4. haftalık hamileyim ve bebeğin besin bezi belli değil

bebitoooo

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
30
5
31
herkese merhaba 4. haftalık hamileyim ve hamile olduğumu bilmeden kuduz aşısı olmuştum ve bu bebeği olumsuz etkileyebilir dedi doktorum. bugün ultrasonda baktı besin bezi tam belli değil 4 hafta sonra oluşur dedi yani haftaya oluşabilirmiş şimdilik kötü değil dedi ama aşı kötü etkileyebilir ve özürlü olma durumu vs olabilirmiş. umarım böyle bir şey olmaz da bebeğimize sağlıklı bir şekilde kavuşuruz. daha önce başından böyle bir durum geçen var mı? veee son olarak biliyorum çok uzun oldu ama 3. aya kadar karındaysa sağlıklı olur, aşı etkilediyse düşük olur dedi. ne diyorsunuz her bebek ilk 3 ay düşük tehlikesinde mi ve 3 ayı geçen bebekler kesin sağlıklı mı olur?

Ben de grip olmuş gebe olduğumu bilmeden bir kac tane ilax kullanmistim. Doktor ayni seyi bana da dedi. Ya hep ya hic diye bir sey varmış. Bu ilac bebeği etkilerse düşük olurmus etkilmezse devam edermiş yani.

Insallah bir sey olmaz dua et, Allaha siginmaktan başka yapacak bir şey yok... :KK43:

Ben de grip olmuş gebe olduğumu bilmeden bir kac tane ilax kullanmistim. Doktor ayni seyi bana da dedi. Ya hep ya hic diye bir sey varmış. Bu ilac bebeği etkilerse düşük olurmus etkilmezse devam edermiş yani.

Insallah bir sey olmaz dua et, Allaha siginmaktan başka yapacak bir şey yok... :KK43:
evet onu bize de dedi. bizde çok endişe ediyoruz daha ilk bebeğimiz olacak kısmetse. aşıdan etkilenip etkilenmediğini daha net öğrenebilme imkanımız yoktur herhalde değil mi? bebek karında yerini edinmiş durumdaymış ultrasonda görmüştük.

evet onu bize de dedi. bizde çok endişe ediyoruz daha ilk bebeğimiz olacak kısmetse. aşıdan etkilenip etkilenmediğini daha net öğrenebilme imkanımız yoktur herhalde değil mi? bebek karında yerini edinmiş durumdaymış ultrasonda görmüştük.
Bildiğim kadariyla malesef yok. Ancak bebek oluşunca sakat mi değil mi testler yapılıyor oradan öğrenebilirsiniz. Tabi sakatsa anne karnında çaresi de yok.
Iyi şeyler düşün yaa belli olmaz insan neler neler duyuyor. Yiyecek ekmeği varsa olur naparsak yapalım..
annem bana hamileyken hormon ilacı kullanmış adet olmuyorum diye. Nasılsa testlerde de gözükmemisim tabi o zamanin teknolojisi.. demisler sakat olur, gerizekali olur falan ama turp gibi doğmusum. Aklimda başımda şükür :)

X