4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

Geçerli bir mesleginiz yoksa tatili falan unutun turkiyede. Tv de goruyorsunuzdur savas halinde bu ulke rahatiniz iyiyse yerinizde kalin bence ama illede gelcem diyorsaniz isteklerinize gore en az 5-6 bin gelir olmasi lazim. Istanbulda yasarim diyorsaniz daha fazla...

hangi ülkedesiniz yazdiniz mi bilmiyorum. ben avusturyada yasiyorum ve Burda cogu kisi anca 1500-2000 euro arasi kazaniyor. yani öyle 4000 falan Alan yok. bu ikinizin maasimi yoksa tek esinizin ki mi?

canım türkiyede yaşıyoruz. 4 kişilik bir ailenin geçinmesi için, kira elektrik doğalgaz şu bu kimseye muhtaç olmadan ödeyebilmesi için zaman zaman et gibi ülkemizdeki pahalı yiyeceği sofrasına katabilmesi için (her zaman değil bak zaman zaman) AİLENİN geliri net hatırlamıyorum ama o kadar olmalı. (4000 TL'nin az üstü) bakın bir kişinin maaşı demiyorum ailenin geliri olacak miktardan bahsediyorum. 4 kişilik aile... ülkemizle avusturyayı kıyaslamayın bence. oradaki hayat şartları pahalılık ucuzluk tüketim malzemesinden-enerjiye kadar ççok fazla farklılık gösterir. eğer kıyaslarsanız bir kişi 6000 tl gibi para kazanıyo demektir avusturyada. kaldı ki oradaki ailelerde hanımlar da çalışır. eve giren para türkiye için muazzamdır. fakat 1000 euro kiraya veriyosanız orda, demek ki orası da türkiyeden çok farklı değil.

mesele geçinmek bu başlıkta. sıkıntısız idare ederek gününü geçirerek yaşama.

canım türkiyede yaşıyoruz. 4 kişilik bir ailenin geçinmesi için, kira elektrik doğalgaz şu bu kimseye muhtaç olmadan ödeyebilmesi için zaman zaman et gibi ülkemizdeki pahalı yiyeceği sofrasına katabilmesi için (her zaman değil bak zaman zaman) AİLENİN geliri net hatırlamıyorum ama o kadar olmalı. (4000 TL'nin az üstü) bakın bir kişinin maaşı demiyorum ailenin geliri olacak miktardan bahsediyorum. 4 kişilik aile... ülkemizle avusturyayı kıyaslamayın bence. oradaki hayat şartları pahalılık ucuzluk tüketim malzemesinden-enerjiye kadar ççok fazla farklılık gösterir. eğer kıyaslarsanız bir kişi 6000 tl gibi para kazanıyo demektir avusturyada. kaldı ki oradaki ailelerde hanımlar da çalışır. eve giren para türkiye için muazzamdır. fakat 1000 euro kiraya veriyosanız orda, demek ki orası da türkiyeden çok farklı değil.

mesele geçinmek bu başlıkta. sıkıntısız idare ederek gününü geçirerek yaşama.

ben konu sahibine yazmistim yani nerde yasiyorda 12000 tl giriyormus eve ve o 4000 euro yapar o yüzden sordum, yani 4000 euro dan bahsediyorum TL den degil. yanlis anlasildim.

canim burasi türkiye ile ayni söyle ki 1500 euro, 1500 tl gibi düsünün, tüketim, kira hersey hemen hemen ayni.
öyle evlere muazzam para girmiyor. kadinlar calissa bile aldiklari ücret 1000 euro falan yani 1000 tl asgari ücret gibi düsünün.
genelde erkeklerin aldigi 2000 euro falan aliyorlarsa onunla geciniyorlar. yani ucu ucuna yetiyor.
2000 euro (600 euro kira, 500 euro falanda Sabit baska giderler oluyor) 500 euro mutfak masrafi, araba kredisi falan kalmiyor bile.

Bundan bikaç ay önce bi beyle konuştuk işyerinde avusturyada yasiyomus o da. Kazandığı parayla gününü geçirme derdindeler yazik. Birikim falan hak getire

ev alacak kadar para biriktirmeden gelmeyin derim.Millet para için gurbete gider siz hiç birşey sahibi olmadan Türkiye ye gelmek istiyorsunuz.

Yurtdışında yaşımını sürdüren birine ,orası mı Tr mi diye sorulduğunda ,hiç biri düşünmeden Türkiye diyor ,nedeni de burda ki para 3katı edio Türkiye'de .birde tatilden tatile gidip geldikleri için ,asıl zor olanı görmüyorlar .
Yooo herkes degil, bana soruyorlar Turkiye'ye geri dönmeyi düşünmüyor musun diye, 'deli miyim ya' diyorum ben de :))

Back
X