek duymamıştım.
Yüksek ihtimalle 6 haftalık hamilesin yani. Kan değerlerine bakılabilir ama bir süre sonraya da bırakabilir öncelikle hamilelik süresini netleştir bence kalp atışını vb ona göre ilerleyecektir, hayırlı olsun 😊

Öncelikle 2 haftada gecikme yaşadıysan ve doktora gittiysen son adet tarihine göre hesaplandığı için hamilelik şu an 6 haftalık hamile olman lazım. 4 haftalıkken kese görünmez zaten hemen rahim kalınlaşmaya başlamıştır en fazla. Beta hcg ye sürekli bakılmayabilir doktor hamilelik görmüşse gerek duymamıştım.
Yüksek ihtimalle 6 haftalık hamilesin yani. Kan değerlerine bakılabilir ama bir süre sonraya da bırakabilir öncelikle hamilelik süresini netleştir bence kalp atışını vb ona göre ilerleyecektir, hayırlı olsun 😊
En son 8 Temmuz sanırım o zaman adet oldum lütfen hesaplar mısınız kaç haftalık oluyorum

Bir de düzensiz adet oluyordum gecikiyordu her ay
Gecikmen oluyorsa farklı hesaplanır herhalde 8 temmuza göre bakarsak 8 9 haftalık hamile olman lazım onu da önceden fark ederdin diye düşünüyorum. Bir de 10 mm bence de kese boyutu ve o da 6 haftalık gibi oluyor sanırım.
Ultrasonda doktor diyo aslında bu arada bebeğin büyüklüğüne göre ort şu kadarlıktır diye. Doktorunla hiç konuşmadıysan bunları tekrar bi görünsen iyi olur aklında soru işareti kalmasın 😊

Kese görüldükten sonra hcg istenmez zaten hiç bir önemi yok çünkü. O saatten sonra kese ve bebek gelişimi iyimi kalp atımı var mı bakılır. Guatr konusunu bilemiyorum çok memnun kalmadıysanız doktorunuzdan erken dönemde değiştirin. Doğuma kadar aynı doktorla ilerlemek önemli bir durum. Önceki gebeliğimde doktorum cidden kötüydü ve neler yapılması gerektiğini bilmiyordum o yüzden size de kısa özet anlatayım. Öncelikle size 8. Hafta gibi kan testleri yapılması lazım ast alt üre kreatinin tsh b12 tam kan hemogram gibi testler. Değerlerinize bakılarak size verilmesi gereken tüm vitamin ve takviyeler verilmeli. 12. Haftadan sonra yaptıracaksanız fetal dna yaptırmayacaksanız ikili tarama istenir tavsiyem fetal dna yaptırın daha yüksek oranda sonuç alın bir daha üçlü dörtlü tarama ile de uğraşmazsınız. Sonrası rutin gidicek zaten 14. Haftayı tamamladıktan sonra kontrolleriniz ayda 1 yapılmaya başlanır. Bebek sağlıklı büyüyorsa kalbi düzgün atıyorsa anormal bir belirtiniz bayılma kanama gibi yoksa stabil gidecektir. 21. Haftanızdan sonra da detaylı usg istenecek 24 25. Haftalarda başta yaptırdığınız kan testleri tekrarlanacak değerleriniz normal mi bakılacak. Ayrıca bu haftalarda isterseniz şeker yüklemesi ve açlık tokluk şekeri bakılacak ve tetanoz aşınız yapılacak. Eğer kan uyuşmazlığınız varsa da 28. Haftada iğnesi yapılmalı. Eğer bunlarda bir aksaklık görürseniz mutlaka doktor ihmalidir değiştirin ben yandım zamanında siz yanmayın. Sağlıkla gelsin bebeğiniz ❤️

Back
X