4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Merhabalar
Anne baba 2 ilkokul caginda cocuk ev kirasi faturalar gida okul ihtiyaclari kiyafet senede 1 tatil dersek bize ne kadar aylik para gerekir dersiniz?
Kendi geciminuzden ornekler verirseniz sevinirim. Yurtdisinda yasayan turkiyeye yerlesmeyi dusunen biriyim.
Yorumlarinizi bekliyorum. Birde hangi sektorler en iyi maasi oduyor Turkiyede onuda belirtirseniz sevinirim

Burda yaşam zor asgari ücret 1300 oldu ama diğer herşeye zam geldi bence orda kalın burda aç kalabilirsiniz iyi bir mesleğiniz yoksa kiralarda oldukça fazla orda hiç çoktan çocuk parası alıyorsunuzdur ama yinede çok gelmek istiyorsanız zor ama güzel yaşarsınız memleketimizde

Asgari ücretle geçinmek zorunda olan var,beş bin TL gelirle yetmiyor diyen de var.
Oturacagin semt,gidecegini tatil,günlük alışveriş vs vs ne kadar para yeter değil de olanla geçinmeyi mecbur ettiler malesef

O kadar çok kriter var ki, hangi şehirde yaşayacaksınız, yaşam standartlarınız nedir, yaşlarınız kaç ?

İş tecrübesi de önemli, Türkiye'de asgari ücretle geçinen de var, ayda 10 bin liraya geçinemeyen de...

evde sadece bir kişi mi çalışacak?
mesleklere göre üst limitler de var biliyorsunuz.
sorunuz o kadar genel ki, biraz sınırlandırın bence. bu şekilde yardımcı olmak pek mümkün görünmüyor.

Benim bi meslegim yok burda kurslara gittim ama banka ve finans uzerine . Is bulabilirmiyim oda ayri mesele. Ama hep torpil gerekiyo diyolar tanidik birileri onerince is bulunuyomus ancak . Bu ne kadar dogru ? Esim sirkette mudurdu turkiyedeyken sonradan iflas ettiler . Esim kamu yonetimi mezunu

Benim bi meslegim yok burda kurslara gittim ama banka ve finans uzerine . Is bulabilirmiyim oda ayri mesele. Ama hep torpil gerekiyo diyolar tanidik birileri onerince is bulunuyomus ancak . Bu ne kadar dogru ? Esim sirkette mudurdu turkiyedeyken sonradan iflas ettiler . Esim kamu yonetimi mezunu

Zor canım sizin is,kurs dedin ama diploma yok sanırım

tamamen size bağlı. haftada 1 sinemaya gideriz, arada dışarıda yeriz, mutlaka yazın tatile gideriz derseniz arada alıs veriş yapmayı da severiz derseniz en az 7-8 derim ben. haftada 1 sinemaya gitmiyoruz, ev de kira degil bizim, küçüğe annem bakıyo büyük devlet okulunda, azıcık alış verişi seviyorum maalesef buna ragmen aylık minumum 5 kredi kartı ödüyoruz.. ayrıca gelmeyin bence baksanıza ülkeye :KK61:

4 kişil bir aileyiz.gelirimiz 6 bin tl.ayda bir sinema ayda iki üç dışarda yemek dışında hiç bir lüksümüz yok.çula çaputa öle servette ödemeyiz.ev kredisi ödüyoruz oda kira öder gibi.araç krdesi var çok fsazla değil oda.ama ne akıyoruz ne kokuyoruz nede kenara tek kuruş atabiliyoruz.kıt kanaat kıta kıt tam yetiyor diyebilirim.

hangi şehir olduğu da önemli.
İstanbulda geçineceğinizin yarısına Anadoluda geçinebilirsiniz belki.[/Q UOTE]
Bence hiç alakası yok. hayat her yerde pahalı. bende yeni büyükşehir olmuş, küçük bir şehir de yaşıyorum. İstanbul dan hiçbir farklı yok. Annem beni ziyarete geldi. Kendisi İst. yaşıyor. Bana kızım bizim buranın pazarı sizin pazara göre daha uygun. Ama sizin pazarınız daha temiz diyor..

Back
X